Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между марки автомобил 4х4... Начинаещ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор между марки автомобил 4х4... Начинаещ...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ама 2.5 двигателя, за който си мисля, е на renault, или нещо от сорта. С отделни глави на всеки цилиндър. И е доста капризен. Ако става въпрос за тоя, аз поне бих се въздържал.
    2.5 е на VM Motori (с четирите глави). 2.1td при Чероки е на Рено.

Коментар

Кой от моторите на Чероки е най-добър...
      На рено или италианския?
      Предимства... недостатъци?!

Коментар

Първоначално публикуван от ceco7410 Преглед на мнение
        2.1 е на рено а 2.5 е на алфа а аз не знам 2.5 от 98 година какъв е мотора става въпрос за чероки дайте ми съвет
        зависи за какво ще го ползваш черокито.ако е за офроуд и при двата двигателя определено на моменти няма да ти достига мощност.принципно vm мотора2,5 е по-мощен,но е доста капризен.

Коментар

Първоначално публикуван от fiatkar Преглед на мнение
          зависи за какво ще го ползваш черокито.ако е за офроуд и при двата двигателя определено на моменти няма да ти достига мощност.принципно vm мотора2,5 е по-мощен,но е доста капризен.
          По-нагоре съм написал че ще го ползвам за лични цели, да преодолявам дупките по плачевната ни пътна обстановка...

Коментар

може да прозвучи пристрастно(и е така) но щом ще го ползваш за паркетник защо не пробваш Чероки XJ 4.0 до 1998-9
            +добра возия,приличен разход, достъпна поддръжка,и не на последно място АДСКО ускорение!
            - може би е мъничко нисъкза истински OFF road но..не се сещам за други фрапиращи минуси, но гледам през на пристрастността!
            .....
            като се замисля Terrano I също не е лош избор но там има по-сериозни препратки към "бездрумието"
            мисля че обективно мнение кой SUV ще е най-подходящ за вас трябва да потърсите дълбоко в сърцето си!!!!!

Коментар

За около 4к евро, за дизел, добре ще е да разгледате и Дискавъри 1.

Аз обаче на ваше място за тази сума бих гледал Субару Легаси, Форестър или Пасат 4motion.
              Последно редактирано от mistral; 24-02-09, 10:30. Причина: допълнение

Коментар

За 4к евро, ако намериш Рънър с 3 литров мотор, си е невероятна оферта,взимай го без да мислиш, говориме за задоволително състояние на колата, не някоя изгнила и посмачкана ! Той покрива всички критерий, които си изброил .

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                  За 4к евро, ако намериш Рънър с 3 литров мотор, си е невероятна оферта,взимай го без да мислиш, говориме за задоволително състояние на колата, не някоя изгнила и посмачкана ! Той покрива всички критерий, които си изброил .
                  Благодаря колега!

Твоя такъв ли е?
                  Кажи някоя дума и впечатления към твоя...
                  Разход градско и извънградско, обслужване сравнение като цена по-високо ли е или е в рамките на разумното...
                  Лесно ли се намират части?

Коментар

Първоначално публикуван от KbH40 Преглед на мнение
                    Благодаря колега!

Твоя такъв ли е?
                    Кажи някоя дума и впечатления към твоя...
                    Разход градско и извънградско, обслужване сравнение като цена по-високо ли е или е в рамките на разумното...
                    Лесно ли се намират части?
                    Консумативи има на що годе нормални цени- намират се .
                    Частите , като калник, фар и тем подобни са скъпички тук, но на вън са на много приемливи цени .
                    Харчи ми доло горе 13 и малко, но си го карам като лека кола, с по летни гуми пада под 11 .
                    Товарили са го много здраво преди да го взема аз, зареждаха магазин с него .Така че става и за кон . Много готин багажник, на едно ниво е всичко, с паднали заден ред седалки си става спалня .

Абее, доста плюсове мога да добавя, просто ако ти падне взимай, но задължително гледай да е 3.0, защото разликата е осезатена при по малкия мотор, имам преки впечатления и от двата мотора . Иначе малките мотори са 1500 - 2000 евра по малко, но не си заслужава да пестиш, защото после ще съжаляваш .

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                      Консумативи има на що годе нормални цени- намират се .
                      Частите , като калник, фар и тем подобни са скъпички тук, но на вън са на много приемливи цени .
                      Харчи ми доло горе 13 и малко, но си го карам като лека кола, с по летни гуми пада под 11 .
                      Товарили са го много здраво преди да го взема аз, зареждаха магазин с него .Така че става и за кон . Много готин багажник, на едно ниво е всичко, с паднали заден ред седалки си става спалня .

Абее, доста плюсове мога да добавя, просто ако ти падне взимай, но задължително гледай да е 3.0, защото разликата е осезатена при по малкия мотор, имам преки впечатления и от двата мотора . Иначе малките мотори са 1500 - 2000 евра по малко, но не си заслужава да пестиш, защото после ще съжаляваш .
                      Колега щом го използваш за личен автомобил, може ли да споменеш впечатления около возията...
                      Например градско има ли забележки по возията, например дупки, клатенета, скърцане по купе, тропане на пластмаси и т.н.
                      Разхода е много приличен имайки предвид че вмомента под 12 немога да падна с лек автомобил ..

Също така впечатления за маневреност и поведения на пътя при висока скорост и завой... Добре ли поема високите скорости и появяват ли се някакви шумове и нестабилности в купето...

Е такива дреболийки

Благодаря за вниманието!

Коментар

Първоначално публикуван от KbH40 Преглед на мнение
                        Колега щом го използваш за личен автомобил, може ли да споменеш впечатления около возията...
                        Например градско има ли забележки по возията, например дупки, клатенета, скърцане по купе, тропане на пластмаси и т.н.
                        Разхода е много приличен имайки предвид че вмомента под 12 немога да падна с лек автомобил ..

Също така впечатления за маневреност и поведения на пътя при висока скорост и завой... Добре ли поема високите скорости и появяват ли се някакви шумове и нестабилности в купето...

Е такива дреболийки

Благодаря за вниманието!
                        Сори за забавянето, но нямах възможност да ти отговоря .
                        Возията е доста добра, отпред е с торсиони, за дупки какво да ти кажа, в повечето случай не се забелязват, единствено ще ти кажа, че сега като се кача на лека кола, се чуствам в пъти по уязвим, отколкото в Рънър-а там си купуваш спокойствие от тези гадни дупки .
                        Скърцане и тропане няма отникъде и при доста големи усуквания . Единствено, при отворен прозоре до половина, потропват стъклата, но това се получава при пресечена местност .

Скороста над 140-45 започва да те замисля, може ноо, просто не ти е комфортно, лично съм го държал за проба на 180 за около 5 мин ,но постоянно си на щтрек.
                        Аз лично съм го паркирал на много тесни места из София и съм доволен от маневреноста . В завой е доста стабилен. Даже и вдигнат с около 30 см. съм карал, смея да кажа, че и той се държеше доста прилично до 120-125 км .

Ако има нещо друго, питай !

пп. Забравих да ти кажа, че на втори ред седалки, човек не се вози много комфортно .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X