Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колебания се в избора - LR Disco II vs. Grand Cherokee

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

това за Хюндая си беше в рамките на шегата - но проблема определено не е в това, че е хюндай...
    а препатили собственици има на всякакви марки...

Субару Форестър 2.0и има бавни... а това с блокажите от бабите ли го чу?

уаза като няма блокажи - да не би да се плаши от кал???
    с блокажи си вземи Г-клас мерцедес /ако можеш да си го позволиш/!

а за пътя за Перник проблема е единствено в ТИР-овете - като не е изчистен пътя и се увъртат 3-4 турски тира, КАТ спира движението и с хеликоптер само може да минеш... в тоя случай джипа е безполезен...
    за 30см пресен сняг става всеки джип, да не кажа и повечето леки коли...

аз не харесвам газта не защото е "бомба" - това ми е последното съображение, просто не ми харесва - фабричното си е фабрично...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Значи при същите условия при които се е катурнала Витарата (добре че жената се е оттървала) и Гранда с дизела пак ще е опасен по същата причина. Просто забрави да включиш двойното ако не си извън пътя. А пък кола от два това е по-трудна за овладяване от такава от тони двеста
      А за газта - на бензин според мен е по-опасно да се кара, пък всички карат и не се страхуват особено, това за бомбата го забрави. Когато стане нещо, не дай си боже, последна се предава газовата бутилка, когато всичко вече отдавна е на скраб.
      Така че за нещата за които ти трябва Гранда тоа дето си го харесал няма да ти свърши работа уви. Виж аз на моя не усетих че има зима изобщо. Ама там е друга раздатката.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Тировете ги не пускат от 6.00 до 10.00 сутрин и от 18 до 20 ч. вечер. Лошото е, че в 7 сутринта и снегопочистването го няма. Аз от 30 см сняг не се боя, ХДИ-то със зимни гуми няма проблеми. Ама жената има проблем. Та затова 4х4, да не я е страх - психологически . Субару-то е зле за коловози, ама не ми се купуват 2 коли - по една за всеки. Та с един куршум (кола) 2 заека , т.е. една кола ще се купува. Ето, сега чета че и Гранд-а не става .... тогава какво ще ми препоръчате ??? Постоянно 4х4 с интелегентна система за блокировка (нещо като ЕСП) ??? Има ли изобщо такава маймуна и къде да я търся ???
        Благодаря предварително ...

Коментар

виж сега, колата като всяка машина е безгрешна - греши човека. и танк да купиш, нищо не е 100% гарантирано - като излезеш от пътя в някое дере, пак ще се очистиш...
          аз от 5 годишен ходя за риба и ти гарантирам, че това бленувано място с коловозите и калта като го стигнеш, ще има и пешаци рибари, и с москвичи, и с голфове а чалгата ще си дъни както трябва...

затова - избери си автомобил да ти харесва и не се отдавай много на предрасъдъци - марки, модели, блокажи и т.н. ако планираш офроуд тунинг, гледай да вземеш автомобил с цели мостове и пружинно окачване...

ПС: а Галопера на жена ти може и да й хареса - кожи, климатици и всякакви глезотийки...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от icarus
            Тировете ги не пускат от 6.00 до 10.00 сутрин и от 18 до 20 ч. вечер. Лошото е, че в 7 сутринта и снегопочистването го няма. Аз от 30 см сняг не се боя, ХДИ-то със зимни гуми няма проблеми. Ама жената има проблем. Та затова 4х4, да не я е страх - психологически . Субару-то е зле за коловози, ама не ми се купуват 2 коли - по една за всеки. Та с един куршум (кола) 2 заека , т.е. една кола ще се купува. Ето, сега чета че и Гранд-а не става .... тогава какво ще ми препоръчате ??? Постоянно 4х4 с интелегентна система за блокировка (нещо като ЕСП) ??? Има ли изобщо такава маймуна и къде да я търся ???
            Благодаря предварително ...
            Ами това е Гранд ама с 4.0 или 5.2 двигател произведени до 1996 - те това е трансмисията. Само дето ти искаш дизел, е тогава уви, ще се примириш със задно на пътя и 4Х4 само като излезеш от него...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Абе аз карам от скоро, ма баща ми кара джипа от 10 години и не е имал никога проблем с парттайма! Тази зимах пробвах да се върта нарочно, но не се получи! Има недозавиване, но за поднасяне и реч не идва! Та ако внимаваш и с партайма ще си движиш без ядове.
              RB Patrol Team

Коментар

Тебе те знаем колко внимателно се отнасяш с газта. А освен това недозавиване има само при ниска скорост, щот двигателя отпред ти е тежък, я ми го дай на мен да видиш как върви с вратите напред

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев
                  Абе аз карам от скоро, ма баща ми кара джипа от 10 години и не е имал никога проблем с парттайма! Тази зимах пробвах да се върта нарочно, но не се получи! Има недозавиване, но за поднасяне и реч не идва! Та ако внимаваш и с партайма ще си движиш без ядове.
                  потренирай и ще го завъртиш като пумпал само гледай да има достатъчно място...

Коментар

Абе пробвах доста, ма предното дърпа та не пита! А инак на задно, с вратите назад чак оди
                    RB Patrol Team

Коментар

Е те ние за задно ти говорим, като перкаш със 60 по х`асфалта, и като дойде заледен завой никой няма да те чака да включваш двойното.
                      Да не говорим че именно поради липсата на диф по средата неще да завива... Тук просто си е болежка на парт тайма.

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев
                        А инак на задно, с вратите назад чак оди
                        Е то баш за това е приказката. Като си парт-тайм не можеш да включваш предното, когато ти е кеф. Т.е. през повечето време в същност имаш кола със задно предаване.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Прави сте, но пак пиша, че ако се внимава и се кара разумно, много от нещата могат да бъdат предотвратени! А и поледиците, рядко идват, при сух асвалт и т.н. - т.е. можеш да си караш и на 4х4!
                          RB Patrol Team

Коментар

Ще приема че това последното не съм го прочел. Това е като да живееш в квартал с престъпници и да си купиш пистолет, обаче да го заключиш у вас в сейфа защото сега няма да ти потрябва, а като те нападнат да кажеш - я изчакайте малко да оттърча до вкъщи да си взема патлака. Освен това говорим именно за променлива пътна обстановка и нормални скорости на движение, тагава забрави за каквото и да е каране на включено двойно, просто казваш честито на трансмисията.

Коментар

"Нормални скорост"- какво според теб са нормални скорости, при положение, че знаеш че може да има поледица Ако е сух асвалта си караш на задно и след патя с 8 очи ( съответно караш и с няква нормална скорост). Може и да ви изглеждам тъп и страхлив, но аз си карам и ще си крам със скорости, който ми се виждат безопасни! Малко ли загинали има по пътищата Една война да яде пасти сравнение с тази по пътищата Вижте само статистиката за загиналите това лято и се замислете
                              RB Patrol Team

Коментар

Никакъв проблем да караш с включен преден мост на мокър път.До 90км. Моя PATROL съм го карал близо година без да му изключа предния мост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X