Автомобилите са на еднакви години(1991г.) и на еднаква цена, но тойотата няма газ,което според мен означава 1000 лв минус. Моля за вашето мнение!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Еднакви ли са по възможности TERRANO 3.0v6 и 4RUNNER3.0V6?
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
Тойотата е с класи над тераното, да неговорим, че в случая с газта това, че няма е плюс! Не е едно и също дали е минала 100 000км на газ и без газ! А цената на една газова е далече от 1000 лева.... за около 500 лева са нови със всичко и то най-добрите. А и газта вече е доста скъпа незнам дали е оправдано да се занимаваш и дали това е най-важното което трябва да гледаш в един джип...
лек ден и успехНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
-
Добре де,но защо тойотата е толкова по-добра според вас?Някакви доводи?0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
агу втора употреба не е повече от 150 - 200 лв.
но по добре да си купиш кола без агу... защото не е ясно газаджиите какви са ги вътшили, повечето са страшни "майстори" аз вече ядох едно дърво от такива "майстори"LZ1RED
Коментар
-
Първоначално публикуван от fanaticами то не е според някой, това просто е факт поради техническите разлики, а те са доста най-малкото тойотата е с шаси което е от първостепенна важност при офф-роуда.
Коментар
-
Приятелчета,в никакъв случай не ми трябва за хард офроуд колата.Трябва ми за возене,също така да е малко по-бърз на пътя/в това отношение тераното бие-12сек. 0-100км/ч/,за рибка пониакога и т.н.Въобще не е малка разликата газ/бензин.И двете коли харчат средно 16-17 и газ и бензин.В момента газта е 1 лев,а бензина 2лева,което означава 100% по-скъпо!!!0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Сега ще кажат че пак дърпам чергата към мен, ама само като идея ти го давам - защо не се огледаш за Гранд Чероки? Тези с 4.0L двигателя са горе долу-същите като харчлък, а предлагат доста повече комфорт и удобство. А 5.2L пък гори с около 2-3 литра повече, но пък и върви доста повече, да не говорим че в сравнение с Нисана е и далеч по-устойчив и сериозен.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Така мисли всеки, който не е карал на газ или го залъгват някви маняци вече каращи на газ. Както казваше един: аз познавам два вида автомобили - бензин и дизел... такова газ маз повече никога на моя кола!
100% разлика имаш ако пренебрегнеш, че на бензин ако гори 16-17 на газ ще надминава 20-22, а в земния път ще те заболи главата от разликата...
А това, че преди колата е имала газ е голям минус не толкова от гледна точка на вечната дилема - газта овеличава/намалява живота, ми от това, че аз досега непознавам газов автомобил каран интензивно на ръчка, който не е прегряван и особено ако той е японски!
Не че и аз некарам в момента на газ..., но имам 2 перки и сега в горещините ги включвам почти всеки ден принудитгелно!
Лек ден!Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
-
Ами приятелю QUADRA да се утрепем не мога да намеря GRAND за 6-7 хиляди,иначе веднага го вземам,ама няма...такива са ми париците!А тераното харчи 17 газ именно!А защо пък трябва да прегряват на газ не разбирам,като говоря за нормално возене,щото то при издевателства всички греят!0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
Коментар
-
Тук някъде имаше една тема, ама няма да мога да я намеря. Та, работата с газта и бензина е малко по-сложна, и Дини до някъде има право.
Двигател работещ на бензин се охлажда не само за сметка на системата за охлаждане, а и от изпаряването на бензина в смукателните колектори. Всички знаем че при изпарение леснолетливи течности се охлаждат, достатъчно е да сипем спирт ва ръката си и да духнем за да усетим хладината. Когато работят на газ колите обаче тази добавка към охлаждането липсва. НО! Газта се изпарява в изпарителя, охлаждайки го много интензивно, а той на свой ред е свързан с охладителната система, така че се получава баланс. Цялата работа е да си с достатъчно мощен изпарител, който е с необходимата мощнжст не само за да може да ти захрани двигателя с газ, но и да охлажда интензивно част от охлаждащата течност в охладителната система и да намали риска от прегряване на автомобила. Това малко хора го смятат, връзват възможно на-слабите идпарители, с думите "ще го захрани!", закачат ги по какви ли не измислени начини към охладителната система и какво ли още не...
Аз мисля че ако всичко е наред по автомобила, и газовата е сложена кадърно няма да прегрява, обаче понеже японските автомобили са сметнати много прецизно, обикновенно една малка незиправност или дори просто изменен параметър на някой елемент води след себе си каскадно увеличаване на неприятностите.
А за парите съм съгласен че не може да се намери Гранд, но се съмнямвам че може да се намери и свестна Тойота, най-много някой Терано І.... Или просто Чероки, което за такива пари ще е на същото дередже (макар че попадат и същински бонбончета, но трябва да търсиш).Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от DINIТака мисли всеки, който не е карал на газ или го залъгват някви маняци вече каращи на газ. Както казваше един: аз познавам два вида автомобили - бензин и дизел... такова газ маз повече никога на моя кола!
100% разлика имаш ако пренебрегнеш, че на бензин ако гори 16-17 на газ ще надминава 20-22, а в земния път ще те заболи главата от разликата...
А това, че преди колата е имала газ е голям минус не толкова от гледна точка на вечната дилема - газта овеличава/намалява живота, ми от това, че аз досега непознавам газов автомобил каран интензивно на ръчка, който не е прегряван и особено ако той е японски!
Не че и аз некарам в момента на газ..., но имам 2 перки и сега в горещините ги включвам почти всеки ден принудитгелно!
Лек ден!no signature no problems
Коментар
-
и аз карам мазда 929 с двигател 2,0 сигурно е същия като на твоята дето си имал (FE)! Ако неми вярваш можеш да питаш Кайшин даже и той я е яздил!
Това е голям двигател и за да го натовариш се изисква доста товар от там и трудно може да прегрее дори и на газ затова и се заблуждаваш така! Имам опит с много коли карани на газ, защото съм послагал доста газови уредби!
И това дето казва куадрата е напълно вярно! В Бг съм забелязъл, че колкото е по-малък двигателя на колата толкова гледат да е по-малък испаритела с цел да гори по-малко, защото мислят, че малък испарител означава малък разход... да, но не! Колите масово прегряват карани на газ.
Имаме и едно дайхатсу 800 купика то толкова прегрява, че ако несме го карали ние да е подяволите в момента! Решихме проблема с още един радятор сложен до основния! Сега няма прегряване! Японците просто са пресметнали много точно границата на загряването и малко неточности са фатални!
А относно разликата между греене на бенз и на газ - огромна е! Със самурая при теглене на кола 200 метра бяха достатъчни на газ, за да свалям вечерта мотора на земята! На бенз съм ходил до варна с кола и обратно в няй-голямата жега... никъкви проблеми!
От тук ще кажете, че двигатела на тераното е голям и неса могли да го товарят за да го прегреят... да ама не - тва е джип и работи на по-големи обороти, а от там нещата са също както при малкия мотор...
4аоНикога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар