Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колебания се в избора - LR Disco II vs. Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не като фен на ЛР, но единодушно Td5 е в пъти по-добър двигател от всеки на VM Motori (2.5, 3.1 и т.н.). В сравнение с 3.1тд на Исузу не мога да кажа, но ми се струва, че двата двигателя са принципно различни (втория без електроника). Дългите Дифендъри за австралийската армия щатно са с дизели 3.9 на Исузу...

Първоначално публикуван от icarus
    ...Добре, Диско 2 с 300ТД или ТД5. Тука има ли различни трансмисии и какво да се гледа...
    Няма Дискавъри 2 с 300tdi. Двойките са само с Td5, стандартно 136 до 139к.с. Няма принципни разлики в трансмисите. Скорости, раздатки и т.н. са едни и същи. При Дискавъри 2 често липсва блокажа (тъпо според мен). Също така, при Дискавъри 2, хората казват, че трансмисията е по-"яка", като кардани, карета и там други. Даже много проекти на тунинг на Диско 1 се правят с железа от Диско 2.

Ако аз купувах Диско 2 щях да гледам най-вече електрониката. В останалото няма особени проблеми. Иначе, автомобила е изключително удачен за семейно 4х4 (пикници, леки разходки, вила, ски и т.н.), с доста функционален и приятен интериор, увеличен багажник при Диско 2 в сравнение с Диско 1 (което трайно влошава ъгъла отзад, но...). Не бих нарекъл салона просторен, още повече ако мисля и за Рейндж Ровър, големите Тойоти и Гранда (вероятно?), но всеки преценява за себе си.. В също време, колата има известен мегдан за доработки, тунинги и т.н.

Първоначално публикуван от icarus
    Tака, ясно е вече - Диско ТД5 след '98. Сега ако може (дано не съм досаден) някой да ме светне по въпроса атоматик или ръчно. Аз съм за ръчни скоростти, ама ако има и други особеностти ..
    Аз съм скептичен за автоматик с малък двигател, но пък Td5 е много capable за кубатурата си. В този смисъл ще върви доста по-добре от 300тди + автоматик, но все пак не като V8 + автоматик.. Но пък при Дискавъри 2 лесно можеш да увеличиш и конете. Автоматиците при ЛР винаги са били много хубави, защото са на Zdf. Ръчната скоростна кутия 380, която се слага на Диско 1 (300тди, след фейслифта) и на Диско 2 и досега остава най-добрата им ск.кутия. Така, че избора е чисто субективен, спрямо предпочитания, маниери на каране и т.н.

Първоначално публикуван от quadra
    ...А и друго - ужасно се накланя в завоите, просто изтръпвам. То и Диското се накланя, ама това пък е прекалено на Монтерея.
    Диско 2 е доста по-стабилен в завоите от Диско 1, има система за стабилизация и т.н. Откъм поведение на пътя втората генерация на Дискавъри значително се доближава до Рейндж-а. Няма го това полюшване от Диско 1 и Дифендър.. Между другото, тя се "храни" от сервото, което е доста по-"яко" (при Д2, в сравнение с Д1) и принципно позволява дори монтаж на хидравлична лебедка..

Коментар

На ТД5 има едно много приятно чипче - прави въртящия момент около 400НМ, а конете към 170. Возил съм се на Диско 2 с такъв мотор с чип и доста добре върви! А от Гранда не знам, но от Черокито е по-просторно!
      RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев
        На ТД5 има едно много приятно чипче - прави въртящия момент около 400НМ, а конете към 170. Возил съм се на Диско 2 с такъв мотор с чип и доста добре върви! А от Гранда не знам, но от Черокито е по-просторно!
        Да, Td5 лесно се подлага на 'напилки' при Диско 2. Със тези коне отгоре върви наистина прилично.

Коментар

Някои спомена ли Рендж Ровър 2.5тд98г.

Коментар

не става за нищо.пука картери .стига с тоя модел че сега всички ще скочат.
            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro
              Няма Дискавъри 2 с 300tdi. Двойките са само с Td5, стандартно 136 до 139к.с.
              Съжалявам, грешката е моя ... недопрочел, побързал да напише ... абе лаик ...
              Така, в събота имахме възможността да караме различни ЛР и други 4х4, нещо като малък тестдрайв по асвалта и ливадите на Бояна. Най ми допадна ЛР2 ТД5 с ръчните скоростти. Обаче жената си хареса Гранд Чероки бензиново ... Та сега се връщам отново в изходна позиция и все повече се замислям дали събраната сума да не я инвестираме в първа вноска на някоя нова Витара ....

После се прибрах на вилата и си покарах (сантиментално) старата ми УАЗ-ка по баирите, горката, ще я пенсионирам вече, че гори масло по литър на 3 часа

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда
                не става за нищо.пука картери .стига с тоя модел че сега всички ще скочат.
                И гуми пука
                Нали търсим фултаим.

Коментар

Жената правилно си е харесала Гранд Чероки бензиново, ама вие дизел та дизел
                  Само гледай да е преди 1996 година Гранда че след това е с друга раздатка и пак не е същото...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

само да вметна, че чип-тунинга при автоматиците крие по-големи рискове, поне при по-масовите леки коли /Фолксваген, Ауди и т.н./ - въртящия момент им идва в повече и се чупят
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X