Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет относно бартер: Range-Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз от фирмени сервизи бягам далече, а от Щатите може да си купиш неща доста по-хубави от оригинлните за вграждане на смешно ниски цени. Така че парите които казах са реални, и двамата със Севдалин (disem) отдавна не купуваме части от тук освен ако не е много належащо.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Бартер на така описания Рейндж за така описания Гранд би бил точно определен с народната приказка: "Да дадеш кон за кокошка"...
      VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
        Аз от фирмени сервизи бягам далече, а от Щатите може да си купиш неща доста по-хубави от оригинлните за вграждане на смешно ниски цени. Така че парите които казах са реални, и двамата със Севдалин (disem) отдавна не купуваме части от тук освен ако не е много належащо.
        хубаво де,ама как процедирате когато нещо се счупи.чакате да дойде.от щатите не може да дойде за десет дни освен чрез солена сметка за транспорт.иначе фирмения сервиз е зареден има почти всичко.стоките са с гаранция.
        имал със случай със дефектна част купена от дару и дефектирала след половин година.в мотопфое я смениха без пари.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Да ти кажа обикновенно се чупи прогнозируемо - дава признаци, разбива се и така. Ако се счупи отведнъж караш другата кола докато дойде частта от щатите и готово.
          А за бартера Кон за Кокошка Венци е прав.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ха-а някои се е влюбил.
            Сериозно не мога да преценя за ли съм или против.

От личен опит мога да кажа че Гранда все те бута към гората. Направо се моли.
            Гранда е по лек и затова не изглежда като камион. По лек е от някои къси бази даже. Паджеро например.
            Не е коректно да сравнявате дифа на Вранглер които се слага само в първите години на Гранда с този на Тойотата която е и по тежка. И как няма да износва дифове като никои не сменя маслото. В книшката пише че ако повече от полвината преходи са под 16км маслото в дифиренциалите се сменя на 20 000км. А мене на едно място(няма да кажа къде че е реномирано) ме питаха защо ги сменям на 90 000. Обикновено се сменяли над 100 000.
            При Гранда екстрите могат да се преброят на пръстите на едната ръка защото всичко е серийно.
            Вози малко по твърдо от Реинджа и ... Незнам с какво да го сравня. Примерно 80ката вози много по твърдо. Два месеца я изтърпях.
            В случая Гранда харчи повече. Мноого повече от Реинджа. За дизела говоря.
            Гранда се разваля по малко като изключим дизеловия 3.1двигател. Гледал съм сервизни бюлетини на АутоБилд.
            За цените на частите не знам как е в ДаруКар но в БалканСтар амортисйора е 60лв.Има и някои тънкости в пазаруването. Ако искаш филтър за климатика трябва да кажеш че искаш пласмасовата кутия. Тя върви комплект с филтъра. Така за цената на един филтър ще получиш три комплекта.
            И на мене ще ми е интересно да сравним цените. Последно от Дару купих едно обикновено водно съединение на Ровър214 за 210лв
            Лично аз не мога да преценя кое е по добре като цяло.
            Като се има в предвид предназначението като чили РеинджРовъра с малко е по.

Коментар

НЕ ДАВАЙ РЕЙНДЖА!!!! Иначе Димата е прав - цените на амерканските части са смешни. За пример давам гореспоменатите амортесьори - газови Heavy Duty - 19.95$/ бройката. Вярно е, че с транспорта се оскъпяват, но като се комбинират с други неща - не е страшно.

Коментар

няма сми тоз бартер.

400 К не е никак много, ако си го гледаш добре може да ти откара и много повече.

не те разбирам, ако не те кефи колата която караш, реши кое те дразни и намери такава, която не е с такива показатели. а само зарад км-те не си струва.

Коментар

Аз всъщност не разбрах защо точно искаш да правиш бартер. Нещо не си доволен от Рейнджа ли?Това за километрите не го брой.Първо както други колеги споменаха при правилна подръжка 400 000 км.не са никакъв проблем,а точно км на Гранда не можеш да ги разбереш по никакъв начин/те може и да са 330000км./.Още повече ,че ти спомена че всичко по Рейнджа ти е окей,а този Гранд може да ти донесе доста скрити изненади.Просто не знам защо въобще се занимаваш с това?Карай си Рейнджа и си гледай рахатлъка.Само това мога да ти кажа.Успех.
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Не съм чул някои да може да превърти километража на WJ. Всички които се занимават с тези неща казват че е невъзможно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                      Не съм чул някои да може да превърти километража на WJ. Всички които се занимават с тези неща казват че е невъзможно.
                      А да се откачи евентуално жилото на км. и да се кара160000км. така става ли?
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777
                        Първоначално публикуван от kinex
                        А да се откачи евентуално жилото на км. и да се кара160000км. така става ли?
                        Не. Всичко е електроно.

Коментар

..

А като е електронно не се ли откача ?
                          SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Откача се ама после трябва да буташ Щото е в ПСМа

Коментар

Да бе сигурно е въпрос на някоя букса и готово.Абе дай на българина нещо дето не можело да стане и ...му гледай сеира... и после не можело....всичко може! На всичко му се намира цаката,но да не задълбаваме в това.Става въпрос,че на колегата Рейнджа на 200000км. може да е в по-добро състояние от този Гранд на 130000км.Особено с този мотор пък ....то двигателя можеш да го прегрееш при добро желание и на 50000км.Или исках да кажа да не пуска гълъба от ръцете си,за да гони пуна на покрива........а пауна дали всъщност е паун?????
                              NISSAN FOREVER

Коментар

Сигурно му харесва как изглежда.
                                Иначе не виждам причина да харесаш някоя кола без да знаеш какво има под полата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X