Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между марки автомобил 4х4... Начинаещ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор между марки автомобил 4х4... Начинаещ...

Изчетох темите на колеги, който са се интересували от покупка на автомобил 4х4 и избор между марки и възникна в мен дилема между няколко модела...

Вмомента карам лек автомобил Фиат Браво и си търся нещо, което да е издръжливо за нашите пътища и също така търся по-добра возия...

За момента съм се спрял на дизеловите варианти на

Toyota 4-Runner
    Jeep Cherokee
    Suzuki Vitara

Изискванията ми към модела са:
    - Дизел
    - Климатик
    - Airbag поне 1бр
    - Сравнително меко возене
    - Сравнително лека подръжка
    - Разход на гориво в границите на разумното

Просто съотношението цена:качество да е на ниво...
    Тъй като не съм много още наясно с моделите можете да ми препоръчате и други варианти на други марки.

Най-вероятно ще си я вкарам сам от Германия или Австрия, но първо трябва да си избистря какво търся...

Извинявам се ако се повтаря някъде темата, замомента не видях сходно сравнение между модели и затова конкретно задавам тема за разискване...

Цената за момента е около 4000 евро за самия автомобил, без разходи за вкарване, така че и това може да бъде като ориентир...

До: Избор между марки автомобил 4х4... Начинаещ...

Помисли за MITSUBISHI Pajero и NISSAN Terrano.

Аз съм с Terrano, и возията ми допада. В много отношения вози по-добре от FABIA-та ми.

Vitara-та е лекичка, и може би ще вози малко по-твърдичко. Не съм карал от по-новите модификации.

Иначе, от тия-трите, черокито май - най-добрия вариант откъм возия. Само не знам за кои години става въпрос. Ако е от старите 2.5 дизел или турбодизел, на VM, недей да правиш тая грешка. Тоя двигател е откровено ....о.

Тойотата е добър вариант откъм надеждност, но май не вози особено меко. Иначе, от тия трите, които си изброил, моя фаворит е тойотата, макар че в стандартно изпълнение offroad качествата и не са от най-добрите, предвид габаритите и.
    Последно редактирано от Злой; 23-02-09, 12:20.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Помисли за MITSUBISHI Pajero и NISSAN Terrano.

Аз съм с Terrano, и возията ми допада. В много отношения вози по-добре от FABIA-та ми.

Vitara-та е лекичка, и може би ще вози малко по-твърдичко. Не съм карал от по-новите модификации.

Иначе, от тия-трите, черокито май - най-добрия вариант откъм возия. Само не знам за кои години става въпрос. Ако е от старите 2.5 дизел или турбодизел, на VM, недей да правиш тая грешка. Тоя двигател е откровено говно.

Тойотата е добър вариант откъм надеждност, но май не вози особено меко. Иначе, от тия трите, които си изброил, моя фаворит е тойотата, макар че в стандартно изпълнение offroad качествата и не са от най-добрите, предвид габаритите и.
      Джипа не мисля да го използвам за оффроуд изпълнения, въпреки че с пътната ни обстановка точно това му е идеята...

Иначе Паджерото го загледах, но пинин версията и нещо не ме нарадва, че от 20 обяви намерих 1 с ляв волан...
      Нисана съм чувал, че не е много евтин за подръжка, дори напротив...

Черокито между 1996-98г точно този 2.5 тди, иначе 100 коня на 2.1 не ми допадат за такава грамада...

Търся прилична возия, да не тракат пластмаси по врати, табло и багажник и лесна поддръжка предимно...

Затова съм пуснал тема, защото всеки ми говори различни неща, а знам, че точно по такива форуми се получава най-добра информация и съвет...

"Майстори" има всякакви, още повече, че и от продавачите неможе човек да извади правилна информация, защото всеки гледа да си продаде возилото...

Коментар

Първоначално публикуван от KbH40 Преглед на мнение
        Изчетох темите на колеги, който са се интересували от покупка на автомобил 4х4 и избор между марки и възникна в мен дилема между няколко модела...

Вмомента карам лек автомобил Фиат Браво и си търся нещо, което да е издръжливо за нашите пътища и също така търся по-добра возия...

Toyota 4-Runner
        Jeep Cherokee
        Suzuki Vitara

Изискванията ми към модела са:
        - Дизел
        - Климатик
        - Airbag поне 1бр
        - Сравнително меко возене
        - Сравнително лека подръжка
        - Разход на гориво в границите на разумното

Просто съотношението цена:качество да е на ниво...
        Тъй като не съм много още наясно с моделите можете да ми препоръчате и други варианти на други марки.

Най-вероятно ще си я вкарам сам от Германия или Австрия, но първо трябва да си избистря какво търся...

Извинявам се ако се повтаря някъде темата, замомента не видях сходно сравнение между модели и затова конкретно задавам тема за разискване...

Цената за момента е около 4000 евро за самия автомобил, без разходи за вкарване, така че и това може да бъде като ориентир...
        Мога да предложа пробно каране на Кия спортидж. Не я продавам! Кв. Борово. Смятам, че отговаря на заданието.

Коментар

Нисана съм чувал, че не е много евтин за подръжка, дори напротив...
          ...
          Търся прилична возия, да не тракат пластмаси по врати, табло и багажник и лесна поддръжка предимно...
          Напротив. Частите точно за тераното са колкото и за другите, които си изборил, че понякога и по-евтини. А за тойотата са твърдо по-скъпи. Поне повечето. Единствено за черокито можеш да намериш нещо по-евтино, но ако си го внасяш от щатите. Тук е същото като за тойотата/нисана. Задния диференциал на тераното е като на патрол - разбирай, няма трошене. Няма изявени проблемни или слаби места. По моя нищо освен накладки и масла не е сменяно.

В моя не трака нищичко. Ама съвсем нищичко. Има си климатик, 2 ербега, и съм го чипосал от 125 на 145 коня. Като изключим по-шумния двигател (за дизел - нормално, като изключим новите common rail двигатели), вътре други шумове няма. Проблеми няма и не пуши, нито прегрява. Купето е поцинковано или калайдисано. Поне моя няма ръжда никъде. Пали от половин оборот. Взех го малко с предубеждение, обаче сега много си го харесвам. Вече съм го и вдигнал с 5см, и чакам новите гуми да пристигнат. В тоя си вид ще има що-годе прилично offroad качества, освен другото. Двугателя му е достатъчен. Поддържа без зор 140км/ч, че иска и още.

Паджерото е машина от същия клас, и съвсем не е лош избор, още повече че сам ще си го избираш и докараш. Това, че тук се вкарват много джипки с десен волан, изобщо да не те притеснява. Не значи нищо.

Черокитата за тия пари, обикновено подрънкват вътре. Поне с такова впечатление съм останал, след возене в 3 броя такива, но може и да не съм прав.
          Последно редактирано от sparkybg; 23-02-09, 12:59.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Напротив. Частите точно за тераното са колкото и за другите, които си изборил, че понякога и по-евтини. А за тойотата са твърдо по-скъпи. Поне повечето. Единствено за черокито можеш да намериш нещо по-евтино, но ако си го внасяш от щатите. Тук е същото като за тойотата/нисана. Задния диференциал на тераното е като на патрол - разбирай, няма трошене. Няма изявени проблемни или слаби места. По моя нищо освен накладки и масла не е сменяно.

В моя не трака нищичко. Ама съвсем нищичко. Има си климатик, 2 ербега, и съм го чипосал от 125 на 145 коня. Като изключим по-шумния двигател (за дизел - нормално, като изключим новите common rail двигатели), вътре други шумове няма. Проблеми няма и не пуши, нито прегрява. Купето е поцинковано или калайдисано. Поне моя няма ръжда никъде. Пали от половин оборот. Взех го малко с предубеждение, обаче сега много си го харесвам. Вече съм го и вдигнал с 5см, и чакам новите гуми да пристигнат. В тоя си вид ще има що-годе прилично offroad качества, освен другото. Двугателя му е достатъчен. Поддържа без зор 140км/ч, че иска и още.

Паджерото е машина от същия клас, и съвсем не е лош избор, още повече че сам ще си го избираш и докараш. Това, че тук се вкарват много джипки с десен волан, изобщо да не те притеснява. Не значи нищо.

Черокитата за тия пари, обикновено подрънкват вътре. Поне с такова впечатление съм останал, след возене в 3 броя такива, но може и да не съм прав.
            Ей така се радвам много!
            Много подробно си описал нещата, за което благодаря...

Иначе самия Терано като дизайн не ме радва, но ако наистина е с качества на добър джип, лесен за поддръжка и с прилична возия може да го намърдам в класацията си...

Стигнах до решението да търся джип именно заради проблемите с ходова част по нашите пътища и лошата возия на леките автомобили до ценовия клас на джип който търся аз...

Може всички да си дават мненията за каквито и да е джипове, няма да се разсърдя!

Спрял съм се замомента само на дизелов вариант, защото гледам някакви разходи на бензинките от 15 нагоре и не ме радва въобще...

Паджерото също е симпатично като модел, както и Тераното, но нямам много информация затова и изчаквам мнение на притежателите на такива, преди да изказвам впечатление, отзиви и да плюя...

Благодаря отново за вниманието, очаквам и други мнения

Коментар

Пиша го като отделно мнение, за което се извинявам, просто искам да се забележи като допълнително запитване...

Тъй като досега четох относно окачванията на джиповете и възникна следния въпрос:

Кое от типовете окачвания е най-добро за лека возия?
              Кой от моделите разполага с по-надежден вариант според вас...

Благодаря отново за вниманието и търпението на всички

Коментар

За да разбереш какво търсиш, трябва да седнеш във всеки един от изброените джипове и да УСЕТИШ кой е твоят, да покараш... В противен случай всеки един от нас ще си хвали "стоката" и накрая ще се почувстваш още по-объркан от колкото си бил в началото.
                Апропо, защо не погледнеш и към Фронтерките мисля си, че може да се класираш и за "Б" със сумата, която си посочил?!?
                "Когато Господ раздавал земя на народите, българите закъсняли и земята вече била свършила. Затова Бог им дал къстче от своята земя."

Коментар

Според критериите, които сте изброили според мен Фронтера дълга база също е добър вариант с 2,8тд или 2,2дтл. Втория мотор е за Фронтера-В след 1998г. и ще се вместите в бюджета.
                  Успех в покупката!

Коментар

здравейте,колеги!имам и аз едно запитване-какво ще кажете за Чероки 2.5 тд,98-99 г. и 2.5 тдс на БМВ,143 к.с.
                    Малко извън темата съм,ама....
                    Мерси предварително
                    КОГАТО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ НЕЩО,НАМИРАШ НАЧИН.КОГАТО НЕ ИСКАШ-НАМИРАШ ПРИЧИНА.

Коментар

Първоначално публикуван от ceco7410 Преглед на мнение
                      здравейте,колеги!имам и аз едно запитване-какво ще кажете за Чероки 2.5 тд,98-99 г. и 2.5 тдс на БМВ,143 к.с.
                      Малко извън темата съм,ама....
                      Мерси предварително
                      О двата ли двигателя са на BMW? Ако да, може и да е добре.

Ама 2.5 двигателя, за който си мисля, е на renault, или нещо от сорта. С отделни глави на всеки цилиндър. И е доста капризен. Ако става въпрос за тоя, аз поне бих се въздържал.

За тия американски возила може да питате колегата KINEX. Той е доста в час, но явно още не е видял темата.

Коментар

2.5 е на чероки за него питам от 98 год мераклия сам за джип

Коментар

2.1 е на рено а 2.5 е на алфа а аз не знам 2.5 от 98 година какъв е мотора става въпрос за чероки дайте ми съвет

Коментар

Абе карам с предразсъдаци към Опелите, защото много гният леките автомобили, а не искам всяка зима да кърпя като изоглавен!

Предпочитам нещо японско или хАмериканско пред повечето модели...
                            Я малко разяснение ако може за това чероки как се определя кой двигател на кой производител и кое като година е най-добре да се гледа... и кой производител е дал най-добър вариант...

Днес цял ден гледам в работата Нисан Терано 2 и съм доста очарован, въпреки че има малко интериорни минуси е сладурски и добри думи чета по форума цял ден

Очаквам още мнения! Също така ако може да ме оборите с мнението ми за опела, защото съм карал и кадет и астра на по 1 година в България и вече е с педя ръжда...

Благодаря отново

Коментар

В момента карам лек автомобил Фиат Браво и си търся нещо, което да е издръжливо за нашите пътища и също така търся по-добра возия...

Toyota 4-Runner
                              Jeep Cherokee
                              Suzuki Vitara
                              Надали някой от тези джипове ще ти предложи по- добра возия от автомобил (за Бравото имам добри впечатления откъм комфорт). Единственият, за който се сещам на тия пари е Range Rover P38- возията е от съвсем друга категория, за сметка на поддръжка и здравина...
                              Първоначално публикуван от ceco7410 Преглед на мнение
                              2.1 е на рено а 2.5 е на алфа а аз не знам 2.5 от 98 година какъв е мотора става въпрос за чероки дайте ми съвет
                              2,5 на Чероки е VM (италиански), монтиран на Алфа, Опел, Тойота и др.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X