Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee 2.7CRD 2005 или LR Discovery Td5, 2003?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Grand Cherokee 2.7CRD 2005 или LR Discovery Td5, 2003?

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Ами дайте да почнеме отнякъде да ги сравняваме.
    Джипа е с 2,7 GRD на МБ, комън рейл. Там се чува много оплакване от дюзи. Диското е с Td 5 помпа-дюза. Там май няма забележки.
    Проблемът с дюзите е общ за първите поколения комън рейл на Мерцедес. Проблемът идва не толкова от дюзите, а от това, че трябва да се притягат (сменява се един дифтунг и се затяга дюзата на всеки 100тина хиляди. В комбинация с "българската нафта" се получава изключително гаден нагар между дюзата и главата (при положение, че не се следи да са притегнати дюзите), който довежда в по-добрия случай до изключително трудно вадене на дюзата, а в най-лошия до пукане на главата. Аз проблем с дюзите съм нямал до момента с изключение на описания по-горе. Това е и нещото, което трябва да се гледа внимателно на този мотор.
    За Диското нямам наблюдение.

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
      Проблемът с дюзите е общ за първите поколения комън рейл на Мерцедес. Проблемът идва не толкова от дюзите, а от това, че трябва да се притягат (сменява се един дифтунг и се затяга дюзата на всеки 100тина хиляди. В комбинация с "българската нафта" се получава изключително гаден нагар между дюзата и главата (при положение, че не се следи да са притегнати дюзите), който довежда в по-добрия случай до изключително трудно вадене на дюзата, а в най-лошия до пукане на главата. Аз проблем с дюзите съм нямал до момента с изключение на описания по-горе. Това е и нещото, което трябва да се гледа внимателно на този мотор.
      За Диското нямам наблюдение.
      При поддържане на по-високи скорости дълго време CRD пука глави, и джипа и МЛ имат този проблем, но само при продължително настъпвне над 3500 об/мин. За Диско и аз не знам нищо.
      Джипа с куадра драйв 2 е много проходим.
      Последно редактирано от kinex; 02-02-09, 16:01. Причина: CRD
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ами аз колата ще си я карам и доста по асфалт, да не кажа предимно, гледам че от 0-100км.ч. Гранда е по-бърз с 5сек.
        Не е малко, сигурно такива ще са разликите и в доускоренията
        Знам ли, странното е че ровъра ми е по-удобен вътре, особено позицията на седене и самите седалки.А това си е много важно
        Последно редактирано от kiki.t; 02-02-09, 18:45.
        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
        Суперскан България www.decbg.com
        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
          Знам ли, странното е че ровъра ми е по-удобен вътре, особено позицията на седене и самите седалки.А това си е много важно
          Не е странно. По-скоро е факт. Хора над 190см не се чувстват удобно в Гранда. Утехата е че седалката може да се премести още назад.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            Хора над 190см не се чувстват удобно в Гранда

Стига бе
            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              При поддържане на по-високи скорости дълго време CRD пука глави, и джипа и МЛ имат този проблем, но само при продължително настъпвне над 3500 об/мин. За Диско и аз не знам нищо.
              Джипа с куадра драйв 2 е много проходим.
              Това за пукането на главите е по-скоро изключение отколкото правило.
              На всеки дизелов двигател може да се случи.
              Както и е изключение разход при извънградско на 4.7L V8 16л/100км при нормален 12.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                Стига бе
                Ми пет шест човека дето са карали моето са ми го казвали. Даже единия има Рендж Ровър и казва че в Ренджа му е по удобно. Пък аз като се кача на Ренджа ми е супер криво. В Диско-2 също. Знам ли, може да не се адаптират бързо към новата поза. Като свикнеш в една кола после всички са ти криви и трябва време. А може и да злорадстват.

Всъщност ти за WJ ли се изненадваш. На ZJ седалката може да застане по-назад. Аз съм 180 и като дръпна седалката на първия Гранд-ZJ назад до край, волана ми е далече. На WJ максимално назад ми е супер.
                Последно редактирано от kinex; 02-02-09, 20:33. Причина: аман от грешки

Коментар

Не е странно. По-скоро е факт. Хора над 190см не се чувстват удобно в Гранда. Утехата е че седалката може да се премести още назад.
                  Аз съм 192 см и Гранда ми пасна като ръкавица. Много рядко някоя кола ми пасва толкова добре. Единствения ми упрек към Гранда са късите облегалки на седалките - обичам по-високи седалки, които да ми подпират целия гръб, а тия свършват под раменете - стигат ми до лопатките.

Работата ми е такава, че съм карал 99% от колите, които се продават в България, от Дачия Логан до Ролс-Ройс Фантом. И наистина знам кои коли са удобни и кои - не. Но нали знаете - на вкус и цвет товарищей нет

Един пресен пример - от петък до днес разтривах тая Тавота 2.2 D-CAT 177 к.с. и 400 Нм. Страхотен матор, ама вътре изобщо не ми беше удобно, воланът ми беше ниско, подпираше ми коленете, педалите ми бяха близко, така и не можах да си наглася седалката, че да ми е удобно. Като я дръпна максимално назад, не мога да натисна съединителя додолу, а като се доближа до волана, коленете ми подпират волана - сбъркана работа.

​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                  Volvo XC90 D5 Executive '12
                  Volvo XC60 D5 Summum '11
                  Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                    Аз съм 192 см и Гранда ми пасна като ръкавица. Много рядко някоя кола ми пасва толкова добре.

Под това нещо се подписвам с двете си ръце.... Моя е ZJ. И аз съм толкова, или малко повече.
                    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

По-удобно от Гранда няма.
                      Изключение се прави единствено за хора, карали немски бангии с корави седалки , като корито.
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        По-удобно от Гранда няма.
                        Изключение се прави единствено за хора, карали немски бангии с корави седалки , като корито.
                        Въпрос на вкус колегаНа мене лично, седалка дето е като желе и нямам никаква опора в нея, не ми харесва

Коментар

Въпрос на вкус колегаНа мене лично, седалка дето е като желе и нямам никаква опора в нея, не ми харесва
                          Не знам какво имаш в предвид под "желе", но седалките на Гранда са няколко вида. Има едни твърди с гладка кожа на които верно не можеш да спреш да се пързаляш по завоите. Такива съм виждал само на 2.7CRD Black Pearl Series (2004, Export).

Странно,, при положение че е доста скъпа версия, да сложат такива дървени седалки. Сигурно някой Германски гений го е измислил.
                          Другите модели седалки са все едно сядаш във фотьол и те поглъщат като черна дупка.
                          Последно редактирано от kinex; 02-02-09, 22:21.

Коментар

Другите модели седалки са все едно сядаш във фотьол и те поглъщат като черна дупка.
                            Нали ти казах, баш ето това не ми харесва
                            Както и да е, просто предпочитам по-спортни и стегнати седалки.
                            Немска школа

Коментар

Но да се върна малко по-темата
                              Лично аз, за сега май ще се ориентирам към ГрандаЗащо
                              -По-нов е с две години, 05 като че беше вчера
                              -По-динамичен и съвременен двигател(въпреки дюзите)
                              -По-добра аеродинамика за дълъг път
                              -По добър автоматик(5 срещу 4 скорости на ЛР)
                              -Мисля(без да съм сигурен) че е на леко по-малко километри)
                              има и още няколко дреболий.
                              Обаче не знам дали всичко това може да компенсира факта че в Дискавърито ми е по-удобно
                              Пък може и да се свиква, знам ли

Коментар

Нали ти казах, баш ето това не ми харесва
                                Както и да е, просто предпочитам по-спортни и стегнати седалки.
                                Немска школа

Няма угодия. Тоя пич дето ме светна че имало разлика в седалките, сега си продава Гранда точно за това. Вика на всички Гранд Черокита седалките меки и удобни, само на моето като пейки.
                                Между другото колата е много читава. 2003г на 120 000км.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X