Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Японски серщу американски автомобили?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Японски серщу американски автомобили?

Първоначално публикуван от milenmv Преглед на мнение
    ДЖИПКАТА Е ГРАНД ЛИМИТЕД ХАРЕСВА МИ НО НЯМА ТОВА КАЧЕСТВО НА МАТЕРИАЛИТЕ ЗА ДРУГИТЕ ЯПОНКИ НЕ ЗНАМ НО ХОНДА ВСЕ ОЩЕ УДЪРЖА НА КАЧЕСТВОТО
    МЕЖДУ ДРУГОТО СЪМ КАРАЛ ДОСТА КОЛИ И ДЖИПОВЕ ВСИЧКО Е ШОСЕЙНА ГЪЗАРИЯ ОСВЕН ДЖИП И РОВЪР КОМБИНАЦИЯ ОТ ЛУКС И ПРОХОДИМОСТ
    Колега, чудесно е, че споделяш впечатления с останалите тук, но ако мога да си позволя препоръка, моля ползвай главни букви най-вече в началото на изречението, освен ако не акцентираш, а също така и малко препинателни знаци.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Разбирам те, той Яро и други Ирационални любови има и него го разбирам , ама по принцип не съм "фен" и не робувам на "емоционални" предпочитания, по-доброто си е по-добро, пък всеки сам за себеси да си прави изборът, все пак парите са си негови и ги дава за кеф!
      То не само аз имам такива , а целия свят. Хората харесват нещата прости и неперфектни (може би защото са създаднеи от хора) и пак хората се опитват да определят, дебатират и спорят кое е по-по-най. Така, че всичко си е отново субективно, гледано от личната кула и т.н.

Една от най-купуваните коли ever е VW Kaefer, но дори и във времето си, повечето хора дори и не биха се качили в нея.

А не си прав, че не си фен , веднага мога да ти кажа например, че ти си един от най-големите фенове на 'макс киловати на колело'. Всеки е фен на нещо и в това няма нищо лошо.. Само Левски, peace out, дето се казва..

Коментар

Първоначално публикуван от DINI Преглед на мнение
        В американските коли неми харесват много неща, но тъй като те са ограничени относно броя им в България нямам кой знае кви преки наблюдения! Но аз лично немога да си позволя да си купя такъв автомобил следователно той не е рентабилен и одачен!
        За сметка на това пък мога да карам японска кола която е крайно здрава и "икономична" по джоба ми! Да неговорим, че рядко има кола която да ме засенчва с вървене!
        От тук пък и неудачите на американските! Големи двигатели следователно тежки, а от там и с голям разход! Ама многоо голям! Неса по джоба на нормален мислещ човек, но има хора, който неги интересува това и си ги карат и това е нормално! От друга страна пък аз немога да карам кола която да неси ремонтирам сам, и в която да непреправям сам нещата който неми харесват! От тук пък се сблъсквам с гадните цолови резби.
        В това са моите възгледи и факти за да неси купувам такава кола и да я смятам за неудач в България и сред средния статистически Българин!
        4ао
        А средния статистически чукча и на него не му се карат американски коли.Да не стане че си в грешка както за вървенето така и за цените на резервните части.Винаги Дини гледаи колите по класове и цена при първоначална продажба. За модели и години да не говорим. Както в нашия конкретен случаи мене ме интересуват повече след продажбените преработки. И никога няма да ми пука за твоите скромни разбирания и евентоално грамотни технически познания по икономични и скучни коли.
        Японските модели коли не са само по пътищата в Европа.В Америка има модели и видове за който даже може и да не подозираш.

А да си направи едно момче нещо сам е много хубаво и понякога е гот и без пари.......... Друг път е пък без значение от цената и последствията от гаврата че целия свят го прави специално за него.

Или просто казано едното е скучна ч...я Другото е ч....я за душата
        Въпрос на възприятие и нагласа.Както и на ресурси и предпочитания.

Дай точно и пълно определение за нормално мислещ човек в настоящо време......
        Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 18-10-07, 03:15.

Коментар

Петре, всичко е наред, пак повтарям, този спор се зароди много отдавна, и аз и Дини много сме си редактирали мненията оттогава.
          Просто съм против да се получава такава конфронтация при положение че и двамата отдавна сме забравили за случая и темата.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от milenmv Преглед на мнение
            ДЖИПКАТА Е ГРАНД ЛИМИТЕД ХАРЕСВА МИ НО НЯМА ТОВА КАЧЕСТВО НА МАТЕРИАЛИТЕ ЗА ДРУГИТЕ ЯПОНКИ НЕ ЗНАМ НО ХОНДА ВСЕ ОЩЕ УДЪРЖА НА КАЧЕСТВОТО
            МЕЖДУ ДРУГОТО СЪМ КАРАЛ ДОСТА КОЛИ И ДЖИПОВЕ ВСИЧКО Е ШОСЕЙНА ГЪЗАРИЯ ОСВЕН ДЖИП И РОВЪР КОМБИНАЦИЯ ОТ ЛУКС И ПРОХОДИМОСТ
            Качеството на италянските матеряли в американските коли е съвсем друга тема.

Коментар

Според мен кой автомобил е по-добър зависи в коя част на земното кълбо се намираш.Ако си в Русия разбирасе УАЗ и Нива,в Щатите -CHEVROLET,FORD,JEEP и др.Германия MERCEDES. По мое мнение обаче за България най добрия 4х4 е тоя за който можеш да намериш части бързо и на добра цена без хиляди надценки.В моята практика с джиповете за сега съм се спрял на Японските понеже отговарят на горепосочените критерий.
              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
              Дий Снайдер

Коментар

Връщаме се на твърдението на Алекс Марков и отново подминаваш ирационалното в любовта към американските автомобили
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ааааа ,няма такова нещо просто Шевито си седи в гаража и се лъска постоянно
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                    Връщаме се на твърдението на Алекс Марков и отново подминаваш ирационалното в любовта към американските автомобили
                    А всъщност то изобщо не е ирационално.
                    Нарича се ергономичност.
                    Както и вътрешния дизаин то е работа на много знаещи хора.
                    Обикновения потребител като нас може да го оценя обективно само по втирични белези. Качество на матерялите на допир и лесно управление. Другото е чувство и е свързано до голяма степен с психопрофила на потребителя.
                    Влизаш в колата и караш. Гледаш пътя. Другото го усещаш.
                    Точно там е магията.
                    Добрия дизаин не се вижда. Той се чуства.

Коментар

Не, не, не, нямах предвид това, ергономичността я цитирам и ползвам като аргумент много пъти, но тук не става въпрос за нея, въпреки че присъства и тя. Какво ергономично има във външния вид, или във звука на V8? Или в замисленноста на американския автоматик без ръчен режим на смяна на скоростите? Или пък е много ергономично да плува автомобила по пътя и да взимаш завоя по това накъде върви а не какво усещаш на волана, и въпреки това да те кефи?

Коментар

айде стига се прехласвахте усещането, звука...

Сравнението класически американски коли с/у японски е като да сравняваш динозаврите с бозайниците... Едните са изчезващи /да не кажа изчезнали/, а другите владеят света...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

упс... има и нови хАмерикански... ШЕВРОЛЕТ ха-ха!
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            Явно не си чувал как работи голям двигател на празни обороти и на пълно натоварване.........На мен направо ми настръхва "козинката" от кеф.
                            Дий Снайдер

Коментар

Е, к`во да се прави, метеорити, петролни кризи... Ако не бяха тия катаклизми бозайниците щяха да си бъдат дребни плъхоподобни същества моткащи с в краката на големите
                              Ходи да видиш в Северна и Южна америка дали са измрели
                              Ако бях в САЩ сигурно щях да карам немска кола, ама тук няма начин, американците в БГ се броят на пръсти

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение

Сравнението класически американски коли с/у японски е като да сравняваш динозаврите с бозайниците... Едните са изчезващи /да не кажа изчезнали/, а другите владеят света...

Значи аз поне не говоря за класически коли а за Тръкове и джипки и между другото Джапанките правят не лоши модели като Тундра Секвоя и и тн. Това че Европеиския потребител не ги познава не значи че несъществуват.Хубавото в случая е че американските нрави накараха много Европеиски производители да обърнат внимание на това. При СУВовете вече се произвеждат ебати тупаните.

И няма как да се предаде това усещане на човек заобграден от чаткането на дизел и детски плач от задната седалка.За това колко са изчезващи говори всеки саит за продажби на коли втора употреба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X