Моля за съвет.Немога да избера коя да взема.Ценово почти няма разлика.Опела е 2.0 бензин (газ)Диското е ясно.И двете са в що годе добро състояние.Ще се кара повече по асвалт и тук там в гората.Интересувам се кое по лесно се подържа и става въпрос че ще се използва като основна кола.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Опел фронтера или Диско 200ТД
Свий
X
-
От: Опел фронтера или Диско 200ТД
Метай се на орелът. Прост и евтин за поддръжка мотор. Доказано здрав. Купето и шасито са поцинковани, много трудно ще видиш ръжда камоли гнилоч по фруктиерата. Другото е на късмет.
П.С. ослушвай се за вой откъм задния мост.no signature no problems
Коментар
-
Ако напиша истината, хората които карат Опел-и и никога не са поглеждали под Диско, ще ревнат, че и Фронтера-та приличала на джип...Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.
Коментар
-
Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнениеАко напиша истината, хората които карат Опел-и и никога не са поглеждали под Диско, ще ревнат, че и Фронтера-та приличала на джип....
П.С. а това за фронтерата ще го подмина, просто е смешно. Явно, е че не си виждал фронтера наживо, да не говорим в гората.макар че човека каза че ще я кара градско.
no signature no problems
Коментар
-
И аз в началото карах Нива,после мислех да си взимам Фронтера или Паджеро но като видях възможностите на Диското вече нямаше защо да се чудя.А сега дори съм забравил че съществуват,особено за Фронтерата.Един колега(ловец)има Фронтерка 2'2 незнам си какви блокажи имала,но като падне повечко сняг фронтерката я ползваме за ремарке на Диското.Цял ден си я влача с въжето.0885719173-Красимир
Коментар
-
Уважаеми колеги, когато давате съвет, особено, когато правите сравнения между две различни марки или дори модели, редно би било да познавате и двата автомобила в детайли. Дори и да сте карали единият от двата, независимо от личните ви впечатления, не забравяйте, че може просто да сте пшопаднали на случаен екземпляр. Когато става дума за поддръжка, или надежност, обикновено се ползва статистика. Приказки от сорта "карам от две години, навъртял съм 10 хиляди и нямам никакви проблеми" са подходящи за кръчмата, но не и за този форум, където хората очакват компетентно мнение, или поне сравнение от лични впечатления. Когато натрупате опитът на Митко-Фулдата, или Джамбазов, когато през ръцете ви минат по няколко десетки от всяка марка и модел, може би ще разберете за какво ви говоря...
Карах Фронтера още през 1995, от тогава смених доста марки и модели, но на по-калпава кола не съм попадал...Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Коментар
-
Пак старата песен на нов глас... Пък аз съм виждал Фронтера да дърпа Гега и Патрол (поотделно, естествено)... Спор няма, че Диското има повече възможности за наджипване на човешки цени. Ако избирах горски джип бих взел него. Не че и Фронти не става, ама срещу цената на поне още един джип. За шосейна кола и тук-там офф обаче е по-добра.
П.П. Виждал съм и Диско, и Паджеро, и Патрул и квото още там се сетите, че даже и съм поразглобявал доста...."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Ами дилемата ми е такава.Диското е в Смолян а Фронти в Банско.И довечера се чудя кой влак да фана за София или Пловдив.Та затова исках вашите мнения,сам ми е трудно да се реша.Везните повече накланят към Диското понеже Опела е къс и няма багажник.Но все пак на газ май малко по икономичен,и казват че джип ама с части на лека кола(горе долу)бил Опела.
Коментар
-
Прав е Лазар, пробвай първо кое ще ти пасне повече. Опела е с части на лека кола само в моторното. Всичко останало си е Исузу. На Диското частите са по-евтини като нови и има доста предлагане. Мястото за багаж също не е за подценяване, щото в къса Фронтера има място за 2 сака, а ако сложиш и газ, няма къде да си събереш пазарската чанта, образно казано."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
Диското има много място, но пък е тромаво... особено, ако си нервак, никак няма да ти пасне. За скорости над 120 - забрави, освен ако не искаш да го скапеш.Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
Коментар
-
Карах и двете вече.Дискавари имах преди 2г. навъртяни не повече от 5000км.Карах фронтерата (къса 2.0)на приятел и не ми се стори по пъргава от Диското.И хич не съм нервен,обичам да карам бавно и спокойно.Мислите ли че фултайма на Диското е + зимата на асвалт.Трябва ли Фронтерата да изключвам двойното на сухо.Примерно карам на заснежено но идва сух участък.Коя от двете ще е с по добро поведение на заснежения (асвалтов път).
Коментар
-
На терен който си описал Диското е по добро. Защото точно на това му е силата на междинния диференциал. А и за това се и монтира. Ако караш парт тайм ( Фронтерата е такава) на сухо скоро ще има не много евтин ремонт на раздаткатаLand Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар