Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои марки коли са най-надеждни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кои марки коли са най-надеждни?

Като чета поста ти разбирам защо започнаха войната в Ирак . Ако трябваше да плащат бензина като европейци, сигурно щяха да вдигнат революция.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Бензина го плащат точно колкото европейците. Просто след това държавата им не му слага 500% данък, както в Европа. Въпрос на виждане, на избор и на възможности.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

А баш така е.Те и Адидаса дето го шият у Китай го продават на тройно по-ниска цена от тоя в Европа ма не са виновни тия тук,а ония там.Да не говорим защо една водна помпа на моята кола е на половината пари тук от тая в Германия

Па ако ви кажа,че Бьлгарски натурален сок е под 1$ тук и се пада леко по-евтин от сьщия в БГ и .................не ме питайте мен що така,питайте ония там дето ви го продават с каква надценка бачкат.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Ето пък тук какво казват Американците за надежността тази година

http://www.jdpower.com/corporate/new...spx?ID=2009043

интересно
          ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
          lre-bulgaria.org

Коментар

Ето статистиката от продължителните тестове на AUTO BILD за последните около 10 години.

Редакцията купува автомобила, ползва се за служебен в продължение на 100 000 км - тоест експлоатира се по максимално близък до ежедневието начин.

И ако се чудите що Холцваген са на последните места, прочетете как се е изложил Пасат 2.0 ТДИ. А Турана беше по-зле даже и от това - материалът се казваше "Моят дом бе сервизът". А пък AUTO BILD Alles Allrad бяха тествали и Туарега - там ква трагедия е било, не е за разправяне. Не е завършил теста, щото се е разпаднал на около 60 000 км...

http://mail.dir.bg/~tkm_digital/passat.pdf
            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
            Volvo XC90 D5 Executive '12
            Volvo XC60 D5 Summum '11
            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

В Германия се ползват данни от ADAC, така наречените жълти ангели, еквивалент на нашето СБА. Статистика на повредите за 2007 по марка и година на производство може да видите тук:

Автомобилите са разделени на класове: малка, долна средна класа, средна класа, горна средна класа/горна класа, спортни автомобили/кабриолети, Джипове/SUV, малки ванове, големи ванове.
              Цифрите означават числото на аварии на 1000 регистрирани автомобила, а мястото в класацията е от сумирането на цифрите за модела.
              Означенията по цветове говорят сами за себе си, но все пак:

тъмно зелено - много надеждна
              зелено - добра
              жълто - средно
              оранжево - под средното
              червено - ненадежна

Оценяването е в резултат на данните от пътната помощ за посетени аварии на пътя през 2007.

Кои групи от автомобила са били най-силно засегнати може да видите на следната диаграма:

Ауспух - 1.9%
              Съединител/скорости - 4.6%
              Охлаждане/вентилация/климатик - 5.8%
              Впръсквателна система - 6.8%
              Колела/гуми - 7.1%
              Двигател - 7.8%
              Запалителна система - 12.7%
              Други - 13.6%
              Общо електричество - 39.7%

Статистиката обхваща автомобили, които в своя модел са регистрирани в Германия поне 10000 и най-малко 3 години са били на пазара непроменени.
              889377712

Коментар

Първоначално публикуван от pustrina Преглед на мнение
                В Германия се ползват данни от ADAC, така наречените жълти ангели, еквивалент на нашето СБА. Статистика на повредите за 2007 по марка и година на производство

Оценяването е в резултат на данните от пътната помощ за посетени аварии на пътя през 2007.
                Само дето тая статистика е стъкмистика. На данните на ADAC вече никой не вярва, особено в самата Германия. До преди 10-тина години тези данни наистина бяха достоверни, но вече нямат нищо общо с реалността.

Ще обясня защо - за да не попадат в тази статистика, всички големи германски автомобилни производители, особено тези от премиум-сегмента, си направиха собствени горещи телефони с безплатна (по време на гаранцията) и доста по-евтина от ADAC (извън гаранцията) пътна помощ.

Така че собственика на една Е-класа например, която се счупи на пътя, първо звъни на мобилните групи на Мерцедес-Бенц и само ако по някаква причина те не могат да дойдат, звъни на ADAC. И тъй като тези редки случай са под 5%, над 95% от повредите на Мерцедес ИЗОБЩО не са отразени от ADAC.

Така че тая статистика е "мижи да те лажем".

П.П. Ето тия Х5-ци пристигат поне два пъти по-бързо от колите на ADAC, освен това не ти взимат пари и ти подаряват шапка или фанелка - лично съм го изпитал с един фирмен автомобил на БМВ, който му гръмна алтернатора на автомагистралата между Кьолн и Франкфурт.

Последно редактирано от Carburettor; 15-04-09, 18:07.
                Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Ами то май и тука е така. Направят ли стъкмистика за до 100 000 мили и ела да видиш какви глупости пише. Мерцедеси, Кадилаци, Буици и разни там други големи кашони се карат от пенсионери предимно. Потдържат се в марковите сервизи. Хондичките се карат от студенти и бедняци. Минат ли 36 000 мили и дилър няма да види. Местния сервиз-гараж не дава овициални данни колко пъти е поправяна колата. Така че да си го кажа пак- това с тези стъкмистики е пълен т..к.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Така че тая статистика е "мижи да те лажем".
                    Carburettor, моля те приеми следващите редове като майтап, а не като заяждане!

В статистиката на ADAC за надеждност открих, че липсва марката Алфа

Прилагам една моя снимка, за да ти покажа, че и аз съм (бях) от "семейството".

889377712

Коментар

Първоначално публикуван от pustrina Преглед на мнение
                      Carburettor, моля те приеми следващите редове като майтап, а не като заяждане!

В статистиката на ADAC за надеждност открих, че липсва марката Алфа

Прилагам една моя снимка, за да ти покажа, че и аз съм (бях) от "семейството".

Алфа Ромео не попада в стъкмистиката заради: Статистиката обхваща автомобили, които в своя модел са регистрирани в Германия поне 10 000 и най-малко 3 години са били на пазара непроменени.

Хубава 156, и моя вагон е черен.

Volvo XC60 D5 Summum '11

Коментар

Тази също е вагон, 2.4 дори

В Германия успях и да се снимам с нея, за превишена скорост разбира се, но досега още няма честитка, предполагам, че и разположения вдясно номер е помогнал

Май се разбира по снимките, кои са най-хубавите автомобили
                        889377712

Коментар

БУИК на пьрво място в Щатите.А що е по 3000$ след 5 години каране не се знае.На брата Хондето след 10 години каране и над 200 000 километра ще е на 50% от цената си като нова.50% Буика ги губи до пьрвото крьстовище,това никой не го иска втора рька,кара се от вьзрастни хора които не карат като луди и не си сменят резачката на всеки 3 години.На 3 резервоара кола е колко Хонда на 5 години

БУИК

Да им ...........на статистиките аз.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            БУИК на пьрво място в Щатите.А що е по 3000$ след 5 години каране не се знае.На брата Хондето след 10 години каране и над 200 000 километра ще е на 50% от цената си като нова.50% Буика ги губи до пьрвото крьстовище,това никой не го иска втора рька,кара се от вьзрастни хора които не карат като луди и не си сменят резачката на всеки 3 години.На 3 резервоара кола е колко Хонда на 5 години

БУИК

Да им ...........на статистиките аз.
                            Може да ти се струва, че не е най-показателната но е мерило в бранша. И ако се зачетеш ще установиш, че е изследване за последната година и освен това не измерва следпродажбеното обезценяване, а надежността представена катоброй показани (докладвани) дефекти на 100 автомобила.
                            ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                            lre-bulgaria.org

Коментар

Може и така да е,но аз сьм си теленце и за мен важи правилото - ако беше свястна кола нямаше да е 3000$ след 2 крьгчета на квартала.Ако загледам и по внимателно статистиката ще излезе,че Мазда е на последно място,доста далеч зад Шевролет дето води класацията на застрахователите по скапан автомобил.

И давам пример - Баварец тройка с пьлна гаранция,че и накладките ти сменят до 100 000 мили.Пука гума мадамата и нали е уж РЬН ФЛАТ тя си я кара до пьрвия гумаджия.От там вдигат врява,че джантата е на дупе / да не кажа гьз / и почва една тарантела с Баварците.В крайна сметка и се налага да плати 1950$ за нова джанта,демонтаж,монтаж,таратанци............ма иначе пьлна гаранция имало,нищо не пипаш до 100 000 или.А колко пьти климатика кляка,колко пьти си караш и джама пада у вратата,фаровете горяха...............Брата ако я кара така с 2000$ за ремонти ще навьрти точно 900 000 километра с неговата Хонда.Буика дето уж води класацията я изкара 50 000 я не.

Аз за това на статистики много не вярвам.Гледам кое се движи и кое не,кое виси по сервизите и кое се кара от келеши с години без да мрьдне.Е там Буик пасти да яде ако да води класацията на най-надежден автомобил.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

какво мислите за ренде лагуна. модел 2001 / 2003г. харесъл съм си един дизел 120 и много ми се иска да си го купя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X