Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива или Сузуки Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

РЕ:

Мога да те уверя че и дългата е не по малък офроуд звяр, само трябва добро задкормилно устройство .
    Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Re: Лада Нива или Сузуки Витара

Първоначално публикуван от RPMLimit
      Здравейта всички,
      това ми е първия пост от скоро съм във форума и съм силно "заразен" с офф-роуд манията(има няма 5-6 месеца),засега притежавам лека кола но искам да си купя "джип".
      Затова питам кое е по удачно Нива или Витара,питам за тях заштото искам сравнително малко 4х4 а не някой колос.Мнения от собстеници и запознати с двете коли се приемат всякакви.
      Благодаря предварително.
      Ако не те притеснява финансовата страна вземи нова Нива, късата струва 13700 лв. базовия модел. Според мен автомобилът е добър и търсенето е голямо. Едва ли ще остане на тази цена през 2007 год. Нищо подобно, че волана е тежък и трудно завива - има хидравлика, карам я предимно градско. Спирачките са перфектни. Поне на тоя етап нищо не скърца - закупил съм я през месец август 2006 год. и продължавам да съм убеден, че съм направил правилния избор. И не правя реклама на Лада. Просто за тия пари нов джип си е без пари.
      Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Fireman160, не мога да се съглася с теб. Прегледай темата "Лада Нива на 25000 км.".
        RPLimit, ако не искаш главоболия, не си купувай автомобил, за който има значение, дали е правен в петък или в понеделник. За парите на нова Нива, можеш да купиш Витара в перфектно състояние и да караш без проблем няколко години. Преди няколко години имах същата дилема - избрах японския автомобил и не съм съжалявал!
        NISSAN PATROL 2.8TD

Коментар

ако ти си мераклия (хобист) монтьор или по-квалифициран такъв си купи нива - хем по-тънкаж ще са ти частите хем ще си чешеш крастата като си ги монтираш сам защото това ще става често и ти го обожаваш. още един "плюс" на руското возило е че другите те възприемат ведната като "hardcore offrouder". освен това има и характерен елемент на задоволство (може би малко мазохистично) в това да диагностицираш кой точно лагер в раздатката се е прецакал и това в движение без дори да поглеждаш под нивата - та нали си го разглабял 15-тина пъти!!! а ако ти се кара офф-роуд чат-пат ама трябва и детето си да водиш на детска с колата и на работа с нея из града, и не ти се цапа/плаща често по сервизи тогава всички гореизброени плюсове на нивата се превръщат в минуси и това означава,че почти всеки японски заместител е за теб. ограничител е само бюджета ти. що се отнася до разликата във оффроуд възможностите на двете коли тя е толкова субективна че разликата във възможностите на водачите им може лесно да наклони везните в едната или другата посока. с една дума съвсем възможно е с витарата да стигнеш доста по далеч от нивата ..ако си кадърен. успех в избора!
          "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

ВИТАРА /след 01.01.07/
            VITARA, SAMURAI
            FIAT PANDA 4x4 CABRIO
            RENAULT ESPACE QUADRA
            ...и едно сивикче за града...

Коментар

дравейте и от мен,немога да разбера защо повечето оффроуд маниаци все плюете Нивата при положение че нивата е всепризнат автомобил,вярно е че не е с комфорта на голям джип но за проходимост е не доста а много добра а за бързото "чупене" или разваляне както изкате така го наричайте зависи от този който е зад волана,аз откакто съм си стегнал нивичката 2121 всяка седмоца съм по черните пътища(естествено това не е тежък оффроуд) но се навирам много по калта не съм сменил абсолютно нищо а като говорим за комфорт Витарата какъв комфорт има?
              Ако бях това, което исках, щях да мечтая да бъда това, което съм

Коментар

мдам ... плЮват, чак ще се задавят ..
                аз да си кажа .. карал съм чисто нова нива 2002 - 27 000 км - sans проблем - е една бенз. помпичка и седалка (НЕ тази на шофьора - да не си помислите нещо ).
                Тази е карана добре по офроуд не само от един човек, но никога не е закъсвала по планината нито извън.
                Сега имаме една от тай-новите - тия дет са със шукар "мьекото" волан и спирачки.
                И тя нещо със седалка извади грижа, но инак .. некакви други грижи.
                За съжаление още ми е жал да я тествам на офроуд .. ама този уикенд може и да й излезе късмета
                казвам и доброто и лошото - всеки сам да си прави сметката.

Коментар

До Алекс,Яро и В.Петров :

Възможно ли Ви е да направите раздел само за "Нива" ?
                  Явно имаме много да си кажем.А и по- добре е щурите да са
                  отделно.(шегувам се)
                  Неотдавна един от Вас спомена,че обмисляте такава идея.
                  Поздрави :Hala
                  Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                  имат право да гласуват на избори.

Коментар

off-topic
                    адмиралтейството във Варна имат един Уазик (вози някъви... с пагони), от тея с кръглите стопчета, едновремешните, с ново гюруче, черни измити мостове, джанти и брони, , ама толкова свеж и бодър ...така здравословно пърка и поскоква пъргаво по дупките на градските булеварди (не го спират м/у другото), че един Уазовод, би се замислил над въпроса Нива, Витара или въпросното "зелено козле" точно една милисекунда.

въпрос на гледна точка...

та така. а козлето наистина е добро.
                    "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

Май взех решени ще е Витара,ако не друго то поне е по съвременна кола от нивата.
                      Започвам да си търсе нещо,като намеря ще задавам още въпроси ако нямате нищо против.
                      Поздрави В.Рангелов
                      Васил Рангелов

Коментар

Взел си правилно решение
                        ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                        Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Няма да съжеляваш Успех в търсенето.

Коментар

нива или витара

Първоначално публикуван от Ato
                            Братовчед ми имат 2 служебни Ниви. Едната е 92-93г, а другата е миналогодишна. Та той твърди, че по-старата е в пъти по-здрава от новата. На новата втори път и сменят скоростната кутия
                            хайде пак простотии-а не е ли нивата на два месеца и осемнадесет пъти да и смените скоростната кутия.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X