Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип да си взема до 20К лв.? RR 2.5DSE или друг?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

)))))))))

Здравейте всички,

Колега Чакълов нека и аз да прибавя моите 2 стотинки - едно е да избереш/разбереш какво търсиш като джип а съвсем друга губерня е да си купиш такъв, нека поясня - аз избирам/осъзнавам какво търся вече няколко месеца като прекарвам с часове в четене за разл модели и марки и май съм осъзнал, че търся Нисан Патрул или Гранд или ако господ случайно ми подхвърли евтина и готина ТЛК ) ( все пак е Коледа имам право да се надявам на чудо нали )))

ОК де вече знам какво искам и какво търся, та търся си аз вече 2 седмици ама нещо не е ситуацията като да идеш да си избереш костюм, тоест имаш ли ограничен бюджет имаш и ограничено предлагане, налага се да си търпелив и късметлив ))

От мен съвет, вземи се повози, покарай малко джипките на които си се спрял почети малко за тях и се мятай на пързалката(пазара на джипки у нас и по света).

Късмет и Весела Коледа

Поздрави
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Ако комфорта по пътната мрежа е преоритет за теб имаи в предвид че със заводското окачване РенджРовъра вози по меко от ГрандЧерокито. Ако търсиш ОффРоуд проходимост Гранда е по добре.

Коментар

да бе,защо извадихте рейнджа от сметките.да дам и няколко плюса за него от опит.
        1.голям-разбирай мнооого място и за хора и за багаж.
        2.частите не са много по-скъпи от тези за диското и ги има.
        3.голям комфорт-лукс лукс и пак лукс.
        4. държи цена-важно е за по-късна препродажба
        5.разхода на бензиновите е голям,но дизеловите се хранят разумно.
        6.дизеловите са бмв.разбирай-всеки вече може да ги ремонтира,има части и мотори под път и над път.
        7 проходимостта по-нищо не отстъпва на гранда и диското.
        8.въпреки че всеки разправя че има някакви ел,мел проблеми-това е малко мит като окачването при ситроен.
        9.за возията колегата Kinex го е казал.вози мнооого приятно.ако увисне по корем се самоиздига за да може да се измъкне от зепечена ситуация.
        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Re: Какъв джип да си взема

Първоначално публикуван от chakyla
          Здравейте, нов сам във форума. От скоро си търсия 4х4 за окло 20 000лв,
          но материята на 4х4-то ми е малко непонятна, моля помогнете вие разбирате по добре. За сега сам се спрял на Land rover Range rover 2.5 DSE - 1998г.
          Сигурно вече си разбрал в какъв дяволски кръг се завъртя.Започва едно чудене дали да е ТОЗИ ,дали пък да е ДРУГ ,дали да изчакам и така на татък.....
          Почти всички сме минали по този път
          Аз имам своя теория .Мисля,че джипа(или колата) ,която е за теб сам щи те намери .Ще го усетиш като го видиш.
          Не бързай.
          Успех.

Коментар

4х4 за окло 20 000лв...

ако и да е неусетно, за "ново" 4х4 си трябва доволна цифра към цената за да се подобрят заводските характеристики до нужното ниво. + разходите по всички проблемни възли и агрегати, които са си изпяли песента малко или много. та разумно е с общ бюджет от 20 000 да се закупи машина за 10-15 К. окачването например за ЛР и РР. за 150-200 000 км, малцина имат проблем с окачването, но то не е никак "като ново" и си струва да се смени и/или вдигне. нови гуми, не смятм че това подлежи на обсъждане, освен ако гумите не са точно търсените. относно регенератите всеки си има мнение, аз не бих салгал. това за асфалт само.
            добавянето на "екстри" си зависи от всекиму.

Коментар

Някои да не си помисли че хваля РенджРовъра за да подържам захранването на интернет с подобни клипчета.
              http://www.youtube.com/watch?v=BAio7taJZhk
              Нищо подобно. Нямам задни мисли. С ръка на сърцето на асвалт вози по добре. За лукса в интериора може да се спори и по скоро е въпрос на вкус. За ОффРоуд не може да се спори

Коментар

Сигурно е бая по тежък. Иначе и реинджа си има всичките електроники за разпределяне на въртящия момент. А вози по добре зщото е на въздух

Коментар

за лукса в гранда и рейнджа въпроса действително е до вкусове.имат аналогично оборудване.
                  за клипа обаче съм категоричен че е манипулиран в полза на гранда.най вероятно не е на бавни и с едно малко по рязко подаване на газ губи сцепление.някой беше пускал преди подобни клипове само че с хъмви2 излизаше че нито г-та,нито лендкрузери,да не говорим за ленд ровър могат да му излезнат.
                  В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Мда спомням си клипа ,естествено ,че е манипулиран.А хъмви2
                    B+

Коментар

Мир да има Еднакви са
                      http://www.youtube.com/watch?v=b56yn...elated&search=
                      И което е по важно КРАСИВИ СА

Коментар

Бати катилите. Да бяха им сложили сликове...а и едни "кадърни" шофьори...ужОс...
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Забеляза ли колко се повишава проходимостта като си подадат главите през прозорците.
                          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                            Бати катилите. Да бяха им сложили сликове...а и едни "кадърни" шофьори...ужОс...
                            Пък и го няма Голди да ги вади
                            LZ1HKW
                            Реглаж на преден и заден мост
                            My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333
                              Тук не си прав, тук и Фрийлендърът ти минава с малко акъл.
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333
                                Тук не си прав, тук и Фрийлендърът ти минава с малко акъл.
                                Абе да ти кажа и без акъл ще мине
                                LZ1HKW
                                Реглаж на преден и заден мост
                                My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X