Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение между Нива и HUMMER H1...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Сравнение между Нива и HUMMER H1...

... http://youtube.com/watch?v=XQp_ODetZnM

от дето тва изчадие минава не знам кой друг ще мине..

Коментар

Само не знам защо щом стане дума за Хамър и веднага се отваря и приказка колко е или не е проходим? Нека да погледнем реално. Хамъра е правен със съвършено различни изисквания от това да е много проходим. Той е голям и тежък. И нарочно е такъв. Наскоро говорих с един човек който е бил в нашия контингент в Ирак надълго и широко за машините там и за неговите впечатления. Та според него Хамъра си върши работата за която е направен добре. Войниците го предпочитат когато трябва да патрулират защото е сравнително повратлив във града, позволява да се оглеждат всички вътре и навсякъде и е брониран. Разбира се срещу РПГ това не помага особено но пък с обикновена джипка даже и РПГ не е необходимо - един пълнител на Калашник и всички вътре са аут... И не ми дайвате примери с верижни машини вместо Хамър защото те в градски условия са съвършено неповратливи и безпомощни...

Тежестта на Хамъра е необходима първо за да е стабилна платформа за тежка картечница и второ при патрулиране в града да позволява без проблем да блъсне кола, събори ограда или нещо подобно..

Със сигурност и Насов е прав. Това колко струва Хамъра и дали е реално, както и кой генерал колко комисионна е взел е тема която ще е валидна за всичко... Със сигурност ако погледнете цените за резервни части на армейските Хамъри ще ви се изправят косите. И със сигурност някой някъде е бръкнал в меда за да са такива...

А като проходимост е безсмислено да сравнявате Хамър с която и да е от "нормалните" "джипки". Хамъра е тежък и няма никакъв шанс. А в планински условия като нашите Хамър е съвършено безпомощен... Същото е като да се движите с камион - няма разлика...
      VPetrov.photography

Коментар

дай 1 такива "гуми" да пробвам

Коментар

Нивата с тези ,,гуми'' направо си е садо-мазо !
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            Хамър е съвършено безпомощен... Същото е като да се движите с камион - няма разлика...
            Това определено не го разбирам, според мен ако се направи таблица с типични препятствия в дивата природа и се отбелязва кое е проблем за джип и кое за ВИСОКОПРОХОДИМ камион определено не миосля, че камионите ще отстъпят. Единствен недостатък на камиона са малко по големите размери и по високия център на тежестта, а предимствата са дълъг списък.
            дълбока вода - камион
            дълбок сняг - камион
            река (силно течение) - камион
            гъста гора - джип
            кал - камион
            големи напречни наклони - джип, камион
            големи старнични наклони наклони - джип
            големи препятствия (камъни, дървета) - камион
            големи товари - камион
            висока скорост - джип
            комфорт - джип
            дълбок ров - камион
            цена - е заради това според мен всички караме джипове а не камиони, един унимог на старо е колкото Г с панделка от магазина.
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Аз не случайно написах че става въпрос за нашите типични условия. Не е така с камионите. Те са трудно повратливи, в гората няма възможност за много маневри. Аз разбира се имам в предвид движение без бензинова резачка. Предимствата на джипа са възможността за постоянна корекция на курса и възможност за заобикаляне на препятствие...

Който е карал камион знае че за неговите предимства се иска място... В гъстата гора редовно е голям проблем да се обърне посоката от джип какво ли да говорим за камион...

При сравнение между джип и камион в тези условия камиона няма никакви шансове...
              VPetrov.photography

Коментар

Здравеите , изчетох цялата тема и останових че сравнявате две напълно различни неща , сеедно да сравнявате два коня в различни дисциплини , единя да е за скокове а другия за скорост ( не им знам правилните названя ) и съм напълно убеден че единя ще се изложи в дисциплината на другия и обратно .
                А за да сме си наистина честни кои не би си купил Хамър , ако имаше парите за такъв и ако можеше да си позволи да го ползва за Извън Пътя , ако всеки 2-ри беше с Хамар на състезанието , нещата щяха да стоят така както и в сащ ... щяхме да се смеем на тези машини които не могат да преминат някоя скала с диаметър 1 м .
                Не мисля че е уместно да слагате клипчета на Лада Нива само като има добри резултати , защото съм сигорен че и има доста лоши такива . И да качвате снимки на Хамъра само когато се е провалил
                Ето няколко клипчета дето Хамъра въобще не е в същата светлина http://youtube.com/watch?v=vjmRSoUtYuA , тук положението за Хамъра не е розаво http://youtube.com/watch?v=tq0MiyQxY...related&search= ... това му е продалжението http://youtube.com/watch?v=R0TtVugrn...related&search=
                http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                  А за да сме си наистина честни кои не би си купил Хамър , ако имаше парите за такъв и ако можеше да си позволи да го ползва за Извън Пътя
                  Аз не бих си купил хамър дори и да съм милионер или милиардер даже Просто не ми харесва и не е по вкуса ми Работата която ще ми върши-могат да я свършат и доста други джипки дори много по-добре от Хамъра.

Коментар

Ма защо изобщо се връщаме на тая тема? За това се изписаха вече няколко килограма електрони.
                    Първият Хамър е Шевролет Силверадо. Хубав пикап, преправен на посмешище. Вторият и третият са някви все по-малки пикапи с мащабно намалени кабини. Пенис енларджъри.
                    Хъмвито не е Хамър. По същество тежък ралиен автомобил, дявол знае защо заврян в армията. 20 години се опитваха да го направят войник, и като видяха че не става за нищо го изхвърлиха.

Коментар

Абе хора,те и борците се делят на категорий.Хамъра го сравнявайте с Виетнамката!
                      Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от xatrak Преглед на мнение
                        Абе хора,те и борците се делят на категорий.Хамъра го сравнявайте с Виетнамката!

Коментар

Първоначално публикуван от xatrak Преглед на мнение
                          По какво да сравня хамъра с Виетнамката по нищо не си пасват.Нито по проходимост,нито по товар,цени на резервни части и консумативи,ремонтнопригодност По нищо не можеш да ги сравниш откъдето и да погледнеш.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            .....Първият Хамър е Шевролет Силверадо. Хубав пикап....
                            Без коментар...
                            Абе приятел, уважавам ненавистта ти към рекламните брошури, ама ако хвърляш по едно око на заглавията поне, няма да ти навреди чак толкова.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Охооо, то колко го сравняваха ... Освен по мазното на возията и по мястото на скоростния лост, хамъра и близко не е затъвал до Виетнамката. Там па ква смехория става. Ако не те мързи, виж в руските джипфоруми за някой си Титаник.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                Охооо, то колко го сравняваха ... Освен по мазното на возията и по мястото на скоростния лост, хамъра и близко не е затъвал до Виетнамката. Там па ква смехория става. Ако не те мързи, виж в руските джипфоруми за някой си Титаник.
                                Ако не те затруднявам дай някой линк-ако ти се намира разбира се

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X