Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чудя се дали да взема Сузуки Витара?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чудя се дали да взема Сузуки Витара?

Здравейте на всички първо,досега не съм писал туки сега Ви моля за съвет.

Решъл съм да си купя джип,в момента карам Хонда Шатъл,супер автомобил,но вече много изгнил по задния мост иначе може би ще кара още 20 години макар че сега е на толкова Чудех се дали да не си взема пак същия модел,но се отказах-все пак джипа си е джип,макар че Хонда ми е любимата марка гледам да се насоча към Сусюзуки Самурай и Ви моля да ми дадете отговор на следните въпроси и ако има нещо важно да го допълните.

1.Става ли за нормален път?-всмисъл Самурая е ужасен на асфалт само за гората е,а аз искам да ползвам джипа всекидневно в гетото София,а при всяка възможно и извън града сред природата.

2.Как е като здравина и по окачване и двигателя?-просто на Хондата нищо не съм сменял с изключение на едно каре и съединителя,защото бяха за смяна когато я купих.

3.Скъпи ли са много частите и трудно ли се намират?

4.Колко е разхода?

5.Има ли проблем ако почне да гние отдолу,защото имам един познат с Ленд Роувър и казва,че няма страшно,защото е на рама?

6.Може ли да намеря читав до 4000 лева,защото както се сещате съм от работническата класа?

7.Много важен въпрос-има ли бавни скорости и блокаж на диференциала?

П.С.:Няма да го взимам основно за пресечена местност,а за всекиднева употреба,но искам,когато ми се наложи да отида някъде да успея да го направя!

Моля да не триете мнението ми,защото предполагам,че има отговори на тези въпроси,но просто не ми се търси,пък и се надявам тук да получа точни отговори.
    Предварително Ви благодаря,само тук може да ми помогнете

До: Чудя се дали да взема Сузуки Витара?

Колега, наистина ли от 2007 година до сега не си писал нито едно мнение?

Сега по въпроса- преди 15найсетина години карахме Самураи. За гниене, гният и то доста. На рама е, ама нашия беше толкова изгнил, че се чудех как не слизаше от рамата на завои. За проходимост- един от най проходимите заводско направени автомобили. За та..ак сме се катерили по пистите на Боровец като се напиехме достатъчно. Харчеше доста, цифри не помня, ама за 1.0 моторетка си харчеше порядъчно. За града е супер, за дълго- един път отидохме до морето с него и още го помня това пътуване. Друса зверски, разглабя те докато стигнеш. За здравина- двама келеши на по 20 и нещо, не го спирахме, никoй никога не го е жaлил. Gas до ламарината. Никакви ремонти докато не ни натресе един олигофрен на околовръстното. С 2 думи- здрава, гние, харчи, за град ОК, за дълго НЕ. Цени не знам.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

NIKSD

благодаря ти за отговора.Да наистина не съм писал,бях в процес на премисляне,но вече реших да взимам нещо,с което мога да обикалям по кътчетата на красивата ни Родина,но за жалост нямам неограничени въможности А това всичко,което го написа за Самурая или за Витарата се отнасяше,че не разбрах?

Коментар

Опс, малко ми е кафето явно. Къде съм гледал не знам. За Самураи съм писъл. Нещо грешно съм ти прочел заглавието. Извинявай!
        За Витара само знам, че дългата база вози по добре от късата. То това се отнася за повечето автомобили де. Като гледам и какви подвизи има правени с Витари- май е доста проходимо животно. Не съм карал такова. Извинявам се за за объркването. Успех!

Опаа кафето си ми е наред. Колега, прочети си поста. Заглавието е Витара, по долу е Самураи. Бе добре си ми е кафенцето.

"Чудех се дали да не си взема пак същия модел,но се отказах-все пак джипа си е джип,макар че Хонда ми е любимата марка гледам да се насоча към Сусюзуки Самурай и Ви моля да ми дадете отговор на следните въпроси и ако има нещо важно да го допълните."

Коментар

Да бе за Витара питам,но давам пример,че Самурая е ужасен на свестен път и се чудя дали и Витарата няма да е така Иначе благодаря за отговора

Коментар

А разбрахме се! Веднага ти казвам- Витарата е с пъти по добро поведение по пътя от Самураи. Най добре намери някои с Витара и покарай.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              А разбрахме се! Веднага ти казвам- Витарата е с пъти по добро поведение по пътя от Самураи. Най добре намери някои с Витара и покарай.
              +1 абсолютно подкрепям мнението на колегата покараи и виж кое ти допада повече.
              Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A малко повдигната и гуми каквито има в сервиза.
              КтМ 525еxc ендуро. +Нисан ТВ42Е Тел:0 осем 99 нула 44 35две.

Коментар

Не бе нямя какво да го мисля,Самурай няма да е 100%,защото не става за нормален път.Аз искам Витара,но моля някой да ми отоговори на конкретните въпроси,защото иначе не виждам от къде мога да получа отговор освен от тук! Надявам се само да е читав джип и да може да се намери такъв до около 4000 лева.И както казах мисля да го ползвам всекидневно не само по пресечена местност

Русанов благодаря за отговора.Лошото е че не виждам къде мога да покарам Витара,защото от моите познати нямам такива с джипове с изключение на един колега с Ленд Роувър Дискавъри от който е много доволен,но е много голям според мен,а аз ще карам доста градско

Коментар

А откъде си териториално?
                  Щото мога да ти предложа да покараш една Фероза, за която става дума на друго място,

но Ферозата е в Пловдив, все пак..

от друга страна , тя идеално покрива всички изисквания, така че имаш тема за размисъл

Коментар

Вени от София съм.Да ти кажа аз се чудехмежду Фероза и Витара,но написах запитване за Витара,защото преполагам,че части се намират по-лесно,а за Ферозата не се намират,прав ли съм?

Ако можеш отговори на въпросите които съм задал тогава само,че да се отнасят до Ферозата Дай снимки да видя нещо

Коментар

За цената 4000 лв.....
                      Точно това бяха и моите възможности.Няма да е лесно да си намериш читава,е според моите критерии разбира сеГолямо обикаляне падна из Западна България посред зима.Гледах и Самураи и Витари.Накрая се спрях на Витара '93-8кл.LSD.
                      По принцип покупката за тая цена ще наложи някои компромиси.Аз направих компромис с поизносени гуми,амортизиран гюрук наколко драскотини.Но не направих компромис с гнилоч и побългаряване.Исках каквото правя да си е мое дело.
                      Трябва от сега да ти е ясно ,че за такава цена(не говоря за коли с десен волан),вероятноста да те чакат и допълнителни разходи е голяма,освен задължителната смяна на консумативи в началото.За избора ти според мен е много важно имаш ли познаниния,възможности и желание да си я подържаш сам.Ако отговора е не,предвиди си допълнителни резерви.
                      Желая ти успех!

Коментар

1. Ами Витарата къса база друса много. Дългата също друса. Аз карам от време на време дълга 2.0 литра V6 и да ти кажа не съм очарован. И аз като теб съм фен на Хонда и карам ЦР-В. Витарата като кола е тип "прасе". Некомфортно, шумно, харчи доста, друса много, тясно, нестабилно и най-лошото е със задно. Режимът 4х4 при нея е само за кал, сняг, хлъзгаво. Ако редовно караш 4H (4х4 бързи) по асфалт, ще разкажеш играта на трансмисиите.

2. Като здравина, окачването е здраво със сравнително голям ход за разлика от ЦР-В. Проблемът е, че това си е джипка с бързи бавни, блокажи и респективно е усложнена като конструкция. Тоест, имаш повече чаркове по нея да поддържаш. Но Хонда си е Хонда. Особено откъм двигатели, ако не се правят разни извращения с газови.

3. Частите за 1.6 бензин къса база са сравнително евтини и ги има доста. Според мен, трябва да бягаш от 2.0 шестака. Аз не съм доволен откъм поддръжка. Най-малкото, ако имаш нещастието да ти замине шарнир, върви с целия носач, който е 700 лева и го доставят само Миркат. Отделно двигателят е с много ангренажни вериги и респективно обтегачи. Просто е прекалено усложнено като конструкция, без насреща да получаваш пропорционална функционалност или проходимост.

4. Сложи го 9-10 бензин извън града.
                        5. Гниенето винаги е проблем, не слушай тия глупости за рамата. А Витарите по гниеспособност са горе долу средна история. Не е Опел, но не и Мазда.
                        6. Не, трябваа да си огромен късметлия.
                        7. Има три режима:
                        2H - Това е нормалният режим, при който се въртят само задните колела. Зимата носи доста задницата даже и с добри нови зимни гуми.
                        4L - Въртят всички колела на бавни. Това го ползвам да тегля колесар в кал. Върши добра работа. Не трябва да се кара на сух асфалт.
                        4H - Въртят всички колела на бързи. Това е добро за неизчистени улици зимно време. Не трябва да се кара на сух асфалт.
                        Блокажът е отпред като на някои Витари е автоматичен, на други ръчен. За тия пари и година, твоят вероятно ще е ръчен.

За всекидневна употреба става, ама ... По-добре намери начин да си увеличиш бюджета и да вземеш нещо друго .
                        Vitara 2.0 V6
                        Honda CRV (Gen 1)
                        Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                        ВАЗ 2131

Коментар

Сори за спама ,но били обяснил по подробно : Блокажът е отпред като на някои Витари е автоматичен, на други ръчен. За тия пари и година, твоят вероятно ще е ръчен.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                            ...
                            Като здравина, окачването е здраво със сравнително голям ход за разлика от ЦР-В. Проблемът е, че това си е джипка с бързи бавни, блокажи и респективно е усложнена като конструкция. Тоест, имаш повече чаркове по нея да поддържаш. Но Хонда си е Хонда...
                            Само това с "усложнената" дай да уточним. Парт тайма е най простата и надеждна 4x4 система.

Коментар

При всичко написано до сега и писаното в другите теми надявам се да си се ориентирал какво може да очакваш от Витарката.
                              За тия пари просто забрави за Хондата!
                              Предполагам че човека в по-горния пост под блокажи имаше предвид включването на хъбовете.Но май преобладаващо са автоматичните.Честно казано бих предпочел мойте да са ръчни,но не би...
                              Ако искаш джип или нещо подобно,ще трябва да се примириш с по-твърдата возия,особенно при по-лекия клас.
                              Търси и пиши какво си намерил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X