Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение между Нива и HUMMER H1...

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: diavol koleda

DIAVOL_KOLEDA тук влизаш в грешка.Хамара за Рали е много добър.Имам предвид американския стил.Мисля че сички знаем за "BAIA".Там такива състезания са много популярни.Гледах по евроспорт в Канада някакъв отбор с хамар просто правеше чудеса.За размера не винаги има значение защото тук може да се обади Геро (Галин Геров) от варна с неговия Нисан Патрол дълга база.Да не би да му е по лесно.Обаче който си го може си го може!Но найстина ладата ще го бие.Давам пример Никола Рафайлов!!!Нивата е така направена че ще ги бие просволутите хамари.
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

diavol koleda

до колкото съм запознат baja ралитата се провеждат в пустиня и представляват нещо като скоростна надпревара не съм сигурен и за това няма да се изказвам по този повод но имах предвид не че Hummer не става за хептен никакъв offroad а че не става за нашиа тип offroad я си го представи тоя мастодонт в горат по тесните пътеки вярваи ми Нисана на Герчев е доста по тесен о по би се справил с такива препяствия а както и казах вече автоматичните скорости дълеч не са предимство при off-roadа които се практикува в нашата татковина нали така поне аз незнам да има състезател с автоматик за сега
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

ами те нашите ралита са правени от хора с малки 4х4 - много ясно, че хамъра няма да се класира като трасето е толкова тясно и има завои със супер малък радиус... що не сложат едно паднало дърво на пътя, па да видиме как нивата ще бие хамъра...

а това за ловците не е съвсем вярно - има ловци които не се замислят когато гонят зайци по къра с чисто ново паджеро или лендкрузър за 80 бона... и после колата от понеделник до петък е в сервиза, а ремонта е 5 бона...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: diavol koleda

Първоначално публикуван от diavol koleda
          а както и казах вече автоматичните скорости дълеч не са предимство при off-roadа които се практикува в нашата татковина нали така поне аз незнам да има състезател с автоматик за сега
          Колега Дяволе , Янчо Терзиев кара G автомат вече цяла година ! И като оставим " другите неща " се справя доста добре

А колкото до Хамъра , преди 3 години го видяхме колко може ...
          Три лебедки едвам го извлекоха
          По-късно ще кача някоя и друга снимка от този паметен ден !

Коментар

diavol koleda

fulda мерси за пояснението значи все пак не съм се излъгал като бях на бистрица загледах кабината на Янчо и ми се стори че е с автоматик само че не бях сигурен все си мислех че ръчните скорости по стават за offroad но явно съм се лъгал за автоматика си вземам думите назад но за Hummer все още съм убеден че не е подходяш за offroad рали
            ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
            тел.088четири 9едно9 4нула4
            -------------------------------------------------------

Коментар

Почти цялото НАТО май вече кара с автомати, и бронята. И всичкото - Алисън.
              Не знам за кво става дума, не съм виждал. Ще дойдат, живот и здраве ще ги видим. Обаче всички автоматични коли които съм опитвал не са ми харесвали. Сигурно е въпрос на навик, на психология, и на кво да е друго, за мене усещането е противно, за постоянна опастност.
              По-веселото им е че нямат оправяне като стане нещо. За мене такива цени са безсмислени. Допълнителна екстра е (егати лафа, не фърляйте нищо!)) че това не пали с дърпане - бутане ако няма и задна помпа, ама почти никой няма. Манивели нямат хич, стартерът винаги може да се окаже умрял след някоя локва, и честито!

Коментар

Ето и обещаните снимки :

1.Нашият Герой

2.Началото

3.Опа !

4.Бълбук !

5.И се започна

6....

7.Първа лебедка ...

8.Още няколко ...

9.Че и полиспасти...

10.И накрая на " ласо
                "

Коментар

Re: Сравнение между Нива и HUMMER H1...

Ма те тия не могат да карат бе.
                  На калпав космонафт водораслите му пречат

Коментар

Re: безпредметно

сравнението е абсолютно безпредметно. между двете марки общото е само че имат гуми. както се каза, и двете стават за специфичните условия и цели за които са построени. и двата в неспецифични за тях среди изглеждат смешни. всичко останало е само вятър... и не доказва нищо освен некомпетентност и нежелание да се научи нещо ново. отрицание заради самото отрицание. неконструктивен разговор на тема кой е по по най и "това за нищо не става". нещо в стил "от витоша по високо нема.."
                    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

нямаш си на представа колко хора са искрено убедени, че "по-високо от Витоша нЕма"... но ако ги закарат в Алпите, бързо си сменят мнението...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Ма те тия не могат да карат бе.
                        И това не е лъжа.
                        B+

Коментар

Има ли тук други, освен Венцислав Петров, които са карали HUMMER или поне са гледали повече от едно вадене на живо. Защото аз на филми и снимки съм виждал доста по добри отзиви за машината, освен ако от заглавието не започват с това как едикойси трабант го е надбягал. Естествено че има и по проходими машини, но малко от тях излизат така от завода. Само това че има система за промяна ма малягането в движение, мисля че го прави не точно "смешен" навсякъде където има кал. А това че някой някога го е вкарал в някоя локва от която и с 15 лебедки не може да се изкара нищо не значи. Виждали сме разни машини в разни ситуации, само дето хамър виждаме рядко и като закъса се коментира 3 поколения напред. Въпроса май опира до психология. Веднъж едни колеги ме бяха взели на мезе, като ми разказваха как видели на магистралата Н1 дето му се счупило окачването от дупка, като стигнаха до това че му "висял моста" и му били ръждясали калниците (пък аз си знам че са алуминиеви) се разбрахме че се бъзикат, той просто си спрял за нещо, ама нали е хамър дай да пуснем някоя забавна историйка набързо.
                          Преди бях доста запален по тази колица и доста информация бях събрал, но понеже както казва Стефан това са само лъскави рекламни брошури, затова не знам дали ще е полезно точно аз да пиша за хамър тук. Но като гледам в този хубав форум, от 3 години едно сериозно изказване на тази, ако не друго поне известна и атрактивна, машина не съм прочел.
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Тази машина или така нареченият Хамър е само атрактивна-това наистина е така Купуват го хора за които е важен имиджът и е важно какво ще кажат хората(вижте го този кара Хамър) Доколкото ми е известно е доста тежък и това е голям минус специално за движение по кален терен-защото ще затъва яко-ама наистина яко-както се вижда от снимките и може да се случи и с джогана да не може да се изкара от калта.Та Нивата колкото и да е калпава и зле направена-като проходимост е в пъти повече от хамъра-основно заради малкото си тегло и габаритите на Нивата

Коментар

чудно ми е нивата, ако трябва да мине през скален праг 1м висок, дали ще се справи и с лебедка? А дали да не им направиме един "дуел" с челно блъскане една в друга?

Сравнението наистина е доста безпредметно...

Коментар

Основното е в задкурмилното устройство...

запознах се с амориканец бил в ирак, военен. млад, несъгласен. та за хъмъра, на снимките се мяркаше. та го питах как е "звяра". смя се. и каза мани не питай, трагедия. и не само в ирак, а и в авганистан е бил. и в щатите също . просто и там ограбват "народа". хъмър не е единственото менти на американската оръжейна индустиря, а? то кое не е менте там?

инак кфо му пречи да минава по скалите, аз на тея места съм виждал да минават още много марки, далеч не така екзотични по наще земи. и те пък познати ни добре лесно се сравняват с нивата. която също е ясно к'фо може и к'фо не. и после се замисляш за разликата в подготовката на 1 машина. и доброто и сервизиране. и т.н. 1000 неща. дето оказват влияние на това от каде минават 1 машини и от каде други. в ренфорест чалъндж или ладога, най-много щяха да са хъмърите и нивите, ама не са. има американски, да. има и европейски. има и японски. има и няколко много ключови машини. и те не са ни хъмъ, ни нивъ. и са бая "пипнати"...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X