Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спор относно CRV, RAV4,VITARA и outback

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: спор относно CRV, RAV4,VITARA и outback

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
    Ако искаш може и без гуми...
    Колега,не се заяждам
    Исках да кажа с шосейни гуми
    SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
    0878299791

Коментар

Ама защо се сравняват Хонда CRV 2.0, със Субару 2,5 Оутбек, нещо не можах да схвана? Този модел на Хонда би трябвало да се сравнява със Субару Форестър 2.0. Защото Оутбека и CRV-то са коли от различен клас и сравнението е некоректно.
      Колкото до мита за прегряването на Субаруто, то абсолютно всяка кола прегрява, особено пък, когато стопанина и е мърляч, и не си следи, и поддържа машината! Тук вече марката на колата е абсолютно без значение!
      Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
      Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ
        Този модел на Хонда би трябвало да се сравнява със Субару Форестър 2.0. Защото Оутбека и CRV-то са коли от различен клас и сравнението е некоректно.
        Прав си. Ето два линка с коментари от потребители, всеки може да си направи изводите сам за себе си:

http://www.carsurvey.org/reviews/subaru/forester/1999/
        http://www.carsurvey.org/reviews/honda/cr-v/1999/

От всичко най-оригинално звучи "A dollar hog and repair shop queen".
        Vitara 2.0 V6
        Honda CRV (Gen 1)
        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
        ВАЗ 2131

Коментар

За субару мнение не мога дам , но межсу рав4 и хонда црв мога от опит да кажа че хондата е по-добре.Имаме хонда 2.2 на 30000км и смятам че като паркетник е по добре в смисъл доста повече място в интериоира от тойотата , возията е по-добра също , за оборудване не мога да сравня тъй като рав4ето което съм карал не беше най-високото ниво както хондата . За зимата и двете съм карал последователно на един същ терен за сравнение разлика в поведението има но не мога да определя победител, смятам че и двете са на едно ниво(може би леко предимство на тойотата но мисля се дължеше ,че тя беше с подходящи гуми а хондата с летни).
          На магистрала е по добрре с црв-то по комфортно , като ускорение е постоянна скорост 190 поддържа ама не мисля че е подхоядяща за тях 170-180 е перфевктно.
          След доста тестове и с двете коли взехме хондата и не съжалявам( един недостатък на хондата , кулера е пред гумата и на един бордюр замалко да иде курбан и паленето е със ключ като на архивна кола а не с бутон )
          Grand Vitara 2005g- за работа
          Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
          Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Първоначално публикуван от zloto69 Преглед на мнение
            Колега,не се заяждам
            Исках да кажа с шосейни гуми
            Не го приемам като заяждане. Субару е една от най-любимите ми марки и аз лично съм с прекрасни впечатления от тези автомобили.

Но трябва да се отбележат и слабите страни на всяка една марка. Мога да споделя моите впечатления:

Най-бърз автомобил, който аз съм карал Г55 - 507 к.с. Слабост: малък резервоар, чувство за нестабилност в завои поради липса на въздушно окачване.

Най-комфортен ЕС-класа 420 ЦДИ Слабост: В завои и при потегляне, ужасно зле. Сменяме задни гуми на 15 хиляди километра.

Най-доставящ удоволствие при шофиране Ауди Ес 8. Слабости: Липса на всякакво качество и прекалено, ама прекалено скъпи части. Неоправдано скъпи. Все пак автомобила не е чак толкова бърз или добър.

Най-стабилен в завои Субару Импреза. Слабости: Тесен и похарчващ си. Минимума на импреза 2,0 атмосферен двигател е 8/100 при часовникарско каране...

И т.н. За хондите, тези преди 2000г, мога само да каже, че са вълшебно здрави коли. Тези след 2002г, вече не. Скромния ми опит показва, че на Акорда скоростната кутия издържа на идиотска употреба 32 000 км. А на новото ЦРВ, двигателя 21 000 км. След това нов, в съндък от някъде си.

Отплеснах се....

Коментар

Заставам твърдо зад ХОНДА Х-РВ , три години + 40000 км пробег без забележки , нисък разход и висока надеждност . Преди две години на 02.01 в голямата снежна буря се прибрахме от Хисаря до Варна само ние и един Мерцедес МЛ , кошмарното пътуването започна 10 ч.сутринта и завърши около 20 ч.......................Лошото е че трудно се намират рез.части , ако потрябват някога , което е малко вероятно за ХОНДА . Зрдав и безотказен както винаги .Вози като лека кола , а си е 4 по 4 гарантирано и изпитано .
              Препоръчвам дългата база с 4 врати , но се намират трудно по обясними причини ......Моята я взех от сервиз на ХОНДА в Италия на 80000 км. и 5 години за 3 години два пъти съм сменил маслен филтър и масло на двигателя . Така , че намериш ли в добро състояние такъв модел купувай смело

Коментар

Към колегата "dimy": имаме ли сделка и ако да, какъв е избора? А иначе и аз смятам , че няма значение марката и модела, а само състоянието на колата. Тъпото е че нещата са ясни чак след 1-2 смени на маслото.
                Markony RS: "Почнаха вече да ме викат за пътна помощ,заради Диското ,пък аз ходя с Харви-то"

Коментар

От: До: спор относно CRV, RAV4,VITARA и outback

Първоначално публикуван от bobeck Преглед на мнение
                  Като гледам целите, което и да вземе ще му върши работа. Само, че Аутбек за 7К лв. .... малко е рисковано. По правило тези до 98г. имат склонност към прегряване, а тези до 04г. имат проблем с течове на масло.
                  С прегряване имат проблеми и следващите.Едва последните модели може би са оправени.Рекламата на последния е "С 30% по-добро охлаждане спрямо стария модел."Е тва ми звучи.... Големият проблем на Субару като цяло са резервните части.Като на СААБ,т.е. само при дилъра.
                  Това със склонността към прегряване на Субару по-добре да не се предъвква от чул-недочул че така се вика дявола и току виж друг модел се прославил

Основно за асфалт и от време на време черни пътища е предназначението на Аутбек, съчетано с комфорт и возия и точно до 7000 има избор на модела до 98. Относно недостатъци може да са сравнителната тромавост на автомата, разход 15-16 градско и 10 извън, но това се решава с газова уредба.
                  Всичко това е вярно Колега.Но!"Пословичната" здравина на Субару също е градска легенда,т.е. предава се от чул-недочул от хора които дори на са карали такова.
                  Според мен за Субаруто-здрава японска кола,но не най-здравата.Не много сполучливи двигатели(ей ся ма нападнахте Май само те няма да се откажат от боксера.И Порше...традиции някакви,за да са по-интересни.Единствения плюс е маалко по-ниския център на тежеста.Това за вибрациите са докато не се запали ново и не се видят,т.е. щуротии.Обслужването...Разхода...Слаби ламарини-особено старите-гният.Хвали се и се набляга на симетрията-е да има такава в 95%.Ама докато седне шофьора.Плюсове-мнооого здраво изпълнение на 4х4 системата.Може би единствения автомобил с бавна(1-1,5) раздатка(Да не се заблудите-повечето от моделите,а не всички.При новите само ръчните скоростни кутии,без СТИ версията).Всички модели без Трибека(САЩ) се произвеждат в Япония-гарант за качество.Стабилен на пътя и възможност за леки забежки извън пътя.
                  ЦРВ-Много добро поведение за СУВ на пътя и също толкова зле на безпътицата.Много здрав и непретенциозен автомобил.Кара се с лекота.Добър и икономичен двигател.Не носи на газ(меки легла на клапаните).
                  Рав4-Най-здравия в тези години автомобил според доста немски и англииски автомобилни клубове,списания,ТЮВ ,анкети и т.н. Много дуракоусточев автомобил с добро поведение при настилки с лошо покритие.
                  Витара-С най-добро поведение от изброените извън пътя и с най-лошо на него.Носи на тунинг -повдигане,големи гуми,блокажи и т.н.Единствения на рама.Има "бавни".
                  С две думи-пълно щастие няма.Според мен най-добрия автомобил за човека е Рав4.
                  Поздрави!
                  Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                    ...Не носи на газ(меки легла на клапаните)....
                    Това също е поредната градска легенда. Меки са главите на "майсторите", дето ги пускат тия мухи.
                    Нали се бях наскачал за Субару като втора кола, та оня ден покарах малко едно с 2 литра атмосферен - силно съм разочарован от динамиката на двигателя. Други забележки нямам. Имаше си бавни и, като за лека кола, 4х4-то е разкошно.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Това също е поредната градска легенда. Меки са главите на "майсторите", дето ги пускат тия мухи.
                      Нали се бях наскачал за Субару като втора кола, та оня ден покарах малко едно с 2 литра атмосферен - силно съм разочарован от динамиката на двигателя. Други забележки нямам. Имаше си бавни и, като за лека кола, 4х4-то е разкошно.
                      Тефчо,за Хонда се отнасят леглата на клапаните И е истина,поне за определени двигатели.За Субару питай-имам опит с новите 2.0-16 последния двигател е супер куцо пиле и то на Импреза.На Митко Калибрата го дърпа...

Коментар

Тефчо,за Хонда се отнасят леглата на клапаните И е истина,поне за определени двигатели.За Субару питай-имам опит с новите 2.0-16 последния двигател е супер куцо пиле и то на Импреза.На Митко Калибрата го дърпа...
                        Уф, хайде да не подхващаме пак спора газ-бензин, че вече ме хващат дяволите. Леглата на клапаните са точно толкова меки за бензин, колкото и за пропан-бутана, на която и да е кола. Това, че 90 процента от хората по сервизите (и газаджийските също) въобще не знаят за какво са там, няма нищо общо със здравината на която и да било част от автомобила. Млъквам, че отиде темата в коша.

Въпрос за Субаруто: двигателя е куц по принцип или е специално окуцен за Европейския пазар? В смисъл, ако е последното не е толкова страшно, винаги може да се достави комп от другаде

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          Уф, хайде да не подхващаме пак спора газ-бензин, че вече ме хващат дяволите. Леглата на клапаните са точно толкова меки за бензин, колкото и за пропан-бутана, на която и да е кола. Това, че 90 процента от хората по сервизите (и газаджийските също) въобще не знаят за какво са там, няма нищо общо със здравината на която и да било част от автомобила. Млъквам, че отиде темата в коша.

Въпрос за Субаруто: двигателя е куц по принцип или е специално окуцен за Европейския пазар? В смисъл, ако е последното не е толкова страшно, винаги може да се достави комп от другаде
                          Мисля,че двигателя 2.0-16в си е един и същ-150к.с. При Субару,ако искаш вървеж,отиваш директно на турбо.Атмосферките са по-слаби от очакваното.Разхода на гориво също не е нисък,т.е. е доста по-висок от спецификациите.Поне около 2л.Борда също лъже,ама лесно се хваща пълно-пълно(бензиностанциите нямат пръст в случая).Иначе колата си е хубава като цяло Поне за парите си...Импреза на цената на Голф?Взимам японеца

Коментар

...Импреза на цената на Голф?Взимам японеца
                            То това е ясно
                            Импрезата нещо не ме кефи, не знам защо. Форестъра ми е по-истински някак
                            Въпроса обаче опира до парички, та по-вероятно е да търся нещо друго - я Хонда, я Мицубиш... ама отплеснахме яко темата

Коментар

От: спор относно CRV, RAV4,VITARA и outback

По душа за Фори по практичност за Хонда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X