Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спор относно CRV, RAV4,VITARA и outback

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: спор относно CRV, RAV4,VITARA и outback

Най-добре е да оставиш познатия ти сам да си избере колата. Прав е, че Субару с 2.5 двигател ще е малка ламя. Особено старо и особено в града. Кадърното газифициране на такова също не е гарантирано. С газта работата е тото. Веднъж ти я правят като хората, но по-често се дънят майсторите.

Накратко, аз бих изкарал Рав 4 от тия години от сметките. Ако се очаква повечко офроуд - Витара. Ако се търси стабилно и мощно комби за извънградско и разходите за гориво и поддръжка не са особено съществени - Аутбек. В случай на общоцелева семейна кола с по-рядки забежки офроуд и по-ниска поддръжка - ЦРВ.

Но за 7000 лева читаво ЦРВ с нормална дирекция силно ме съмнясва. Та остава да избира между Витара и Аутбек.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Маѝ нещата отиват към форестара 2.0i . Само незнам всеки ли е с 4х4 бавни и с блокаж на задния диф

Коментар

Първоначално публикуван от dimy Преглед на мнение
        Маѝ нещата отиват към форестара 2.0i . Само незнам всеки ли е с 4х4 бавни и с блокаж на задния диф
        Всички с ръчна кутия имат бавни и много рядко блокаж на задния диф.Последното не го разглеждай само като + или -.А за задвижването писах по-горе постоянно към 4-те колела със съотношение 50:50-преден/ заден мост за МТ (и възможност за такова при АТ)
        ПП Колега ixeos от постовете ти (изобщо) разбирам че много си харесваш ЦРВ-то и в това няма нищо лошо (аз самия харесвам този автомобил),НО мисля че познанията ти за субару са неверни и не се базират на опит( в тази тема и в други ).Мисля ,че преди да се спреш на ЦРВ ,доста си се колебал....да не би за субару или имаш горчив опит с последното.Моля те сподели или пък пусни тема 'ЦРВ срещу Форестер(Аутбек)' и там да се дискутират различните гледни точки и мнения.С най-добри пожелания А. Гогов
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov
          ПП Колега ixeos от постовете ти (изобщо) разбирам че много си харесваш ЦРВ-то и в това няма нищо лошо (аз самия харесвам този автомобил),НО мисля че познанията ти за субару са неверни и не се базират на опит( в тази тема и в други ).Мисля ,че преди да се спреш на ЦРВ ,доста си се колебал....да не би за субару или имаш горчив опит с последното.
          Обикновено пиша за марки и модели с които имам непосредствен опит. Затова често изказвам мнение за Хонда.

Що се отнася до Субару, преди време смятахме да използваме един техен боксер за определени цели и оттам започнах да се интересувам за марката. Имам симпатии към тях, но не обичам да премълчавам и недостатъците им. Не виждам защо се дразниш. Факт е, че поддръжката на един Аутбек спрямо една къса Витара бензин или ЦРВ е нагоре. Освен това един двигател 2.5 си гори - прост факт. А за прослувутата им здравина на двигателите. Да, здрави са, ама като ги вземеш от магазина. От италианеца на 10 години и вероятно 300 000 км е тото. И си идваме на думата за ремонти - те са необходими за огромна част от старите таралясници, които се юркат в БГ. Независимо дали ни харесва и го признаваме или не. А познати, които са се занимавали с ремонти по Субару, доста са се жалвали и повечето гледат да продават.
          Vitara 2.0 V6
          Honda CRV (Gen 1)
          ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
            Обикновено пиша за марки и модели с които имам непосредствен опит. Затова често изказвам мнение за Хонда.
            Чудесно,ма не плюй по Субару!
            ...но не обичам да премълчавам и недостатъците им.
            А познаваш ли добре марката ?
            Не виждам защо се дразниш.
            Заради тенденциозните ти постове,по отношение на Субару ,които не са базирани на истина и познания.
            Факт е, че поддръжката на един Аутбек спрямо една къса Витара бензин или ЦРВ е нагоре. Освен това един двигател 2.5 си гори - прост факт
            Интересен прост факт-не го споделям
            А познати, които са се занимавали с ремонти по Субару, доста са се жалвали и повечето гледат да продават.
            Е тук си малко прав:-не са много хората ,които им разбират на тези коли и ако твоите познати им разбират,значи имаме общи познати .
            Не познавам хора, имали Субару и разделили се с него без носталгия,но познавам такива, които са сменили доста ,но само Субару ,други пък имат по няколко-3,4 в движение и с регистрация.
            ПП Сору за спама по темата-ако е необходима спора ЦРВ-Субару да се изнесе(изтрие) от темата.Благодаря правоимащи

Коментар

Извинявай, ама ми изглеждаш като поредния форумен участник, който приема марките коли твърде лично. И минава от една техническа дискусия към лична такава. Хубаво е, че имаш Субару и му се радваш. Ама сакън някой да не изтъкне един недостатък на тая марка и скачаш да я защитаваш като Матросов. Същото като нивоводите с тяхната сакрална Нива. Разбери, че колите са коли. Вещи. И няма смисъл да се палиш.

Не плюя по Субару. Има определени неща в тая марка, които наистина ми харесват. И такива, които не ми допадат. Не се опитвай да ме изкарваш едва ли не противник на Субару. Не съм. Опитвам се да бъда обективен. Спирам дотук, agogov, защото такъв тип спорове обикновено са безрезултатни.
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              ВАЗ 2131

Коментар

И двамата сте прави
                Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Сравнявате лек автомобил с така наречените и модерни в последно време СУВ-ове.

Ефекта на Субаруто, е перфектно представяне на пътя, а не извън него.

Най-вече джипка:
                  1. Витара
                  2. Рав4
                  3. Хонда ЦРВ
                  4. Субару Аутбак

Няма как да помогнеме на твоя приятел, ако той самия не знае какво иска. Универсални автомобили няма. Ако иска да се вози в гората, не може да кара същия автомобил с 200 на магистралата. И обратното.

При пазаруване на 10 годишни автомобили, марката няма особенно значение. Значение има само състоянието на конкретните коли, които си е харесал.

Коя е по-добра? Хондата или субаруто? Отговора е еднозначен, този който е в по-добро състояние. Всичко останало, са безмисленни спорове.

Коментар

Опитвам се да бъда обективен.
                    Да доста обективно звучиш -караш и поддържаш ЦРВ,а изтъкваш негативите на друга марка-Субару (И то не само в тази тема)
                    ама ми изглеждаш като поредния форумен участник, който приема марките коли твърде лично. И минава от една техническа дискусия към лична такава. Хубаво е, че имаш Субару и му се радваш. Ама сакън някой да не изтъкне един недостатък на тая марка и скачаш да я защитаваш като Матросов. Същото като нивоводите с тяхната сакрална Нива. Разбери, че колите са коли. Вещи. И няма смисъл да се палиш.
                    Тук нещо квалификации се опитваш да ми правиш май!?!Това е форум за автомобили ,не за личности и моля те избягвай подобни лични квалификации.Едва ли на някой му пука, как ти изглеждам на теб.
                    А кой приема дадена марка твърде лично -ми всеки който може и желае да чете му е ясно.
                    Спирам и аз до тук!

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                      Ефекта на Субаруто, е перфектно представяне на пътя, а не извън него.
                      Това може да важи за Легаси и Импреза, но не и за Аутбек или Форестър.

Ако трябва да се степенуват за извън пътя ето как е по-реално:
                      1. Витара
                      2. Форестър
                      3. Аутбек
                      4. Рав4
                      5. Хонда ЦРВ

Просвета на Аутбек е 18 см! На Форестър 20см! Това е реален просвет, до най-ниската точка. Задвижване 50:50, бавни при ръчните скорости... Много интересно с какво Рав4 или Хонда ЦРВ отговарят на това?
                      Рав4 може би с по-добрите си ъгли на заход, но за предимство на Хондата извън пътя не се сещам... От всичките изброени тя е най-градската кола.

Казвам всичко по-горе след година и половина каране на Аутбек 2000 г. автоматик. Приемайте мнението ми като леко пристрастно, но не много защото съм карал и всички останали коли, които коментирах.

Едит: Само да добавя и за "скъпите части" на Субару... Първоначално пълно обслужване на Аутбек-а (кола от горния сегмент автоматик 4х4 ) включващо смяна на всички масла, филтри, ангр. ремък, ролки, пистови ремъци, свещи, маншони на полуоските ми излезе под 1000 лв... С труда. В нормален сервиз в Бургас... Не виждам къде е драмата със скъпите части и липсата на майстори...
                      Последно редактирано от Dobs; 30-07-09, 10:19.

Коментар

Аз пък много държа да видя предимствата на стокова витарка с неджипова гума пред това от аватара ми
                        SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                        0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от zloto69 Преглед на мнение
                          Аз пък много държа да видя предимствата на стокова витарка с неджипова гума пред това от аватара ми

Ако искаш може и без гуми...

Разговора стана малко сектантски. Субару е доказана марка с много добри показатели. Но не е най-добрия, универсален и разкошен автомобил на света.

Карал съм Форестър 98г, Форестър 2000 г, и импреза 2000 г. Също така ЦРВ 98г. Всички те, бяха фабрично нови. На Субарутата сумарно съм навъртял 300 х км. на Хондата 200 х. За 200 х км Субаруто влиза в сервиз 2 пъти по-често от Хондата. В края на периода, започна да загрява и никой не можеше да ни обясни защо. Обиколихме всички сервизи, сменихме всичко възможно по охладителната система и ефекта беше нулев. На 260 000 км. Хондата работеше по съвършенно същия начин, по който работеше като фабрично нова. Така я и продадохме. Перфектна.

Изкарвал съм ги всичките извън пътя. Хондата е доста по- проходима по скали, неравен терен и може да мине от там където субаруто ще опре. С Импрезата, карах след Лада 2107 по черно и в един момент, там където ладата мина спокойно, аз забучих предницата на Импрезата и успях да я извадя 1 час по-късно, без предната кора.

В завои, Субаруто е ненадминато, но на прави отсечки, Хондата е несравнимо по-бърза. И четирите автомобила, бяха с 2,0 л. двигатели, и докато със събаруто, изпреварването е препятствие, с Хондата е удоволствие.

И пак ще ви приканя колеги, ако имате конкретен опит с тези автомобили, споделете го. Иначе рано или късно, ще стигнеме до извода, че Голф двойка е най-добрия автомобил за вечни времена.

Коментар

Ако много държиш, заповядай на сузики офроуд събора на 7-9 август на къмпинг корал (хем ти е близичко). Ние също ще се радваме да ги сравним.

П.П. Канени са всички желаещи - купона ще е голям.
                            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                            0888 315 794
                            LZ1UPI
                            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                              Ако много държиш, заповядай на сузики офроуд събора на 7-9 август на къмпинг корал (хем ти е близичко). Ние също ще се радваме да ги сравним.

П.П. Канени са всички желаещи - купона ще е голям.
                              Смятам да дойда,ама не познавам никой,така,че ако видите едно субару да ви следва навсякъде-аз съм
                              SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                              0878299791

Коментар

Смятам да дойда,ама не познавам никой,така,че ако видите едно субару да ви следва навсякъде-аз съм
                                Добре си дошъл. Няма да познаваш никого само за малко , така че споко.
                                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                                0888 315 794
                                LZ1UPI
                                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X