Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опел фронтера или Диско 200ТД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Опел фронтера или Диско 200ТД

Я ми дайте една фронтера за един месец! Разходите по ремонтите обаче, да си ги поеме собственика.

П.П.

А колегите които знаят как карам диското, да не се обаждат.

Коментар

Хъм, то и аз знам какво се прави с чужда кола и с чужда жена! Счупен торсион на БМП виждал ли си? Щото аз съм...
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Заеби фолклора.

Въпросът беше конкретно за предницата.

Давай фронтерата, взимай диското. Разходите по ремонтите са за сметка на собствениците на съответните автомобили.

Желателно е автомобилите да са близки до фабричните параметри. Моето има единствено +2 инча лифт, които вече са поуморени.

Ще съставим приемо-предавателни протоколи и ще назначим комисия.

Коментар

Да-да... Ти с 500 лева, ще смениш всичко, а аз ще си купя само карета...
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ех, деее**ба! Тъкмо си правех сметка, как за 150 лв ще си сменя другата сфера, семеринга и шенкелните лагерчета, а за останалите 350 ще си купя 17 бутилки водка...
            Последно редактирано от Lazar; 05-08-10, 00:44.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Предници с носачи не пускам в гаража. Поне не се занимавам с такива ремонти. Не съм и карал с носачи. Ако изключим една Фероза от Англия до тук. А, и една ТЛК Сърф пак от там до тук. Ма то по асвалта не се брои. За сметка на това знам в какво състояние е предницата на Паджерото на един приятел. А не е човек без кинти или безотговорно отношение към колата. А като крайна сметка с теб до консенсус няма да стигнем, така или иначе. Ти си си Фанатик на Орлите, аз на Ровърите. Поздрави.
              Хитричко се измъкваш. Не съм фанатик на ОРЛИТЕ, фанатик съм много преди това. Даже ги мразя. И никога повече няма да си купя ОПЕЛ. Но на черното бяло не мога да кажа.
              Та на въпроса, колко километра си изминал с Диското ти без да се разтропа предница при яка експлоатация. Искам прост отговор. Щото е много лесно да се зачерква нещо което не харесваме. Аз ще почна айде, виждам че се притесняваш. Имам орела от 5 години и съм изминал 165 000 км. при никакво жалене. Сменил съм 2009-а втулки по предницата и задни амортисьори. Сумарно карах с оригиналните втулки 3.5 години, и ако не бях решил да я вдигам още щях да съм с тях. Та кажи ти колко километра си изминал с оригиналното окачване на диското и да сравним кое как. В едно съм съгласен с теб. Във Фронтерата има повече части и са по-скъпи. Но в никакъв случай не са по-трошливи при еднаква експлоатация.
              Не съм сменял лагери отпред, нито втулки на долни носачи нито нищо. Колата е на 250 000 в момента и споменатите части са си оригинални. Поздрави за здравите ви Дискота. Карайте си ги с кеф.

П.С. колегата автор на темата да не се плаши, да пуска тема при ОРЛИТЕ и ще помагаме, части бол, хитрини още повече.
              no signature no problems

Коментар

Защо спрягате километрите- пробег? Сигурен съм, че за няколко километра, от здрав и подготвен джип, може да стане скраб... според терена... и шофьора...
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                  Защо спрягате километрите- пробег? Сигурен съм, че за няколко километра, от здрав и подготвен джип, може да стане скраб... според терена... и шофьора...
                  Предполагам, че шизофрениците не пишат в тоя форум и в тая връзка едва ли има собственик на кола който целенасочено да иска да я строши. Аз карам безжалостно но не безсмислено. А ако годините и километрите не са измерител то кое?
                  no signature no problems

Коментар

Колеги Общо взето спора е безмислен всичко идва от начина на каране , при зверска експлоатация няма здрав джип ,горе долу караш по безмилостно събота и неделя ( под каране разбирам кал коловози и дерета всички екстри) и после в бокса хахаха, сега ще се появят хора които ще кажат че карат всяка седмица и не пипат нищо но това са мечти. Имам в момента две джипки които се сравнително подготвени за каране едната е Фронтера дълга база която я използвам за бебевоз другата е Витара къса база , на Фронтерата за 5 месеца съм врътнал 10000км. основно по асвалт и не съм правил нищо с исключение на обслужването и лифт, Витарата за 2 години съм навъртял 8000 от които поне половината са в гората и от там следното : шарниси 2бр, съединител 2бр комплект, всички щанги по кормилната уредба , задни амове 2бр, накладки предни 4 комплекта ,задни 6 комплекта и какво ли още не . Та това което искам да кажа е че кефа цена няма и всеки си хвали неговото. А ако някои иска да строши един джип умишлено мисле че няма такъв които за изката много.
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

Ами тая Фронтера дето я вземах със сигурност е карана в гората.Не че съм очаквал да е здрава.От многото обикаляне и огледи,горе долу едно разбрах.Здрав и обслужен джип никой не продава.Освен може би някой във форума но той определено ще е на друга цена. Ще пиша повече в раздел Опел.

Коментар

Айде и аз да се разпиша.Доскоро търкаляхме Фронтера Б КБ и тъй като говорехте за пробези и проблеми за това време ето и моят опит.
                        3-години 160000км, от които 10000км по черен горски път в продължение на 2 месеца са направени.За цялото това време и яко каране - смяна селенови втулки горни носачи, 2 биалетки и 2 кормилни накрайника.Като разлики с ФА мисля, че няма много в окачването.
                        И пак както и другите колеги казаха, много зависи кой е бил предишния собственик и как е експлоатирана колата. Диско не съм карал и не мога да го коментирам, но все пак с годините мисля, че са се доказали.За Опела мога да кажа, че е едно много здраво кОПЕЛе (с извинение).Като цяло си е сиромашка джипка, но си става екстра за нашата действителност, като изключим някой цени(но до сега съм се убедил, че в магазините като разберат, че караш джип независимо какъв е значи си милионер).
                        Колега, взимай просто по добрата технически и това е!
                        Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Здравейте,карам и Диско и Кампо.Не е Фронтера,но според мен е все едно(като окачване).Като проходимост не могат да се сравняват изобщо,като цена на части на Диското са в пъти по надолу
                          Георги Владимиров

Land Rover ‎Discovery 1 v8 3.5

Коментар

Аман от "удачни" сравнения.... Аз пък съм карал баничарка и ЗИЛ. Като товароносимост не могат да се сравняват изобщо.....
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              .... Аз пък съм карал баничарка и ЗИЛ. Като товароносимост не могат да се сравняват изобщо.....
                              Еле пък колко тави с банички събира баничарката...
                              kuzdov, подслади ми кафето. Сълзи ми потекоха от смях...
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Мойта чурка е по-голяма от вашите!!!Хитрината е да ти хареса на пръв поглед колата и да не е фрапиращо разсипана.Е хайде на човек тръгнал за Фронтера или Диско му продай Витара.Като купуваш автомобил си избираш от всички 2 максимум 3 модела които ти харесват ВЪНШНО-от там започва абсолютно всичко по покупката.
                                Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X