Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ! Витара, Фронтера или Чироки? /до 7.000лв./

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В тоя смисъл да добавя.
    Вчера доидоха да гледат Ситроена. Като им казах какво съм сменял решиха че колата не е в ред и се отказаха. Един приятел дето продава коли ми каза че така тая кола никога няма да я продам. Хората си мислели че щом нещо по колата е ремонтирано вече е амортизирана и от сега на татъка само ремонти я чакат. Трябвало да кажа че на пътя не ме е оставяла и съм сменял само масла. Това било здрава кола. Ужас.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI
      Като си четете изказванията несе ли замисляте защо продавачите говорят така? Че аз ако съм сериен продавач ако ви прочета расъжденията тук, никога няма да кажа, че съм сменявал някви консумативи...
      Точно обратното! В конкретния случай говорим за продавач, който дори се е хвалил, че за 2 години е сменил само 2 пъти масло и 1 път въздушен филтър. Което за мене (ако се приеме, че е истина) означава, че този продавач много вероятно е съсипвал двигателя с икономиите си.

А това с гледането, ако беше толкова лесно, и кучетата да са станали касапи ...

Първоначално публикуван от kinex
      Трябвало да кажа че на пътя не ме е оставяла и съм сменял само масла. Това било здрава кола. Ужас.
      Ми като им толкова акъла - да ходят да купят от някой, дето само масло е сменял и то 1 път за цялата история на колата
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Просто се прави на луд и казвай, че нищо неразбираш... карал си я в сервис и са ти я потдържали ще хваща най-много
        Това е в БГ ем им се иска да си поправял ем ако си го правил е самнително
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

А давал ли си си сметка, че в 21 век трябва да е уникален глупак някой, за да твърди, че не е сменявал маслото... Т'ва е някъкъв виц особено за човек дето продава коли...
          Аз също съм имал кола, на която за 2 години сам и сменил 2 пъти маслото и нито един път въздушния филтър... Това незначи, че колата е боклук, а просто, че несъм я карал въобще...
          Данеговорим, че това са неща, за които всеки може да ти каже каквото си поиска и малцина могат да го хванат!
          Повечето хубави съвременни масла несе плашат от пробег 20 000 км, а 20 000 км ако ти ги минаваш за по-малко от една-две години аз се самнявам друг да си го позволява и то с джип.... Така че реално смените са достатъчни за да гарантира запазването или съвсем минималното износване на двигателя! Виждал съм коли на по 80-90 00 км без смяна на масло сузуки и то такси... къса се ремъка и решават, че е добре да се смени и маслото...
          Все пак всеки сервизен майстор би трябвало да е дотолкова грамотен, че да забележи неисправностите и далъг пробег с несменявано масло... не е нужно да е кой знае какъв "касапин", защото ако това неможе да диагностицира, какво остава за други качества...
          Дойдоха двама да гледат маздата да я купуват преди месец и се качиха да ги повоза... ускорих по една стръмна отсечка те се пооплашиха и слязоха да я огледат! Викат ми била за боя иначе им харесвало как върви! Ти представяш ли си да купуваш кола на 22 години с оригинална боя, да си викнал някъв разбирач (защото единиа беше "баш майсотор") и да гледаш външния вид, че бил за боя, а двигатела дори да нему отвориш капачката за маслото... Дори несе качиха да пробват скоростите, а да извади клечката абсурт... И ониа "баш майстора" ика технически от всякъде е перфектна... но външния вид е много зле...
          Е такъв да заведеш на оглед и да ти каже перфектен е... па бии си главата после цял живот...
          лек ден

Коментар

А относно двигателя... най-лесен начин за сврка е при студено полужение гледаш маслото, сипвате една туба гориво и тръгвате... 100км пробег са достатъчни за да констатираш изгоряло масло! Ако такова няма - купуваш и нети пука. А само при отваряне на капачката и глечта по кубилиците ми е достатъчно за да констатирам несменявано масло ... ако не от този то от предишните...
            Лек ден

Коментар

Какво точно трябва да се случи след 100км. Може и да липсват 100гр. Гумички на клапаните може да е. Теч от гарнитура може да е. Все евтини ремонти. Няма нищо фатално в разхода на масло. Продават го по бензиностанцийте. Болидите в Формула1 за едно състезание харчат 17литра масло. Ама тва е щото нямат сигменти. Апък как вървът.

Коментар

ако гори масло и вода и със 500 да върви... пази го за себе си
                Ако са гумички то са и семеринги... то са и гарнитури, то са и сегменти... то е за цял ремонт кажи го направо... двигатела зле... тогава гледаш трансмисия ако и там е зле направо си ходиш
                Ако неси решил да правиш всичко де...
                ааа пропсунах на 100 км 100 грама ако гори на 5000 км ще са 5 кила... може да неправиш смени направо на 5000 км ще си с ново масло

Коментар

Гумичките на клапаните нямат абсолютно нищо общо с износването на другите детайли. И тоя разход на масло може да е само от гумички. Дори не е задължително да пуши като Трабант. Просто от времето гумичките се втвърдяват като бакилит и се напукват.
                  Обяснил съм му на войд какво да гледа така че след покупката да му стигнат 1000лв за консумативи.

Коментар

гумичките се скапват прогресивно тогава когато клапаните незатварят... Ако гумичките се съсипат значи и семерингите са за смяна...само гумичките са 100 кинта...
                    Да смениш едното без другото е като да се искъпеш и да си убуеш старите гащи...
                    лек ден

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                      В тоя смисъл да добавя.
                      Вчера доидоха да гледат Ситроена. Като им казах какво съм сменял решиха че колата не е в ред и се отказаха. Един приятел дето продава коли ми каза че така тая кола никога няма да я продам. Хората си мислели че щом нещо по колата е ремонтирано вече е амортизирана и от сега на татъка само ремонти я чакат. Трябвало да кажа че на пътя не ме е оставяла и съм сменял само масла. Това било здрава кола. Ужас.
                      Точно в това е недоразумението.
                      Хората от представата си за колите скачат да купуват джипове, а там не са само масла, ремъци и филтри. Принципно джип се купува и продава различно (от кола).

Продадох два(та си) джипа в последната година, все на хора от този портал (средище). Продажбата им на случаен клиент от Горубляне (до вчера карал Пасат) е принципно доста трудна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                      X