Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ! Витара, Фронтера или Чироки? /до 7.000лв./

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: РЕ:

Първоначално публикуван от v0id
    Не бензинов а дизелов и той го кара често на офф ама в смисъл не як офф ами лятото по плажа или пък като завали дъжд да се поокаля малко и такива работи
    Ами като е дизел, на мене 2 смени на масло и 1 на въздушен филтър за 2 години каране ми се виждат прекалено малко.
    Т.е. този пич ми звучи като циция по отношение поддръжката на джипката - сменяме рядко, но за това пък сигурно и с евтинки консумативи ...
    А подобни "икономии" не водят до нищо хубаво за колата и следващите й собственици ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

А, нееее, не го вярвам Пламен да го каже, нещо си се объркал. Той е фен на Jeep като мен
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от V93
        Не бензинов а дизелов и той го кара често на офф ама в смисъл не як офф ами лятото по плажа или пък като завали дъжд да се поокаля малко и такива работи
        Ами като е дизел, на мене 2 смени на масло и 1 на въздушен филтър за 2 години каране ми се виждат прекалено малко.
        Т.е. този пич ми звучи като циция по отношение поддръжката на джипката. А подобни "икономии" не водят до нищо хубаво за колата и следващите й собственици ...
        Право думаш...
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Абе не се знае знае ли се. Аз му обясних какво да гледа. Ако всичко е на ред 1000лв за ремонт и обслужване ще ти стигнат.

Коментар

РЕ:

Естествено аз от масла, филтри, ремъци и др. консумативи не смятам да пестя и не ме интересуват цените на тези неща ! Повече ме притесняват трудно намиращи се и незаменяеми части или отвратително скъпи ремонти ... мразя да оставам без кола а тази ще ми бъде единствената .
            Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Ремонтите по джиповете по принцип могат да са отвратително скъпи ако попаднеш в неправилан сервиз. А труднонамиращи се части за Чероки май няма. Освен за някой Лимитед с скъпи кутии например, ама твоя случай не е такъв.

Коментар

Изцяло съм на мнението на V93 - детински наивно е да си мислите, че за две години ще смените един филтър и още нещо за "5лв." по джипа. И това за каране на "офф". Това е несериозно.. Реално за всички такива случаи, примери и разкази дефакто си купувате джип за да го ползвате изцяло като лека кола. Ако джипа ще се ползва поне малко по "предназначение", тогава си мислите за гуми, въже и крик, евентуално нещо по окачване, може би лебедка (в бъдещ момент) и .т.н. и т.н. Смяната на филтри и масло (при това навсякъде, не само в мотора) са неща 'в реда на нещата'. Помислете за и погледнете състояние на трансмисия, мостове и т.н. Там са изтръпващите харчове, на които не сме свикнали от при леките коли..

При положение, че бюджета е 7.000лв. (общо и крайно), аз бих търсил нещо до 4.500-5000лв. макс, въпреки, че и това ще бъде пресилено. Примерно Самурай или Нива.

Успех в избора!

Коментар

Естествено аз от масла, филтри, ремъци и др. консумативи не смятам да пестя и не ме интересуват цените на тези неща ! Повече ме притесняват трудно намиращи се и незаменяеми части или отвратително скъпи ремонти ... мразя да оставам без кола а тази ще ми бъде единствената .
                  Не става въпрос дали ти ще пестиш, а че май този, дето те омайва с въпросното Чероки, е пестил повече, отколкото е здравословно за джипката. Ти го остави това, дето той само е карал (че и офроуд на всичкото отгоре) и само е сипвал нафта (пък може и тя да е била някой "качествен" евтинджос) + някое и друго дребно разходче.
                  Това, дето той го е спестил, е много вероятно да го платиш ти, че и с яка горница.
                  На мене съсипан от предишния собственик двигател ми излезе $$$$ за основен ремонт + 2 месеца нерви и ходене по мъките с нашенски баш майстори и търговци на авточасти ...

Така че, хубаво си се засилил, ама бързай по-бавно! Повечко внимание и оглеждане няма да ти навреди.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Точно така, Черокито особенно е здрава и издържлива машина, способна е да понесе доста извращения, ама после си го връща с лихвите, и като го купиш ти, ще ти се наложи на теб да разриваш лайната от предишния собственик.

Коментар

мнение

Маи тия с американцита ставаме от ден на ден сеповече Относно темата всяка кола втора ръка си е риск колкото и да я огледаш винаги може да има изненади Въпросат е да има желание към точно определен модел а не [какво да си купя трабант или мерцедес или фадрома ] За парите маи много често купуваме за толкова колкото имаме пък после даваме по малко по малко за доискусоряване не е страшно нали за това работим пък и краиният резултат е по сладък Избериси модел и напред УСПЕХ [аз съм за американеца -разбирасе ]

Коментар

РЕ:

Благодаря на всички за съветите, ще внимавам много . Надявам се скоро и аз да вляза в отбора на офроудърите и да споделям емоции с вас .
                        Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

аз имах моето за две години (98-00), беше 96 ларедо. нямаше особено значение колко го подържах, чупеше се еднакво... заден диференциал, помпа на хидравликата, радиаторен маркуч, и накрая нещо имаше проблем с централната кутия и виеше в 4х4. продадох го преди и това да се счупи. обаче беше най забавното джипче което някога съм имал. ходеше нвсякъде и никога не ме остави на пътя, и съм склонен да ти кажа да си търсиш такова, даже и да не е точно това за което си писал.

знам че гранда е малко по капризен от оригиналното чероки но да ти дам идеята..

а този продавач - добре сменял е два-три филтъра за две години, а колко го е карал? и даже да не е карано много ако го давил в вода тогава маслото е редно да се сменя след всяко ходене в нея.

късмет

Коментар

Чероки 2.1ТДИ

Аз си взех преди 10 дена Чероки 2.1ТДИ и съм много доволен!
                            Но като го отворихме в сервиза и о ужас ..ангренажния ремък се разпадна в ръцете ми .....а предишния собственик се кълнеше че го е сменял скоро...../без коментар/
                            дадох около 1000лв за пълна смяна на всички масла, филтри, ремъци, ролки, накладки-предни/задни и за десерт една щанга в управлението + нова капачка на радиатора :-)

Маслото на този Френски дизел се сменя на максимум 8000км
                            /не съм го измислил аз, пише си го в книжката на джипа/ и небива да се вкарва в критични режими ! мах 2800об/мин /иначе чао на турбото - 980лв/ Същото важи и за Италианския VM Motori 2.5ТДИ, и като всеки дизел го пазиш от прегряване

Усещането за сигурност е несравнимо /преди карах Витара1.6i 16v 97г къса /
                            а това, че не е много пъргав като витарката, ми действа успокояващо на фона на лудницата в София и извън нея
                            В заключение ще кажа , че повече на лека кола няма да се кача, а камо ли къса база 4х4 !

Коментар

Аз също вече 10000 км търкалям едно Чероки 2.1тд,с двигателят не съм имал никакви проблеми.И макар,че за 13 годишна кола изгледжда по запазен отвън от 5 годишна лека кола/изключително здрава ламарина или пък го отдавам,на това че моят е от Италия/,то за всички ремонти по ходовата част и малко по охладителната система,плюс гумите резултатът е 1/3 от покупната стойност утиде за довеждането му до състояние,да си вярвам,че мога да му разчитам.
                              Така,че колега,не вярвай на никой който ти казва,че само сменял маслото,откровенно те лъже.
                              След като минеш по този път на първоначалните капиталовложения,се надявам наистина да си оправдаят името на здрави машини.Моят опит поне засега го потвърждава.
                              п.с.И една моя препоръка,за съжаление си мисля,че Чероки по 10-12000 лв. което си купиш в момента,винаги има заложен капан.
                              TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                              Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                              Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                              Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Като си четете изказванията несе ли замисляте защо продавачите говорят така? Че аз ако съм сериен продавач ако ви прочета расъжденията тук, никога няма да кажа, че съм сменявал някви консумативи... вие ще твърдите, че лъжа! Дори няма да направя никъкви смени, защото това ще ускъпи продукта, а неверниците ще си сложат като допълнителен разход същите неща, който и аз евентуално съм сменил.... и кой ще ми го купи - никой?
                                Незнам каква ви е системата на вас за оглед на колите, но не е най-важното дали е сменявано маслото на двигателя или пък въздушния филтър...особено за един джип, защото най-важното нещо там неса комплекта бутала и сегменти! Немисля, че когато си го купувате от Италия, Германия или Австрия ще се чудите и маете дали е сменял маслото или не! Особено в Италия съм бил и знам как карат... Там масло НЕСЕ сменява до продажбата на колата, а се кара "както трябва". Затова и тенекетата са толкова запазени на колите карани там. Кола дето се кара постоянно НЕМОЖЕ да изгние!
                                Та когато тръгваш да си купуваш кола непитай продавача, а гледай...Ти даваш пари, и имаш правото да правиш каквото искаш за доказване на "добрия" продукт. Един добре разбиращ и подготвен с информация за слабите места на колата, която гледаш човек неможе да го излъже дори и производителя на марката...
                                лек ден
                                Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                                X