Обява

Свий
Няма добавени обяви.

УАЗ или NIVA - какво да избера?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: УАЗ или NIVA - какво да избера?

Първоначално публикуван от MMB Преглед на мнение
    аз смятам в най-близко бъдеще да си купя NIVA (вероятно нова, новата кола е най добрата).. не съм много запознат с УАЗ джиповете, но като разбрах че харчили 20 на 100км и се отказах да се запознавам (според производителя NIVA харчат 2 пъти по малко, дано не е лъжа) а и УАЗките са повече трактори отколкото каквото и да било друго, нямам нервите да се боря с тях... А и автомобила ще го ползвам доста и за града (за пътя) освен за гората, така че остава NIVA-та... въпросът ми е с 3 или 5 врати. Моделът с 5 врати дава много повече място на ловната агитка отзад, а и дългата база е по стабилна при изкачване и спускане, но тривратката е по лека и това дава голям бонус на проходимоста, а и късата база си казва думата. Така че колко е малко малкото пространство в трите врати и колко се влушава проходимоста на дългата?.. Не знам, не мога да преценя кое е по-добре

Добри мнения съм чувал повече за старите ниви отколкото за новите. Виж даже в мобилето нашето наскоро се продаваше напълно обурудвана Lada Niva май че е с фиатов мотор 140 коня с всичките и екстри за офроуд за 5200лв. УАЗ-а не е борба, уазката за мен е една забавна машина

Коментар

От: УАЗ или NIVA - какво да избера?

Good luck

Коментар

От: УАЗ или NIVA - какво да избера?

Пиша от служебен опит и с двете возила-30/70 шосе/офроуд. Нивата освен незначително по-малкия разход няма никакви предимства. Падал ми е кардан на гаранционна нива в движение, след всяко учение-в гаранционния сервиз, не бих казал че е по-тиха от уазката, особено гадно вие диференциала над 70 км/ч. Тясна е за повече от двама души, моята беше с 5 врати. Уаз-ът е много по-здрав като ходова част-практически неразрушим, просто устроен и ремонтопригоден на пътя. С Буханка съм качвал 10 човека с пълно бойно из гората, и има място за още. За лов бих си взел стара Буханка, която след тотален ребилд ще струва на 1/3 от цената на Хънтъра, ще вози колкото и каквото поискаш и ще го надживее в крайна сметка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X