Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand Cherokee 2.7CRD 2005 или LR Discovery Td5, 2003?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гранд Чероки 2,7 или Дискавъри 2?

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
    Избора е между Американец и Англичанка.
    Гранда е по-луксозен и е по-висок клас /равнява се на Рейндж Ровер/.
    Повози се на двата и си избери.
    Успех!
    На гранд съм се возил хареса ми!

А кой е най-добрия бензинов двигател на Гранда 4.0, 4.7, или 5,2 литров? kinex твоя какъв е? Всички модели на Гранда ли са с 2 твърди моста?
    УАЗ 469Б & LR DISCOVERY II

Коментар

Първоначално публикуван от janissary Преглед на мнение

А кой е най-добрия бензинов двигател на Гранда 4.0, 4.7, или 5,2 литров? kinex твоя какъв е? Всички модели на Гранда ли са с 2 твърди моста?
      Бензиновите са правилният избор.
      Някой беше казал: "колкото повече , толкова по-добре", но ти си решаваш с градския разход - множко е.
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Всички до поколението WJ, WK не са.
        Що се отнася до мотора 4.0 няма смисъл. А 5.2 съм го проспал май като вариант . Така че верният отговор в случая е "Б". 4.7 са в 2 варианта - единият по-мощен - "HO", но по-рядък, ето защо вероятно по-труден за сервизиране (от към компетентни майстори и някой части, вероятно). Всички мотори, поне от това, което чета са достатъчно надеждни.

ПП. Ти сигурен ли си какво точно искаш?

Коментар

Общо взето 4.7L High Output е чипиран 4.7L Power Tech. Има 30 коня в повече, 30 нютон метра в повече, и ги вади на 300 оборота в повече. Харчи съвсем малко повече, но бензина вече трябва да е 98, докато при Power Tech може и с 91, стига да го има.

Коментар

За сега от моя джип 4.7v8 съм много доволен, като динамика, и много недоволен от разход на гориво. Карам само извън града и разхода ми е около 15-16л/100 км. Има полза от голямата мощност и при "Кален" офроуд, защото сега със зимните гуми ми се наложи да заобиколя закъсала УАЗ-ка и да мина през по-кофтия участък на горски път с оформени джуганови коловози. Даже не се сетих да включа бавните. Като забоксува дадох повече газ и отлепи от калта. Завъртях кормилото, така че дгумата да трие в борда на коловоза и с повече газ се измъкнах безпроблемно. Само на пътя издигнатото място м/у беше загладено от мостове и диференциали. Така, че мое лично мнение, че голямата мощност съчетана с висок въртящ момент е по-нужна за офроуд на тежки терени, отколкото на магистралата. Там макар и по-бавно, но все пак ще пристигнеш, няма да останеш в калта. А ако се търси икономията-бензинов с газова уредба, макар, че аз съм почитател на дизела, но джип до 2004 г. нямат мощен дизелов двг.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              За сега от моя джип 4.7v8 съм много доволен, като динамика, и много недоволен от разход на гориво. Карам само извън града и разхода ми е около 15-16л/100 км. Има полза от голямата мощност и при "Кален" офроуд, защото сега със зимните гуми ми се наложи да заобиколя закъсала УАЗ-ка и да мина през по-кофтия участък на горски път с оформени джуганови коловози. Даже не се сетих да включа бавните. Като забоксува дадох повече газ и отлепи от калта. Завъртях кормилото, така че дгумата да трие в борда на коловоза и с повече газ се измъкнах безпроблемно. Само на пътя издигнатото място м/у беше загладено от мостове и диференциали. Така, че мое лично мнение, че голямата мощност съчетана с висок въртящ момент е по-нужна за офроуд на тежки терени, отколкото на магистралата. Там макар и по-бавно, но все пак ще пристигнеш, няма да останеш в калта. А ако се търси икономията-бензинов с газова уредба, макар, че аз съм почитател на дизела, но джип до 2004 г. нямат мощен дизелов двг.
              С първите 2 изречения и донякъде с последното съм съгласен, но останалата част от описанието е постижима и с дизеловите мотори на Гранда (достатъчно мощни са, макар и не колкото бензиновите от към коне, за да развъртят колелата). Недостатък в случая може да е по-голямото тегло на дизелаците. Но да не я обръщаме пак за и против дизела, че сте много свирепи и пак ще го отнеса .

Коментар

Поне тази тема не искам да я о***аме, моята мисъл е че си трябва мощност за тежки терени, независимо дали ще се добие от дизел, бензин, пропан-бутан, метан, ел. енергия и т.н.т., така че при избор за офроуд приложения грубата сила е от първостепенно значение.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                  Бензиновите са правилният избор.
                  Някой беше казал: "колкото повече , толкова по-добре", но ти си решаваш с градския разход - множко е.
                  Слагаш газов инжекцион и решаваш проблема. За 1 г. се избива. 3 000 бона е за осмак и 18 месеца гаранция. 2г. карам BRC и съм доволен!

И какво излиза, че 5,2 осмак харчи по-малко от 4,7 извън градско.

Коментар

Слагаш газов инжекцион и решаваш проблема. За 1 г. се избива. 3 000 бона е за осмак и 18 месеца гаранция. 2г. карам BRC и съм доволен!

И какво излиза, че 5,2 осмак харчи по-малко от 4,7 извън градско.
                    5.2 се слага на първото Гранд Чероки до 1999. След това на второто се слага 4.7.
                    4.7 е с 15кс повече от 5.2 и харчи по-малко.
                    Въпросния 2.7 също се вгражда в Гранд Чероки 2

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      5.2 се слага на първото Гранд Чероки до 1999. След това на второто се слага 4.7.
                      4.7 е с 15кс повече от 5.2 и харчи по-малко.
                      Въпросния 2.7 също се вгражда в Гранд Чероки 2
                      Това заключение е от "Колко ви харчи джипа". Quadra!

Коментар

Grand Cherokee 2.7CRD 2005 или LR Discovery Td5, 2003?

Колеги, интересно и полезно ще ми е да чуя вашите мнения относно тези две машини Гранд Черокито е 05г. 2.7CRD със всички екстри и в отлично състояние Дискавъри 03г.(след фейслифта), пак с всички екстри(и автоматик), и пак в отлично състояние.Цените са много близки
                        Кой от вас на какво би се спрял и защо
                        Колата ще се ползва за семейна, излети, разходки, лек офроуд, теглене на ремарке, абе мултифункционална
                        Мислех да взема G 270 CDI, ама застраховката от близо 4К. на година ме отказа
                        Последно редактирано от kinex; 02-02-09, 15:46.
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

До: Гранд чероки vs ЛР Дифендер

Ето между тези
                          http://www.carpages.co.uk/land_rover...1_02_08_04.asp

http://images.google.bg/imgres?imgur...%3Dbg%26sa%3DN

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                            Колеги, интересно и полезно ще ми е да чуя вашите мнения относно тези две машиниЧерокито е 05г. 2.7CRD със всички екстри и в отлично състояниеДифендера е 03г.(след фейслифта), пак с всички екстри(и автоматик), и пак в отлично състояние.Цените са много близки
                            Кой от вас на какво би се спрял и защо
                            Колата ще се ползва за семейна, излети, разходки, лек офроуд, теглене на ремарке, абе мултифункционална
                            Мислех да взема G 270 CDI, ама застраховката от близо 4К. на година ме отказа
                            Преди месец бях поставен пред същия избор и след недълго умуване избрах Гранд Черокито с дизела 3.1.

Другия вариант беше Дискавъри Td5 от 2000 г, на 180 000 км, автоматик, климатроник и т.н., за 15 000 лева, беличко, в доста добро състояние. Ама вътре ми се видя доста постно, возеше твърдо, седалките не са удобни, пластмасите твърди и скърцащи - абе вътре не ми стана уютно и тва си е. Аз обичам да ми е уютно и да се чувствам добре, докато Дискавърито ми се видя ужасно "дървено", като руски автомобил. Иначе багажника наистина е голям. Пък и не ми хареса как върви - дизела реве, пък не ускорява кой знае колко.

След като седнах в Гранда, разбрах, че това е моята кола. Въпреки че беше доста по-скъп от Ровъра, изобщо не се колебах. Все пак на мен ми трябва за семейна, мултифункционална кола, бебевоз, живея в Кокаляне от 1994 г. и напоследък, благодарение на пожарникарчето, улиците вече не стават за леки коли - та цялото семейство премина на джипки - баща ми е с Волво ХС90, майка ми в момента купува Кашкай+2 и т.н. Скоро ще сменям Алфата 156 на приятелката ми с Алфа Кросвагон.

Моя съвет е да покараш и двете коли и да оставиш сърцето да избере - все пак прекарваме в колите си поне по 2 часа на ден - важно е как се чувстваш вътре.
                            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                            Volvo XC90 D5 Executive '12
                            Volvo XC60 D5 Summum '11
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                              Преди месец бях поставен пред същия избор и след недълго умуване избрах Гранд Черокито с дизела 3.1.

Другия вариант беше Дискавъри Td5 от 2000 г, на 180 000 км, автоматик, климатроник и т.н., за 15 000 лева, беличко, в доста добро състояние. Ама вътре ми се видя доста постно, возеше твърдо, седалките не са удобни, пластмасите твърди и скърцащи - абе вътре не ми стана уютно и тва си е. Аз обичам да ми е уютно и да се чувствам добре, докато Дискавърито ми се видя ужасно "дървено", като руски автомобил. Иначе багажника наистина е голям. Пък и не ми хареса как върви - дизела реве, пък не ускорява кой знае колко.

След като седнах в Гранда, разбрах, че това е моята кола. Въпреки че беше доста по-скъп от Ровъра, изобщо не се колебах. Все пак на мен ми трябва за семейна, мултифункционална кола, бебевоз, живея в Кокаляне от 1994 г. и напоследък, благодарение на пожарникарчето, улиците вече не стават за леки коли - та цялото семейство премина на джипки - баща ми е с Волво ХС90, майка ми в момента купува Кашкай+2 и т.н. Скоро ще сменям Алфата 156 на приятелката ми с Алфа Кросвагон.

Моя съвет е да покараш и двете коли и да оставиш сърцето да избере - все пак прекарваме в колите си поне по 2 часа на ден - важно е как се чувстваш вътре.
                              Ясно колега, само да вметна че това Дискавъри е някакво доста лукс изпълнение, с кожен салон двуцветен и тн.И което е по-интересното, на мен лично в него ми беше по-удобноПросто съм свикнал на по-твърди седалки покрай немските коли, а в Гранда седалката е няква много мека и не мога нещо място да си намеря
                              Така че фактора удобство и лукс отпада

Коментар

До: Grand Cherokee 2.7CRD 2005 или LR Discovery Td5, 2003?

Ами дайте да почнеме отнякъде да ги сравняваме.
                                Джипа е с 2,7 СRD на МБ, комън рейл. Там се чува много оплакване от дюзи. Диското е с Td 5 помпа-дюза. Там май няма забележки.
                                Последно редактирано от kinex; 02-02-09, 15:55. Причина: CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X