Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За трофи-ръчна или автоматична кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За трофи-ръчна или автоматична кутия

След 10 месеца мотане се заинатих и сложих автомата. (нищо, че нема как да стане)
    На събора и преди това на разработката на трасето се потвърди, че за траял тая система НЕ става.
    Ще опиша подробно какво как и защо, макар, че се покрива почти точно с изказването на Близнаците: "Не може некакъв компютър да ми кара колата у екстрема."
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Ма па я виж на пьтя колко е готино а?

Сега ако сьм на теб качвам един шестак в тоя джип и му пердаша едни рьчни скорости,а ако имаш мерак или компресор или турбо.................да имаш с какво да се занимаваш де.

Ти си ЛУД,тия скорости в гората как очакваш да се нагодят кьм стила ти на каране?Една минута вьрви нормално,на следващата си с газ до ламарината,на трета си в калта и буксува и тя учи ли учи,но иска време,а това значи да стоиш в калта доста време за да и дойде акьла какво искаш от нея.Не си ли е рьчка да я срьчкаш не си е работа.Оставяй я тая джипка на жена ти за детевоз и прави друга от НУЛАТА.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Ма па я виж на пьтя колко е готино а?

Сега ако сьм на теб качвам един шестак в тоя джип и му пердаша едни рьчни скорости,а ако имаш мерак или компресор или турбо.................да имаш с какво да се занимаваш де.

Ти си ЛУД,тия скорости в гората как очакваш да се нагодят кьм стила ти на каране?Една минута вьрви нормално,на следващата си с газ до ламарината,на трета си в калта и буксува и тя учи ли учи,но иска време,а това значи да стоиш в калта доста време за да и дойде акьла какво искаш от нея.Не си ли е рьчка да я срьчкаш не си е работа.Оставяй я тая джипка на жена ти за детевоз и прави друга от НУЛАТА.
        На събора минахме трасето с нея. Макар че Вальо ми беше обяснил предварително какво, ама видах и с очите си. Мотора не ще да вдигне обороти докато колата не тръгне поне мъъъничко. Тоест вдига, но след дъъъълго време, и бавно и полека. За да тръгнем назад по никакъв наклон, трябваше да стискам едно копче, висящо на едни жици. Той ще обясни по-подробно. Вече тръгнала, набираше добре, ама...

Трасето иначе мина без особени проблеми, но ако трябваше да се засича време - язък за 2 пъти по-мощния двигател от предишния. Ама пък работи гладко, гадът!
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: До: За трофи-ръчна или автоматична кутия

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Добре де, а някой от по-старите модели автомати, които са само хидравлика и механика ако сложиш.
          Има ли успешна практика някои да е заменил мерцедесовата кутия на Grand Cherokee WJ 2,7 CRD с някоя от по старите 4 степенни механично хидравлични кутии
          Безгрижен , галантен и делови -Grand Cherokee 2,7crd / L.R. Discovery Td5

Коментар

Каква е целта?
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

От: До: За трофи-ръчна или автоматична кутия

Първоначално публикуван от Bay Jeep Преглед на мнение
              Има ли успешна практика някои да е заменил мерцедесовата кутия на Grand Cherokee WJ 2,7 CRD с някоя от по старите 4 степенни механично хидравлични кутии
              Предполагам ще е нещо като секс с кокошка
              Може и да стане амъъъъ Че без фланец няма да мине е почти сигурно, отделно кутията и двигателя си говорят и вероятно електрониката на двигателя ще се "разплаче". RE кутиите се упрвляват от компютъра на двигателя, т.е. трябва да търсиш RH, тя пък вероятно няма да има живи съученици и ще трябва профилактичен "ребилд", и ценово ще е "ауу..."
              А пък Стоян (ssspeed) пловдивски мерцедесовите ги оправя без проблем
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Става и кожуха и старата кутия и без електроника, ама не виждам идеята.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Идеята е ,че се е скапал автоматика на Гранда и човека пита дали някой е успял да замени тази кутия.Кожуха може и да стане ,но къде ще хване раздатката към стария модел кутия.

Коментар

Като се е скапала старата е най лесно да се смени или да се закара на Стоян да му я направи.
                    Такава кутия в перфектно състояние зорлем я продадох за 600 лв. с 6 месеца чакане. Никоя преработка няма да излезе по-еФтино.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

При мен проблема не е механически -в кутията ,а в управлвнието тоест платката на скоростния лост Като изключим цената която съм платил за джипа 4хил. лв ги минах за обслужване,това и онова . Доста си подмина бюджета за това за което търсех и затова сега тази платка -2200лв. -нова(балкан стар) ми идва доста в повече и търся варянт да си карам колата

Коментар

А за чий ти е на кола за 4к лв да си взимаш нова платка и то от Балканстар точно ?
                        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Bay Jeep Преглед на мнение
                          При мен проблема не е механически -в кутията ,а в управлвнието тоест платката на скоростния лост
                          Сигурно ли е ,че проблема е в шифтъра?Щото има вариант да е от компютъра.

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                            А за чий ти е на кола за 4к лв да си взимаш нова платка и то от Балканстар точно ?
                            Грешно съм се изразил и затова гршно си ме разбрал доработките и обслужването минаха 4к ,а иначе колата я купих за 10к. преди година което е = 14к + ... Затова казвам ,че доста си надмина бюджета и не ми се дават такива пари(2200)

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                              Сигурно ли е ,че проблема е в шифтъра?Щото има вариант да е от компютъра.
                              Ами на 99,9 / 100 и диагнозите сочат шифтъра ,а и компютъра ми го ресетнаха и докато вървеше колата разхода падна под 8/100 и превлкючваше много плавно -като нова

Коментар

Сигурен съм, че си намерил най-скъпия шифтър в цяла източна Европа. Аз моя го подарих на едни приятели.
                                Звънни да кажеш какъв точно е твоя. Със сигурност ще се намери нещо на по-добра цена. ....аааа, що не я закараш на някой който разбира от кутии?
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X