Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лада Нива или Сузуки Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От к`во? От обикновенна Лада? Или от Ауди Куатро например?
    Фултайма си е фултайм, но той е принудително решение - задния мост е на границата на възможностите. Парт тайм + големи и агресивни гуми = смърт на моста... Затова усилието се дели на две... Ама това не е само техен подход, нещо да ти звучи познато?
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Недеи заорава в конструкционите решения.
      ФулТайма си е по добре на сняг.

Коментар

Съгласен, но това при Нивата е вторично, просто се е получило заради невъзможност да бъде направена парт-тайм с тези мостове. И тая раздатка като резултат е един огромен хемороид - само си представи че не е куплирана твърдо за скоростите а е с междинен вал като на Газ 69
        За кола с такова междуосие е направо абсурд.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
          И тая раздатка като резултат е един огромен хемороид - само си представи че не е куплирана твърдо за скоростите а е с междинен вал като на Газ 69
          И Мерцедес G

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
            Да. Но това е само докато не видиш какво могат другите сериозни машинки от класа. Нивата име едно единствено преимущество - евтини резервни части.
            И как го преценявате това? И кои са онези други славни машинки от класа на Нивата???

Коментар

Яро, нямам предвид ценова класа а размери, тегло, следа и междуосие, двигател и места. Сам ще видиш че избора се свежда до 6-7 модела максимум...Много ясно че Н2 не е от класа на Нивата

Коментар

здрасти RPMLimit
                Няма да те занимавам с технически подробности, а ще ти кажа моето мнение. А то е решително Витара. По-удобна е, интериора е много по-хубав и добре скроен от Нива-та. Доста е проходима.
                Друга добра джипка е Дайхацу, може би като качества е и по-добра от Витарата. Но частите са кът. Докато за Витара има всичко и не са толкова скъпи.
                И не се подлъгвай по евтините части. Щото на колите с евтини части, те се сменят по-често. Ако една част ти струва 5лв (за Нива) но лежиш под колата и я сменяш на 5 месеца за Витара същото струва 20лв, но се налага да я сменяш на 2 години.
                Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ato
                  здрасти RPMLimit
                  Няма да те занимавам с технически подробности, а ще ти кажа моето мнение. А то е решително Витара. По-удобна е, интериора е много по-хубав и добре скроен от Нива-та. Доста е проходима.
                  Друга добра джипка е Дайхацу, може би като качества е и по-добра от Витарата. Но частите са кът. Докато за Витара има всичко и не са толкова скъпи.
                  И не се подлъгвай по евтините части. Щото на колите с евтини части, те се сменят по-често. Ако една част ти струва 5лв (за Нива) но лежиш под колата и я сменяш на 5 месеца за Витара същото струва 20лв, но се налага да я сменяш на 2 години.
                  Абсолютно съгласен. Аз имах чисто нова Нива от магазина и ме пропиля от ремонти. Ама нейсе че тая тема колкото пъти я подемем, толкова пъти я заключват. Нивата за мен е недуразумение. Била е напредничава като концепция когато са я създали, но от тогава са изминали доста годинки и би трябвало да са си а променили недомислиците до сега, но уви - все си е същото....

Коментар

Братовчед ми имат 2 служебни Ниви. Едната е 92-93г, а другата е миналогодишна. Та той твърди, че по-старата е в пъти по-здрава от новата. На новата втори път и сменят скоростната кутия

Коментар

Благодаря за приветствията и за мненията на всички,и.
                      Много съжалявам за непълно зададения въпрос.
                      Наистина потърсих в темите преди да пусна темата но ненамерих това което търсех.
                      По-принцип си търся нещо което да мога карам в града и в същото време да изкарам на малко офф-роуд през уикенда,не хард офф-роуд(кал до шията) а нещо леко за любители(само до коленете).
                      Но не съм сигурен,че Витарата е по-удачна от към дурако усточивост(но все пак нямам личен опит но ...... такива прикаски съм чувал),засега мисля още така,че всякаква информация ще ми е полезна.
                      Благодаря на Yaro за подсказките ще ги прочета веднага.
                      Васил Рангелов

Коментар

Първоначално публикуван от Ato
                        Братовчед ми имат 2 служебни Ниви. Едната е 92-93г, а другата е миналогодишна. Та той твърди, че по-старата е в пъти по-здрава от новата. На новата втори път и сменят скоростната кутия
                        Напълно си прав, никога не съм имал нива, но имам приятел който е карал от първите и сегашните, та той казва че тези, които са произведени през 80те са най-здрави, а последните били големи боклу......ци
                        sigpic УАЗ-452

Коментар

Първоначално публикуван от RPMLimit
                          Благодаря за приветствията и за мненията на всички,и.
                          Много съжалявам за непълно зададения въпрос.
                          Наистина потърсих в темите преди да пусна темата но ненамерих това което търсех.
                          По-принцип си търся нещо което да мога карам в града и в същото време да изкарам на малко офф-роуд през уикенда,не хард офф-роуд(кал до шията) а нещо леко за любители(само до коленете).
                          Но не съм сигурен,че Витарата е по-удачна от към дурако усточивост(но все пак нямам личен опит но ...... такива прикаски съм чувал),засега мисля още така,че всякаква информация ще ми е полезна.
                          Благодаря на Yaro за подсказките ще ги прочета веднага.
                          Приятелю Нивата определено не е дуракоустойчива. Даже по мои наблюденя е доста по-проблемна от останалите руски возила. Аз например не бих разчитал на нея, просто има голяма вероятност да те остави някъде по чукарите. А пък за града определено не става. Усилията върху органите за управление са големи, волана е тежък но за сметка на това дълъг Спирачкита са никакви а радиусът на завой е като на КрАЗ с прицеп... Е, това ли е градска кола?
                          Да не говорим че на дълъг път си е живо мъчение, ергономиката е отчайваща, всички пластмаси си скрибуцат нещо всяка на свой глас, трансмисията вие като трамвай и целия този миксер няма и намек на уверено седене на пътя... А от вибрациите като слезеш от нея след няколко часа каране си като изстискан лимон... Е, пита се, за какво ти е да си причиняваш това зорлем? Разбирам да ти е служебна и да си длъжен да я караш, ама сам да се измъчваш така... определено не го разбирам.

Коментар

Първоначално публикуван от RPMLimit
                            Но не съм сигурен,че Витарата е по-удачна от към дурако усточивост(но все пак нямам личен опит но ...... такива прикаски съм чувал)
                            Витарата е с много здрав двигател (особено този с 8 клапана) и ходова част. Та трябва да вложиш много целенасочени усилия да развалиш нещо

Коментар

Не се чуди,ами вземай Витара.Това ти го пише заклет фен на Нива.
                              Нива втора ръка - само до 95 г. производство.И то само ако обичаш да
                              правиш.Аз съм така и не се оплаквам от Нивата.Но поне една събота и
                              неделя в месеца се занимавам по цял ден с нея.Защото ме кефи.
                              Обаче вземи много насериозно съветите по-горе при купуването на
                              Витарата,а най добре я купи с човек който й знае проблемите.(Такива
                              хора тук има).Че прецакат ли те при покупката,вярно ще се видиш
                              в приключение.
                              Поздрави и успех.
                              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                              имат право да гласуват на избори.

Коментар

Добре дошъл, RPMLimit, от друг новобранец (собственик на витара).
                                Аз четох доста преди да си купя джипка и също като теб се чудих м/у няколко варианта. Твърдо се спрях на витара. Виждал съм късата база на брат ми как рови калта... само хубави гуми и трябват и става оффроуд звяр. За дългата (моята е такава) не мога да кажа нищо, още не съм я калял. Но пък возията е доста по-добре от на късата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X