Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Японски серщу американски автомобили?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Японски серщу американски автомобили?

Сега да не си помисли някой .че нападам Грандовете та аз самия имам и много ми харесва нонди също имам две трудно е да сравняваш коли от различен клас между другото джиповете и колите в щатите и европа са с различно качество и дизайн

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      упс... има и нови хАмерикански... ШЕВРОЛЕТ ха-ха!
      Да не си спрял антидипресантите.

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
        а за частите одарихме на камък! Несъм сагласен, че са по-скъпи!!!!!!!
        На хонда сивик наскоро купувахме бутала със сегменти на фирмата мале и бяха точно 320 лева със сегментите и буталните болтове (ремонтни)!!! Ако ти идеш и ми намериш за коя да е американска кола бутала НОВИ по-оригинални и на по-ниска цена, и когато направим ремонта НЯМА да има разход на масло аз ще си призная, че неразбирам и повече няма да пиша и да се занимавам с коли никога!
        Държа да подчертая, че турските заа опел са повече.... пари!
        За пилите и за високите обороти отговорът ми е, че аз неискам да карам една кола 20 години! Кубиците наистина са важни, но те предопределят разход, който ако караш интензивно ти купува нова "пила" на 5 години веднъж!!! От тук пък ще си в крак с технологиите и не е нужно да ставаш член на ретро клуб... Ако все пак държа да ми е ниско оборотна колата и с много голяма кубатура ще си купя камион и ще съм наистина на върха!
        Една от причините че буталата са по ефтини е защото в хонда имат 4 цилиндъра а американските тръкове и СУВ имат от 5 на горе, обикновенно 8.
        Другото което ще ти кажа, и то без да се обиждаш, не си наясно със цените на частите на японски коли в сравнение на американските.
        Това че японските са били по ефтини е шега.
        А когато добиеш опит със каране на американски коли тогава имаш право да говориш за тях.
        Това за пилата на 5 години също не е вярно. Това дали една кола е японска или американска нямя нищо общо със това дали двигателя трябва да се преработва или не.
        Това че американските тръкове и джипове горели много е вярно, но при нас когато става на въпрос за оф роуд, цената на бензина не се смята. Веднъж като заореш калта, не може да се прави сметка за горивото. Веднъж заореш ли калта, бензина заминава.
        Относно издържливоста на колите колкото примери ми дадеш на япоснки коли изкарали колкото и да е км, аз ще ти дам толкова за американски.
        Спора е безмислен и тази тема се е развивала много пъти.
        А относно хонда за оф роуд, не виждам как сивик влиза в категорията на оф роуд.
        Като правиш сравнения поне използваи приблизително подобни класи, а не седан със СУВ. Американския вариант на шеви авео също гори малко ( 40 мили на галон ) около 5.8л/100км . И колата струва нова със ДДС $14000.

ето видео пример къде голямата кубатура помага
        http://www.youtube.com/watch?v=SqupJRO4KRk
        Последно редактирано от sharrko; 18-10-07, 20:55. Причина: добавка на видео
        CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
        http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
        http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Първоначално публикуван от sharrko Преглед на мнение
          Другото което ще ти кажа, и то без да се обиждаш, не си наясно със цените на частите на японски коли в сравнение на американските.
          Това че японските са били по ефтини е шега.
          Не е шега а е истина,взимал съм гарнитури да главите на CHEVROLET и цената бе 120$.Да те открехна ли колко струват цените за японски двигатели или сам знаеш.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Я питай Шарко колко струва тая гарнитура там при него и сметни доставката да видиш каква е реалната цена, а не измислената цена на някой който си слага надценка над 1000%
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
              Не е шега а е истина,взимал съм гарнитури да главите на CHEVROLET и цената бе 120$.Да те открехна ли колко струват цените за японски двигатели или сам знаеш.
              Обрали са те. Повече от $50 не може да бъде

HI - TEMP Head Gaskets...

$35.50
              $36.05
              4d 8h 17m
              Последно редактирано от sharrko; 18-10-07, 21:03. Причина: цена

Коментар

Ти вземи провери точно за 6.2 дизела на К-5 колко струва
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                  Я питай Шарко колко струва тая гарнитура там при него и сметни доставката да видиш каква е реалната цена, а не измислената цена на някой който си слага надценка над 1000%
                  За надценката ми е ясно,за това съм обяснил защо за масова употреба съм избрал Японските,не е заради друго ами Америка е далеко пък ако стане нещо трябва да чакам много за да не взимам от нашите прекупвачи.
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                    Ти вземи провери точно за 6.2 дизела на К-5 колко струва
                    $20 е бей
                    THIS KIT CONTAINS THE FOLLOWING :

1 OIL PAN GASKET
                    1 OIL PAN SEAL (REAR)
                    1 OIL PAN DRAIN PLUG GASKET
                    1 OIL DRIVE PUMP GASKET (VACUUM PUMP GASKET)
                    2-PIECE REAR CRANKSHAFT OIL SEAL (ROPE TYPE)
                    (rear crank oil seal for 92/93 engines and all 6.5 diesels is available for $27 extra)
                    1 TIMING COVER GASKET
                    1 TIMING COVER OIL SEAL
                    1 WATER PUMP GASKET
                    1 WATER PUMP BACKING PLATE GASKET
                    1 FUEL PUMP MOUNTING GASKET
                    1 FUEL PUMP MOUNTING PLATE GASKET
                    1 FUEL INJECTION PUMP TO BLOCK GASKET

Коментар

За надценката ми е ясно,за това съм обяснил защо за масова употреба съм избрал Японските,не е заради друго ами Америка е далеко пък ако стане нещо трябва да чакам много за да не взимам от нашите прекупвачи.
                      Значи вината не е в автомобила а в държавата ни.
                      Жалко но факт.

Коментар

Първоначално публикуван от sharrko Преглед на мнение
                        Значи вината не е в автомобила а в държавата ни.
                        Жалко но факт.
                        Дий Снайдер

Коментар

С тоя твоя Шевролет направо не ти завиждам. Наистина с частите е трудно. Виж с Джйип Додж и Крайслер не е така. Да са живи и здрави БалканСтар. Имат почти всичко. За другото се чака две седмици. А цените са по-евтини от колкото да си го доставиш от америка.
                          При Тойота положението е много лошо. В смисъл че цените са зверски и доставката е месец. Е може ли комплект съединител за Рав4 да е 1800лв. Или лагер на шенкела на няква баба яга в комплект с разни джунджуйики вътре да е 800лв.
                          Като говорим за цени на части става въпрос за оригинални такива. Нали. Щото при Американските ментетата почти липсват. Виж за Японските са доста. Защо ли. Кой прави менте на нещо евтино.

Коментар

Това беше изражението и на моето лице когато се върнах в българия преди месец.
                            Жалка картина. Не само за хората но и за начина на мислене. Недоверието в хората, писимистичноста, и безисходието.
                            След 12 години, видях много малко напредък, и специално за темата за части и как нямя от къде да се вземат.
                            Принципа на бизнес в българия е да си монополист. Ако никой друг го нямя значи ще ти върви бизнеса. Това е идея койято е не само без бъдеще, но и нелегална в повечето развити страни.
                            Но има напредък както казах. Първите знаци са на лице. Със появяването на супер маркети и ще започне конкуренция със малките бизнеси, а от там и с други супер маркети. Не след дълго ще видим в българия изграждането на супер маркети за коли и за части. Тогава вече няма да се изгражда бизнес на основата на монопол а на основата на свободна икономика и конкуренция. Тогава бизнеса ще се гради на основата на качество, обслужване, бурзина на услугата, цена и оборот. Тогава само ще можем да кажем че сме истинска развита европейска държава.
                            И тогава цените ще бъдат по ниски.
                            простата сметка е на лице. Не може вие да копувате сирене за 8-10 лв на кг когато аз го купувам в америка за 5-6 лв на кг.
                            Не може една микровълнова печка да струва 120 лв когато същата се копува тука за 40-50лв. Не може един таксиметров шофъор да ми иска 350 лв от софия до шумен, когато разходите му за бензин са под 100 лв ако не и на половина щото със моето шеви дето гори 2 пъти повече от неговата малолитражна кола ще ми излезе толкова. Но той иска за един ден да искара заплата за половин месец.
                            Но нещата ще се роменят, както казах вървиме в правилната посока, но бавно, а световната икономика рано или късно ще ни вкара в релсите.
                            Но за съжеление така са нещата в българия и за това не ми се връща обратно.
                            Съжелявам ако съм ви отекчил със това писане ама ми падна пердето и ми идеше да си го искарам. И сега ми е по добре на душата.
                            хаиде със здраве

Коментар

Това, хубаво си го написал, но не го очаквай - и по-добре си стой там
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

да кажа и аз.
                                имал съм паджерото и патрол.имам и сега .карам ги доста и по асфалт и по балкан.
                                ама кат искарам повечко парички град и вранглер.поне 4000 и с ръчни.
                                щот от тия автомати направо ме е страх.
                                абе много луксозни американците бре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X