Не като фен на ЛР, но единодушно Td5 е в пъти по-добър двигател от всеки на VM Motori (2.5, 3.1 и т.н.). В сравнение с 3.1тд на Исузу не мога да кажа, но ми се струва, че двата двигателя са принципно различни (втория без електроника). Дългите Дифендъри за австралийската армия щатно са с дизели 3.9 на Исузу... 
Няма Дискавъри 2 с 300tdi. Двойките са само с Td5, стандартно 136 до 139к.с. Няма принципни разлики в трансмисите. Скорости, раздатки и т.н. са едни и същи. При Дискавъри 2 често липсва блокажа (тъпо според мен). Също така, при Дискавъри 2, хората казват, че трансмисията е по-"яка", като кардани, карета и там други. Даже много проекти на тунинг на Диско 1 се правят с железа от Диско 2.
Ако аз купувах Диско 2 щях да гледам най-вече електрониката. В останалото няма особени проблеми. Иначе, автомобила е изключително удачен за семейно 4х4 (пикници, леки разходки, вила, ски и т.н.), с доста функционален и приятен интериор, увеличен багажник при Диско 2 в сравнение с Диско 1 (което трайно влошава ъгъла отзад, но...). Не бих нарекъл салона просторен, още повече ако мисля и за Рейндж Ровър, големите Тойоти и Гранда (вероятно?), но всеки преценява за себе си..
В също време, колата има известен мегдан за доработки, тунинги и т.н.
Аз съм скептичен за автоматик с малък двигател, но пък Td5 е много capable за кубатурата си. В този смисъл ще върви доста по-добре от 300тди + автоматик, но все пак не като V8 + автоматик..
Но пък при Дискавъри 2 лесно можеш да увеличиш и конете. Автоматиците при ЛР винаги са били много хубави, защото са на Zdf. Ръчната скоростна кутия 380, която се слага на Диско 1 (300тди, след фейслифта) и на Диско 2 и досега остава най-добрата им ск.кутия. Така, че избора е чисто субективен, спрямо предпочитания, маниери на каране и т.н.
Диско 2 е доста по-стабилен в завоите от Диско 1, има система за стабилизация и т.н. Откъм поведение на пътя втората генерация на Дискавъри значително се доближава до Рейндж-а. Няма го това полюшване от Диско 1 и Дифендър.. Между другото, тя се "храни" от сервото, което е доста по-"яко" (при Д2, в сравнение с Д1) и принципно позволява дори монтаж на хидравлична лебедка..

Първоначално публикуван от icarus
Ако аз купувах Диско 2 щях да гледам най-вече електрониката. В останалото няма особени проблеми. Иначе, автомобила е изключително удачен за семейно 4х4 (пикници, леки разходки, вила, ски и т.н.), с доста функционален и приятен интериор, увеличен багажник при Диско 2 в сравнение с Диско 1 (което трайно влошава ъгъла отзад, но...). Не бих нарекъл салона просторен, още повече ако мисля и за Рейндж Ровър, големите Тойоти и Гранда (вероятно?), но всеки преценява за себе си..

Първоначално публикуван от icarus

Първоначално публикуван от quadra
Коментар