Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чудя се дали да взема Сузуки Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чудя се дали да взема Сузуки Витара?

Сори за спама ,но били обяснил по подробно : Блокажът е отпред като на някои Витари е автоматичен, на други ръчен. За тия пари и година, твоят вероятно ще е ръчен.
    Прав си, че съм се изразил доста неточно. Имах предвид, че предните хъбове зацепват автоматично след като включиш 4х4 на Витара и минеш там някакви 1-2-5 метра например. По този начин на предния и задния диференциал получаваш еднаквo натоварване. Тоест, един вид това е горе долу еквивалентно да има блокиран среден диференциал. Доколкото знам Витарата няма автоматична блокировка на някой диференциал. Тоест, на въпроса дали Витара има блокажи, би трябвало отговорът да е не, но 4х4 режима при Витарата посредством заключването на хъбовете води до горе долу същия ефект като блокиран среден диференциал. С недостатъка, че за разлика от фултайма 4х4 при Витара на сух и чист път води до поражения. Има и доста други недостатъци относно управлението на колата ...

Само това с "усложнената" дай да уточним. Парт тайма е най простата и надеждна 4x4 система.
    Имах предвид спрямо нормална кола с предно каквото предполагам е Хонда Шатъл. Ако човекът е карал нещо като миниван без никакво 4х4 години наред и това му е вършело работа, не виждам защо трябва да се спира на Витара, което е нещо тотално различно и доста по-сложно откъм поддръжка както и да го гледаш.

Не знам, аз мога да карам Витара когато си искам, но избягвам упорито. Вярно, че има значителен потенциал за офроуд спрямо лека кола, но за този потенциал човек си плаща прескъпо що се отнася до нормално пътно поведение. А доколкото разбирам колата ще се ползва основно за нормална всекидневна употреба. Представа нямам как е поддръжката на импреза или митцубиши спейс рънър, но второто се доближава до Хонда Шатъл и има шанс да се намери за 4000 лева.

http://pdftown.com/image/26060.jpg
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Шатъла в 90% от случаите е 4wd. Като субаруто.
      Аз карах сивик 3 вр. на метан. Много добра кола за каране, но и с много недостатъци - ниска и опира постоянно, шумна над 90 км/ч, без екстри.
      После я смених с импреза с предно предаване. Не ми допадна. Имаше си всички екстри, сравнително тиха, разхода на газ беше доста висок 9-14 за 1.6 само с предно е доста.
      Взех дълга витара 1.6 16v. На газ в града 13, на път не съм я засичал, добре я чувствам при 90-100, не повече. Вече не се чудя дали ще опре като минавам някъде, ами се оглеждам за трактор
      Ако искаш да караш сравнително бързо, стегни си шатъла. Ако не бързаш за никъде, но искаш да стигнеш по-далеч извън пътя, мятай се на витарата - по-висока и здрава е като конструкция.
      Шатъла ако може да се оправи, можеш лесно и евтино да го повдигнеш малко и няма да ти трябва джипка

Коментар

вмъквам се в темата поради причината, че и аз съм се спрял на 1 витара 93г. 1.6 90 и няколко коня и получавам много различни мнения автомобилът ще се кара също основно в градски условия но съм запален по офроуд и имам намерения да я заигравам в калищата. цената и е същата, обаче има проблемчета например:
        1 на съединителя му предстой подмяна
        2 заден кърдан е копуван за 25лв. нормално ли е това???
        3 има малко изгнило по задната греда на шасито
        4 това е цитат на маистор "има наченки на каша в маслото" но двигателя мърка като коте и се държи отлично
        моля за съвет какво да правя много съм объркан???
        Последно редактирано от trignor; 23-03-09, 11:06.

Коментар

Най-тревожна е тая каша в маслото.Ако е започнала да пресича маслото,причините може и да са много сериозни.Така само ще гадаем.
          Не ти трябва "Лозе на баир"-бягай ако все още не си дал парите!
          Отговори си на въпроса,има ли нещо заради което си залужава да рискуваш да си вземеш точно тази кола?
          Последно редактирано от ctef; 23-03-09, 12:22.

Коментар

мерси за съвета, не съм дал парите , но съм си харесал конкретната кола защото знам кои и как я е потдържал и за да не бъда прекалено скромен ще ви задам още 1 въпрос не е ли възможно тази каша да се е получила поради дългата употреба на автомобилът на много кратки разтояния или заради гаста ( която е сложена горе долу по същото време). Какви биха могли да бъдат причините? зная че не е добре, но не зная от какво може породи проблемът освен от смесване с вода. Няма въглероден диоксид във водата на радятора

Коментар

В правилна насока разсъждавш
              Една от възможните причини би могла да е и тази.
              По принцип газта дава като продукт на горенето и водни пари,които при студен двигател биха се кондензирала и по стените на двигателя и част от нея би попаднала и в картера.Подобно се наблюдава и при каране на бензин на смукач на кратки растояния и студен двигател.Самоче тогава маслото се смесва с бензин.
              Ако си убеден че е само това, проблема не е голям.
              Между другото,ако не ви мързи проверете и компресията за всеки случай.

Коментар

ами автомобилът даже е пален на газ цяла зима и е ползван смукачът.Ако проверя компресията и е добре до колко може да ми гарантира, че проблема не в двигателя ? мерси, че ми обръщате внимание
                Последно редактирано от trignor; 24-03-09, 20:14.

Коментар

Гаранции няма
                  Майстора като я е гледал,какви гаранции ти даде?
                  Идеята ми за компресията е,че с такива масла настъпват по-интензивни износвания.Та ако ти дава над 11 атм., да е поне с един проблем по-малко.
                  Не ми се задълбава в темата за пресечените масла.Но най-общо проблема е в смесването с вода.А то освен по гореописания начин може да се получи и от лошо уплътняваща гарнитура на главата(поради ред причини),пукнатини между водната риза и картера и т.н.
                  Така че разбери ме правилно.Само те предупреждавам за евентуални рискове.

ПП.Чакай ,че сега се загледах отново.За какъв смукач на Витара говориш?Това някакакъв карбураторен двигател ли е?
                  Последно редактирано от ctef; 25-03-09, 09:11.

Коментар

да

Коментар

Първоначално публикуван от trignor Преглед на мнение
                      мерси за съвета, не съм дал парите , но съм си харесал конкретната кола защото знам кои и как я е потдържал и за да не бъда прекалено скромен ще ви задам още 1 въпрос не е ли възможно тази каша да се е получила поради дългата употреба на автомобилът на много кратки разтояния или заради гаста ( която е сложена горе долу по същото време). Какви биха могли да бъдат причините? зная че не е добре, но не зная от какво може породи проблемът освен от смесване с вода. Няма въглероден диоксид във водата на радятора
                      Подфорума "сузуки" е пълен с теми за пукната глава на витара така че имай едно на ум.
                      Румен Николов

0888 358 572

Коментар

мерси много и на двама ви. Вече се отказах от колата ако си харесам нещо друго ще разберете имам голяма тръпката за джипка ама за сега възможностите не ми позволяват и най-вероятно ще се спра на лек автомобил , но да е надежден

Коментар

Отностно "Чудя се дали да взема Сузуки Витара?" наскоро с приател си взехме втора витара
                          Плюсовете са че е къса, лека, проходима, отностно града е удобна за паркиране на нестандартни места, не е много скапа поддържката...
                          Минусите са липса на мощност, няма блокажи на диференциалите (могат да се сложат допалнително), друсането...
                          Като цяло съм доволен по асфалт я карам рядко

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                            Шатъла в 90% от случаите е 4wd. Като субаруто.
                            Аз карах сивик 3 вр. на метан. Много добра кола за каране, но и с много недостатъци - ниска и опира постоянно, шумна над 90 км/ч, без екстри.
                            После я смених с импреза с предно предаване. Не ми допадна. Имаше си всички екстри, сравнително тиха, разхода на газ беше доста висок 9-14 за 1.6 само с предно е доста.
                            Взех дълга витара 1.6 16v. На газ в града 13, на път не съм я засичал, добре я чувствам при 90-100, не повече. Вече не се чудя дали ще опре като минавам някъде, ами се оглеждам за трактор
                            Ако искаш да караш сравнително бързо, стегни си шатъла. Ако не бързаш за никъде, но искаш да стигнеш по-далеч извън пътя, мятай се на витарата - по-висока и здрава е като конструкция.
                            Шатъла ако може да се оправи, можеш лесно и евтино да го повдигнеш малко и няма да ти трябва джипка

Колега къде мога да ми го вдигнат Шатъла и горе-долу колко пари излиза?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X