Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои марки коли са най-надеждни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кои марки коли са най-надеждни?

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
    Колегаа е абсолютно прав,аз карам 190-ка с минимум екстри,_300 000км с една ангренажна верига,дискове на 100 000км. масло и тампони по задницата за десетина години ,само веднъж или в километри около 150000км.Колата е на 20г,с механичен инжекцион и основните и агрегати и възли са като на 124-ка но тежи 1170кг.Масата и липсата на екстри спомагат да няма какво да се счупи,и за мен тези класаций въобще не ме интересуват.Много електроника много проблеми .
    Абе като ви чета, и първата ми асоциация е с жените.

Какво предпочитате - грозна, скучна и напълно безпроблемна жена (Холцваген Голф 2 или Бенц 190 или Тойота Курола без никви екстри, дето се потиш като идиот в жегата и прозорците се свалят с въртене на курбели) или красива, сексапилна жена с много "екстри" и леко "проблемно" поведение ( тук всеки сам може да избере пример,аз мога да дам като пример някоя от моите Алфи с електрически кожени седалки с отопление, отоплителна печка Webasto, двузонов климатроник, навигация, вграден телефон, сензор за дъжд, маниашки 18-цолови алуминиеви джанти, музикална уребда Bose и т.н., и т.н.).

Веднъж се живее, и аз предпочитам да се кефя в някоя готина кола с готина жена (пък нека се троши и и светкат лампички по таблото). Жена (или кола), които като кажат - дай 500 лева за нова чанта/ботуши (дебитомер, ламбда сонда), ще им ги дам с кеф, че даже и ще ми е приятно, че съм похарчил пари за тях.

Нали знаете - последната риза няма джобове

Ще онагледя мнението си

или

Последно редактирано от Carburettor; 13-04-09, 20:58.
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
      .......
      ЕВАЛА - това е мнение. Нещата се харесват и след това се отстояват. Колкото е по готина една жена - толкова повече грижи иска, но пък...
      Последно редактирано от cveti; 15-04-09, 13:02. Причина: огромен цитат
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Колега без да приемаш мнението ми за заяждане ма по грозна и дървена кола от тая алфа от колите от по ново поколение ако има здраве му кажи, аз сто пъти повече бих се кефил на голфчето поне е истинска кола
        през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Точно пък 166-а е може би най-грозната от всички Алфи от последните 20 години. 156-а е в пъти по-красива.

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение

Какво предпочитате - грозна, скучна и напълно безпроблемна жена... или красива, сексапилна жена с много "екстри" и леко "проблемно" поведение...

Красивите жени са като големите крепости - лесно се превземат, но трудно се задържат.

Коментар

Колегата е прав,красивите жени,са като скъпите коли,всеки иска да ги покара ,а някой друг да ги подържа.Щом като няма проблем с подръжката ,проблема е решен.АЗ нямам нерви да съм рогоносец и искам колите да работят за мен не да им слугувам.

Коментар

Мммм...
                Леко да не съм съгласен за красивите жени.

Също като колите, когато красивите жени се взимат ЗА ПРОБА - някои качества като вярност (здравина) не се взимат в предвид. Важното е да не се счупят под нас, дори и при положение че ги...ъъъ... караме като чужди

За жените (колите) с които смятаме да прекараме малко повече време, има изискване да не к@рви, ъъъ, чупливи де. И в това отношение японките са невероятни, и си остават красиви. Който не е виждал Хонда NSX - няма да ме разбере. А са здрави като Сивик, за разлика от колите които конкурираха, и от марките които накараха да се замислят и да преосмислят навиците си да откриват дефектите в колите си на гърба на клиента си. Едни такива със звучни имена и с кончета по емблемите.

А точно пък за тая красавица горе със змийчето на волана - в това нещо се качвам само ако е служебно, или на враг. Ако е на приятел - не го пипам. Хапали са ме змии с тая марка баш две, и съм присъствал на бурния живот на трета такава змия излязла нова от магазина. Накрая в сервиза имаше паркинг място с надпис "ЗАПАЗЕНО"
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Признавам си, че въобще не съм очаквал някой да предпочете Голфа пред Алфата, но явно съм се бъркал. Какво означава надеждна кола, когато тя е по грозна от Жигула? Къде е самочувствието, че си различен, че не си тривиален. В Италия питах един собственик на две Ферари, Ламборгини и др. не се ли развалят, а той ми отговори - Развалят се, но това не са повреди, а поводи да се грижиш за тях...имаше и хубава жена. Тезата с Голфа е ... абе возете се на градския транспорт - никога няма да плащате и да се грижите за повреди. Същото е и с жена на плакат-никакви капризи!!! но това май беше онанизъм, но като се замислиш и венерическа болест няма да барнеш.
                  OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                    Интересно е да се види как хората извън БГ гледат на различните марки и проблемите, които правят. Например, това е една от английските класации за надеждност:
                    http://www.whatcar.com/news-special-...323&EL=3263240

Там се определят като най-надеждни Мазда, Тойота и Хонда. Като най-ненадеждни са Ленд Роувър и Фрийлендъра им произвеждан от 1997 до 2000 година. Звездите в българския небосклон Волскваген и Опел (Воуксхол) заемат съответно 20 и 12 място от общо 30. Рено са предпоследни. Мерцедес е на 18 позиция, а Ауди на 24. Субару пък е на 7.
                    Човек това с Хондата съм го изпитал.Карам като вандал 2 години и нищо не съм правил по нея- е сега вече има доста неща по окачването,но като сметнеш,че само десния носач е сменян За шарнирите не съм съгурен,но май и те не са сменяни а колата е вече на 20 години.

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=236323&EL=3263247
                      Не, че нямам предубеждение ама в класацията за най-добри пред хондата стои Форд, а пред Фрилендъра (в обратната класация) стоят Ауди, Сеат и Ситроен...
                      Е, уж Форда бил зле, а немските коли били мн. здрави... къде е истината Има нещо гнило в Дания...
                      [URL="http://www.whatcar.com/news-special-report.aspx?NA=236323&EL=3263247"]

Класацията, която показваш е за конкретни модели, а не за марки като цяло. А тоя Форд Фюжън наистина има добра репутация за надеждност. За другите не знам.
                      Като най-ненадеждни са Ленд Роувър и Фрийлендъра им произвеждан от 1997 до 2000 година.
                      Това май е конкретен модел...
                      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                      LZ1EMS

Коментар

Незнам защо, но българина в повечето случай коли и жени все ги смества в едно изречение . Аз бих предпочел да си дам парите с кеф за семейството (жена, деца, почивки и т.н.) отколкото за железа . То ясно, че като си си купил возило щте трябва и да го поддържаш, но дали ще ти е по добре да виси по сервизите или да го ползваш пълноценно и да ти служи, 'щтото в крайна сметка за това съм го взел, ТО да служи на МЕН. В крайна сметка е купчина желязо, а ние сме хора (това се отнася и за жените, независимо, че ще се намери някой да каже, че те не са хора )

А и защо да сравняваме кола като голф 2 от 1983-1992 с такава от 1998-200*

ето интериора на една от тези години

А и другто което и защото, по-старите автомобили са по-дуракоустойчиви е, че преди се влагаше инжинерна мисъл относно надеждноста, сега тоя критерий се определя от счетоводството и маркетинга , с което предполагам повечето ще се съгласят. Вече на производителите не им се нрави колите да издържат по 20г. Един бърз поглед към Ауди да речем, и виждаме, че изкарват всяка година по няколко модела и не са само те, а нали и трябва да ги продават.
                        Ето едно линкче http://catalog.auto.ru/catalog/cars/audi/a4/
                        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Хубавата кола и хубавата жена имат постоянна висока цена и непостоянни (различни, сменящи се) собственици.

Оффтопик: Може ли хубава жена да не изневерява? Може, но язък за жената.
                          889377712

Коментар

цитирания голф от снимката е на 13 километра - по километраж

Коментар

Колеги моля думата 'жена' в постовете по-горе да бъде заменена ,че ...имаме и колежки ! Ма не знам с какво- с гадже например.
                              Та по темата-аналогията Супер гадже -красива кола с екстри: да ти е кеф да го гледаш,да му купиш каквото и да е,да го заведеш където и да е .Ма често ходи на гинеколог,а той вика -ммм , не може- е*ати гаджето!
                              Та колеги да не забравяме основното предназначение на колите-да се предвижим с тях от т.А до т.Б живи и здрави и то всеки път,без да ни създават грижи-Надеждност !
                              ПП Харесвам японските коли и красивите жени,но красиви не само външно !
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Статистически средния Американец дава почти тройно на парите от средния Европеец за бензин на година ако бензина да е двойно,че и тройно по-евтин тук.Карането е доста и ви давам малко примери.

Аз карам по 5-6 преки до бачкането и сьм явление тук,брата кара 3 и е за Американския Гинес.Жената навьрта по минимум 100 километра на ден и понеже кара колата с която возим и детето не е рядкост колицата да навьрти по 200-250 километра дневно.
                                Знам кола която вьртеше по над 500 мили дневно или около 16 часа вьртене или София - Варна - София всеки ден.Смяна масло всяка Неделя,смяна спирачки всеки 2 месеца,смяна гуми на всеки 4-5 и след втора смяна на скорости и малко под 500 000 мили колата я подарихме .Колата беше с верига,че на всеки 3 месеца по 600 кинта за смяна на ангренаж не си заслужаваше.По тая причина не беше Тойота Камри или Ауди дето за смяна на ангренаж му сваляш предницата.

Е така се кара тук и не се подьржа много.И точно по тая причина взимаш едно като на брата и след 8 години каране и под 200$ за ремонти излиза в челните редици на вьрвящи коли без проблеми.Аз само вчера дадох 160$ за смяна на масло и преглед на колицата,той смяна на масло го плаща 4 литра по 6 кинта за синтетика и 15 смяна с 5 кинта за филтьр,с 2 шепи маслко в скоростите кара по 160 000 километра,аз за тия километри сьм хвьрлил 20 кила по 15 кинта литьрчето и след около 40 - 50 000 мили ме чака хвьрляне на скоростите или ремонт за около 2500$.И това на една от легендите на Мерцедеса не на новите кекьвци дето до 100 000 мили или 4-5 годинки каране си им наковал по 10 000$ за ремонти и то само извьнгаранционни.

Без значение какьв клас кола е всико що я Японско дьржи с години.Е верно че като вляза вьтре и го сравня с 15 годишно Немско и пада смях ма като влезем в магазинчето за резервни части и смеха е за моя сметка.

Малко ориентация за каква подрьжка става вьпрос тук или какво прави средния Американец.Нови гуми с гаранция по 100 000 километра,ако са от скьпичките и по 140 000 има.Батерия с гаранция по 8-10 години.Масло го карат по 25-30 000 километра/ аз по 10 ма аз не сьм Американец /....................
                                До 160 000 километра се очаква да не влиза за нищо друго освен за проверка на налягането на гумите,настройка на рьчната,проверка на фарове и мигач и смяна на масло с филтьр / един вьздушен/.

Това малко го могат и всичките са Японски тук.Инструмент го видят и малко хора ги глезят тия машини.Брата неговата я полира след 7 години от излизането от магазина,моите минават под ножа на всеки 3-4 месеца.

Вчера бяхме на канала и двамата,не е като да не знам в какво сьстояние му е колата или пьк моята и..................кучето не е мрьднало след 8 години юркане,а мойта ако зьболекарче да е кьткал пак е за лек ремонт по кормилната уредба.Почти на едни мили сме,той минава с 40 кинта,мен ме чакат 400 до края на месеца / пак /.

Ма па няма да карам Японско и тва си е.Бий ме,бий ме пак ше те обичамАко си говорим за класации обаче ми е чудно тия след 20 място как издьржат.Аз поне знам за какво плащам ми те???
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X