Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои марки коли са най-надеждни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кои марки коли са най-надеждни?

Интересно е да се види как хората извън БГ гледат на различните марки и проблемите, които правят. Например, това е една от английските класации за надеждност:
    http://www.whatcar.com/news-special-...323&EL=3263240

Там се определят като най-надеждни Мазда, Тойота и Хонда. Като най-ненадеждни са Ленд Роувър и Фрийлендъра им произвеждан от 1997 до 2000 година. Звездите в българския небосклон Волскваген и Опел (Воуксхол) заемат съответно 20 и 12 място от общо 30. Рено са предпоследни. Мерцедес е на 18 позиция, а Ауди на 24. Субару пък е на 7.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

До: Кои марки коли са най-надеждни?

е то може ли англичаните да не си похвалят стоката за ландровера(дискавъри)ок,ама фрилендъра........далеч от надежден и безпроблемен автомобил,освен ако класацията не е за "децки играчки"

мисля ,че българския поглед върху нещата ще е съвсем различен,като се има условията на пътя и възраста на автопарка.
    TЛК 80-4.2ТД
    ТЛК 73-2.4ТД
    ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
      е то може ли англичаните да не си похвалят стоката за ландровера(дискавъри)ок,ама фрилендъра........далеч от надежден и безпроблемен автомобил,освен ако класацията не е за "децки играчки"

мисля ,че българския поглед върху нещата ще е съвсем различен,като се има условията на пътя и възраста на автопарка.
      Чети по-внимателно,бре...Фрийлендъра го дават като най-НЕнадежден...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
        Чети по-внимателно,бре...Фрийлендъра го дават като най-НЕнадежден...
        благодаря за пояснението,пак съм зяпал на някъде
        TЛК 80-4.2ТД
        ТЛК 73-2.4ТД
        ...................

Коментар

Ето още дин английски сайт за "reliability" http://www.reliabilityindex.co.uk/

като пример един ландровър http://www.reliabilityindex.co.uk/se...28339010848601

Че то с тоя индекс даже на италианските може да завижда относно здравина.
          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

За нови коли ако си говорим си е точно така - всяка Хонда кара по 150 000 километра преди да и се случи каквото и да било и преди да и трябва отварянето на предния капак за нещо различно от смяна на масло в мотора.Свещи,ремьци,спирачни дискове...............прости неща се сменят на 150 000 километра.Вьздушен филтьр и масло в мотора и карай как искаш.
            Всяка по-сложна марка коли / като моите в подписа да речем/ влизат в сервиза на 20-30 000 километра и за разлика от Хонда да речем колкото и да ги кьткаш пак става като коледна елха на таблото на всеки 50 000 километра.

Има и нещо друго - тия извьн БГ не си ровят по колите като нас.Карат до клякане и много често в сервизи не ходят.Новите коли не са като старите и дават откази.Зависи и какво караш де - аз имам по 4 електромотора на седалка,а повечкото Хонди са на рьчка,няма как да се строши там нищо.Простото е здраво,тия дни може и Хюндай да поведе класациите,а Баварците да са на опашката.Вьпреки това аз поне гледам кола да карам,а не статистически извадки,обичам да ровя под капака и все ми е тая коя по каква статистика кога кляка.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
              За нови коли ако си говорим си е точно така - всяка Хонда кара по 150 000 километра преди да и се случи каквото и да било и преди да и трябва отварянето на предния капак за нещо различно от смяна на масло в мотора.Свещи,ремьци,спирачни дискове...............прости неща се сменят на 150 000 километра.Вьздушен филтьр и масло в мотора и карай как искаш.
              Е що , ти на Бенца например на колко км. сменяш ангренажна верига ? На единия от моите в момента е към 300 000. Виж , спирачни накладки и шарнири ... това е друг въпрос . Първия консуматив зависи от това дали собственика е гледал "Бързи и яростни".
              А издържливостта на ходовата част - поне в НРБ е във функция от предизборните кампании по замазване на кратерите по пътищата.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Е що , ти на Бенца например на колко км. сменяш ангренажна верига ? На единия от моите в момента е към 300 000. Виж , спирачни накладки и шарнири ... това е друг въпрос . Първия консуматив зависи от това дали собственика е гледал "Бързи и яростни".
                А издържливостта на ходовата част - поне в НРБ е във функция от предизборните кампании по замазване на кратерите по пътищата.
                Ми по книга и дават на 150 000 мили на двойната верига,на 103 мотора с единична над 100 000 мили си е каране с едно на ум,а на брата Хондето на 100 000 мили сменя ангренаж.

Хондата на 100 000 мили и отварят мотора за прости неща,на Бенца на 30-50 000 мили и е за сервиза.Ако намесим и гарнитурите на Бенца дето на 150 000 километра протчат и става лошо.Хондето ако просьлзи е кофти,при мен кофтито е локва 2 педи.Течало щото имало и това не го казвам само аз.

Здрави са,прости ги правят и дьржат по много.Сервизните им интервали са тройни от тия на обикновенна кола и частите им Японски,а не сбирщайн като последните модели на повечето марки.

По вьпроса сьс спирачките - брата хвьрли гуми на нова кола на 30 000 мили,кара я като подарена и на 105 000 мили дисковете са му оригиналните,дискове на 8 години.Аз накладки хвьрлям на 30 000 мили,дисковете или на смяна на накладки или през смяна.Е спирам двойно по-тежка кола от Хондето,но..............статистиката пак се намесва - или влизаш в сервиза за смяна или влизаш в статистиката на строшените коли.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Явно в щатите се кара много. Тук едни стотици хиляди километри хвърчат ... Аз минавам по 50000 км на година и се броя за герой, а хората какво правят.

Четох една статия, която се казваше "Japanese vs. European". Там се твърдеше, че когато японците проектират за щатите, наблягат на простата и издръжливоста, щото джоновете карали като побъркани, например 150 км на ден до работа и обратно, и така факторът поддръжка става доста важен. Докато европейците наблягат повече на стайлинга, ергономията и добрите материали в интериора. В същото време надеждноста не е приоритет номер едно и експериментират с по-авангардни решения и технология. Изводът накрая е, че японските коли са правени да са железни и бездушни, докато европейските са много приятни, но сравнително по-чупливи.

Разбира се в БГ каквото и да кара човек, ремонтира. И пак ремонтира. Ново, старо, японско, европейско, всичко става на компот в БГ дупката. Единствено Тя е неподвластна на времето, расте, но не старее.
                  Vitara 2.0 V6
                  Honda CRV (Gen 1)
                  ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                    Там се определят като най-надеждни Мазда, Тойота и Хонда. Като най-ненадеждни са Ленд Роувър и Фрийлендъра им произвеждан от 1997 до 2000 година. Звездите в българския небосклон Волскваген и Опел (Воуксхол) заемат съответно 20 и 12 място от общо 30. Рено са предпоследни. Мерцедес е на 18 позиция, а Ауди на 24. Субару пък е на 7.
                    http://www.whatcar.com/news-special-...323&EL=3263247
                    Не, че нямам предубеждение ама в класацията за най-добри пред хондата стои Форд, а пред Фрилендъра (в обратната класация) стоят Ауди, Сеат и Ситроен...
                    Е, уж Форда бил зле, а немските коли били мн. здрави... къде е истината Има нещо гнило в Дания...
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

http://www.whatcar.com/news-special-...323&EL=3263247
                      Не, че нямам предубеждение ама в класацията за най-добри пред хондата стои Форд, а пред Фрилендъра (в обратната класация) стоят Ауди, Сеат и Ситроен...
                      Класацията, която показваш е за конкретни модели, а не за марки като цяло. А тоя Форд Фюжън наистина има добра репутация за надеждност. За другите не знам.
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      ВАЗ 2131

Коментар

Понеже говорите за надежност и Хонди викам да се намеся и аз. Това със статистиките е малко майтап работа. За това, че Японците правят коли спор няма. Здрави са и то много. БЕНЦБОС си го каза- карам я като подарена и за 9 години едни предни тампони съм сменил /бяха малко напукани/ Бръмчилката струва нова $12 000. Няма как да намериш друго такова за тия пари. Класациите са за коли различен клас и с различни екстри. То и от екстрите идва проблема. Защо мойта бричка не се чупи? Ми няма какво да се троши, опоскана е до дупка. Единствената екстра е радиото- даже и касетофон нямаше като я взимах. Просто и здраво. На брата Мерцедесите- климатика се ебава- аз такова нямам. Централното не работело- и такова нямам. Шибидаха..... - и такова нямам. И хидравличнo окачване нямам, и електрически седалки с по 50 електромотора нямам, и подгряване нямам. Абе с 2 думи имам РАДИО. Какво да се чупи. Радиото е бетон. Другото е сипваш масло и ръчка. Почти сигурен съм, че ако и набутат всички екстри, които има една S класа, ще дръпна назад в класaцията. То не може да караш космическа совалка и да не се троши. Навремето на колелото даже и грес не слагах на веригата и пак изкара години. Това означава ли, че е по надеждно от една немска кола?
                        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Всяка по-сложна марка коли / като моите в подписа да речем/ влизат в сервиза на 20-30 000 километра и за разлика от Хонда да речем колкото и да ги кьткаш пак става като коледна елха на таблото на всеки 50 000 километра.

Има и нещо друго - тия извьн БГ не си ровят по колите като нас.Карат до клякане и много често в сервизи не ходят.Новите коли не са като старите и дават откази.Зависи и какво караш де - аз имам по 4 електромотора на седалка,а повечкото Хонди са на рьчка,няма как да се строши там нищо.Простото е здраво,тия дни може и Хюндай да поведе класациите,а Баварците да са на опашката.Вьпреки това аз поне гледам кола да карам,а не статистически извадки,обичам да ровя под капака и все ми е тая коя по каква статистика кога кляка.
                          само че си забравил да одбележиш,че тези много надежни японки угниват като попски круши
                          на сушата и град помага

Коментар

Първоначално публикуван от robocop Преглед на мнение
                            само че си забравил да одбележиш,че тези много надежни японки угниват като попски круши
                            Точно тук си в голяма грешка
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Колегаа е абсолютно прав,аз карам 190-ка с минимум екстри,_300 000км с една ангренажна верига,дискове на 100 000км. масло и тампони по задницата за десетина години ,само веднъж или в километри около 150000км.Колата е на 20г,с механичен инжекцион и основните и агрегати и възли са като на 124-ка но тежи 1170кг.Масата и липсата на екстри спомагат да няма какво да се счупи,и за мен тези класаций въобще не ме интересуват.Много електроника много проблеми .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X