Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои марки коли са най-надеждни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кои марки коли са най-надеждни?

И аз не вярвам много на разни статистики,ама като видиш нещо такова ти става приятно
    За Субару феновете:
    http://www.subaru.de/fileadmin/downl...nheit_2009.pdf
    SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
    0878299791

Коментар

До: Кои марки коли са най-надеждни?

Моля, пояснете - най-надеждни за какво, по кой/кои критерии? Защото по "дълъг живот" напр., по пътищата още се търкалят 50-60 годишни ленд-ровъри и 40-год. москвичи.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

От: До: Кои марки коли са най-надеждни?

Така както всеки човек така и аз имам свое собствено виждане и разбиране за нещата.Според мен има 3 марки автомобили и джипове разбира се.Това са BMW,MERCEDES и TOYOTA.Защо точно тези марки?BMW и MERCEDES са марките с най-голяма история в автомобилното конструиране.Те са си спечелили достойно имената на пазара на нови и употребявани автомобили чрез иновациите мощност,надежност,качество,икономия ускорения. Като погледнем двете марки са на абсолютно еднакво ниво! Всичко е въпрос на фенщина и от 10 - тина години насам на дизайн! Не мога и да отрека факта 4е има бмв-та и Мерцедеси които са на 500 000км. и още не са влизали в сервиза за ремонт на двигателя.Мерцедес Г класа един от най-добритеи издържливи оффроуд зверове.Toyota евтин и качествен автомобил в сравнение с немските сили.Икономичен и компактен автомобил.Джиповете са с добро представяне както на пътя така и извън него.Перфектна хидравлика особенно за Рав4.Не ми харесва само че поддръжката не е много по джоба на средно статистическия българин.Това е моето мнение по въпроса
        Последно редактирано от GONEVSKI; 03-10-10, 18:40.

Коментар

Аз карам Кадет, нищо общо с офроуда(за съжаление). Но като видя следи от УАЗ по баирите в Родопите, дето пеша не можеш да издрапаш или слезеш в сухо време.............а УАЗ-ката при дъжд се разхожда! Има 4 фактора: издържливост на машината, условия на експлоатация, пробег и късмет. Резултатът е лична удовлетвореност при цена за километър. Така че всеки знае себе си. Въпросът е какво е вложено в една машина (ако е жена, какви са възпитанието и характера )) ), т.е. какво иска машината и какво дава, в счетоводството му казват "баланс". Ама щом машината е създадена в помощ на човека, редно е да получаваш повече отколкото ти коства. Иначе не ти имаш кола, а колата има теб за да се грижиш за нея. Нека се грижиш(това също е вид удоволствие), но без да прескачаш "границата на комфорта". А за всеки тази граница е различна според доходи, условия, време и т.н..

Коментар

Първоначално публикуван от bagerite72 Преглед на мнение
            Аз карам Кадет, нищо общо с офроуда(за съжаление). Но като видя следи от УАЗ по баирите в Родопите, дето пеша не можеш да издрапаш или слезеш в сухо време.............а УАЗ-ката при дъжд се разхожда! Има 4 фактора: издържливост на машината, условия на експлоатация, пробег и късмет. Резултатът е лична удовлетвореност при цена за километър. Така че всеки знае себе си. Въпросът е какво е вложено в една машина (ако е жена, какви са възпитанието и характера )) ), т.е. какво иска машината и какво дава, в счетоводството му казват "баланс". Ама щом машината е създадена в помощ на човека, редно е да получаваш повече отколкото ти коства. Иначе не ти имаш кола, а колата има теб за да се грижиш за нея. Нека се грижиш(това също е вид удоволствие), но без да прескачаш "границата на комфорта". А за всеки тази граница е различна според доходи, условия, време и т.н..
            Колега , ако си проследил темата от самото начало (включително заглавието) , макар и с малко отклонения би трябвало да ти е станало ясно , че иде реч за първия от изброените от теб фактори . А той зависи от останалите 3 . Иначе на кой-какво му се кара е друга тема
            И понеже не става въпрос единствено за офроуд машини , а за коли изобщо , то цитираната от теб марка ( от тип офроуд) отговаря най-вече на четвъртия фактор . Затова и никъде я няма в горните класации . Този автомобил си има други безспорни достойнства , надъго и нашироко застъпени в този форум , но не и в тази тема .
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

В този форум по принцим само чета...Но ми се иска и аз да изкажа мнение.Само на 22 съм,имам личен ,,автомобил'' от 3 години.За 3 години карах какво ли не,от мойто си (Москвич 412 '73) до Лексус RХ470 ли да беше.А от скромния си опит , не повече от 30 000 км зад волана на копача,видях много спрели,че и запалени коли.Все нови,лъскави,вярно комфортни, от тея хубавите мацки.Видях и ,,стари лели'',които противно на логиката все още се движат,явно напук на доста физични закони.Защото, май четеики разни класации,за нас те тук не важат.Българина е свикнал при авария първо да отвори капака,после да вика СБА.А сме забравили че под капака на хубавиците май няма какво да видим,освен лепенки и пластмаса.Няма какво да направим,трябва да си плащаме.А на такъв като мен,с тоя паметник на социализма каво ми остава?Возя чукче и наковалня,свещи,дистр.капачки,масло,вода,гарнитури разни,релета,тел,...и един куфар инструменти.И винаги съм в пълна готовност,с очакването нещо да излопа,изтропа,издрънчи,изпадне и т.н.И досега смятам ще ми повярвате не ме е оставял на път.От канавката със стелките съм излизал,сам като куче насред нищото,в балкана януари месец с летни гуми регенерат...щото джоба ми е по празен и от главата,и принадлежа на реалността , която се шири в милата ни държавица.Искам и аз екстри,искам климатик,хидравлика,абе всичко,но не мога да си го позволя.Не мога да си позволя и ремонти в сервиз,всичко е със собствени умения,средства,изчетени книги и масло под ноктите.Много мои приятели ми се смеят,че Москвича е ... знаете за какво иде реч.Питали са ме какво бих си купил ако имах пари.Замислял съм се...не знам отговора,няма да съм спокоен в никоя ,,хубавица''.Като не знам какво може да ми погоди,и като знам че ще съм с пръст в уста.Може би един ден и аз ще успея в живота,и няма да мисля по този начин.Наслушал съм се на хвалби за тая,за оная марка.А истината е че вече не се правят коли,а стоки с цел печалба на компаниите-мастодонти.Има сервизни мрежи,специалисти,диагностици...пък и къде е изгодата колите да издържат по 20 и нагоре години...нали трябва да се печели,пазарната икономика се основава на това-да мислим като потребители.На всеки 5 години си купуваш нова и не му мислиш много много.Пък аз ще карам 412,имайки целта да го видят и децата ми един ден...чак тогава ще се откажа и ще го оставя да почива в мир.Дотогава съм обещал, че който има път към сервиза,мога да го изтегля,не ми тежи,помагам винаги на някой с неволя на пътя..Простете за обширното излияние.

Коментар

В момента имам 3 нови една настаро МПС-и две купени нови и продадени на 140000 и на60000км вече съм убеден почти винаги задкормилния фактор е причина за проблемите
                Последно редактирано от CarTest™; 30-10-10, 10:47.
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от medun412 Преглед на мнение
                  В този форум по принцим само чета...Но ми се иска и аз да изкажа мнение.Само на 22 съм,имам личен ,,автомобил'' от 3 години.За 3 години карах какво ли не,от мойто си (Москвич 412 '73) до Лексус RХ470 ли да беше.А от скромния си опит , не повече от 30 000 км зад волана на копача,видях много спрели,че и запалени коли.Все нови,лъскави,вярно комфортни, от тея хубавите мацки.Видях и ,,стари лели'',които противно на логиката все още се движат,явно напук на доста физични закони.Защото, май четеики разни класации,за нас те тук не важат.Българина е свикнал при авария първо да отвори капака,после да вика СБА.А сме забравили че под капака на хубавиците май няма какво да видим,освен лепенки и пластмаса.Няма какво да направим,трябва да си плащаме.А на такъв като мен,с тоя паметник на социализма каво ми остава?Возя чукче и наковалня,свещи,дистр.капачки,масло,вода,гарнитури разни,релета,тел,...и един куфар инструменти.И винаги съм в пълна готовност,с очакването нещо да излопа,изтропа,издрънчи,изпадне и т.н.И досега смятам ще ми повярвате не ме е оставял на път.От канавката със стелките съм излизал,сам като куче насред нищото,в балкана януари месец с летни гуми регенерат...щото джоба ми е по празен и от главата,и принадлежа на реалността , която се шири в милата ни държавица.Искам и аз екстри,искам климатик,хидравлика,абе всичко,но не мога да си го позволя.Не мога да си позволя и ремонти в сервиз,всичко е със собствени умения,средства,изчетени книги и масло под ноктите.Много мои приятели ми се смеят,че Москвича е ... знаете за какво иде реч.Питали са ме какво бих си купил ако имах пари.Замислял съм се...не знам отговора,няма да съм спокоен в никоя ,,хубавица''.Като не знам какво може да ми погоди,и като знам че ще съм с пръст в уста.Може би един ден и аз ще успея в живота,и няма да мисля по този начин.Наслушал съм се на хвалби за тая,за оная марка.А истината е че вече не се правят коли,а стоки с цел печалба на компаниите-мастодонти.Има сервизни мрежи,специалисти,диагностици...пък и къде е изгодата колите да издържат по 20 и нагоре години...нали трябва да се печели,пазарната икономика се основава на това-да мислим като потребители.На всеки 5 години си купуваш нова и не му мислиш много много.Пък аз ще карам 412,имайки целта да го видят и децата ми един ден...чак тогава ще се откажа и ще го оставя да почива в мир.Дотогава съм обещал, че който има път към сервиза,мога да го изтегля,не ми тежи,помагам винаги на някой с неволя на пътя..Простете за обширното излияние.
                  Евалата колега за хубавото и обширно изказване , харесва ми , защото си писал истината и това което много забравят е че живеем в един свят на комерсиалното където всичко така е направено ,че да им кацнеш в сервиза а дали имаш възможности да плащаш всеки път или не , никой не го интересува. За това мисля че всеки кара това което е според възможностите му.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X