Обява

Свий
Няма добавени обяви.

автомобил за сняг и лоши пътища?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: автомобил за сняг и лоши пътища?

Първоначално публикуван от vikir Преглед на мнение
    това с кията ми е интересно Blacksmith ме навиваше за бензинова Кия след'96
    0877 517965 Пенчо. Дизелова е.

Коментар

ок де, значи спортидж, бензинов, след 98 година- по хубаво за целта от Гранд, Диско 2, Териос и т.н?

Коментар

ок де, значи спортидж, бензинов, след 98 година- по хубаво за целта от Гранд, Диско 2, Териос и т.н?
        На Диско и Териос не съм фен.Лично мнение(се'а ша ма изядЪт ЛендРоувър-джиите)Но,ако съм АЗ пред такава дилема,щях да предпочета бензинов Гранд от 4,0 литра нагоре,въпреки че подръжката е в пъти по-скъпа(без значение кой какво ми говори-видял съм).Просто най-мощната КИА Спортидж е само 128 коня...И този мотор е напълно достатъчен за късата(кабриолет) база.На дългата горе-доле става,ако не слагат по-големи гуми.Но тогава един джип се обесмисля.Аз на Голфа съм с 205х65х15-ки,та...
        П.П Ако имаше 200коня КИЯ,нЕмаше и да се замислям въобще...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

е, аз няма да се състезавам с джипа по пътя. На мен ще ми трябва за дълъг път, реално не повече от 10 пъти годишно. А през останалото време- мже понякога, за излет или в града. Все пак ми е 3-та кола. Аз правя по около 50000 км годишно, ама основно с лек автомобил- всяка седмица до Бургас и обратно. Просто не ми се ще да разчитам на кола със задно предаване през цялата зима.

Коментар

Аз за тази цел имам Голф 3-Синхро.И понеже ми харесва съм си го наджипил.Е,за мен,няма по универсална кола от него.Две на ръка е,че последно време го третирам като хард-джипка.Как издържа-не знам...
            Ето:

До тука стигна:

А не беше много дълбоко,ама

Иначе,като(ако) е измит е нещо такова:

0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Тоя Голф има много какво да се каже и разкаже за него Имам някоя и друга снимка,а и двама-трима разочаровани джипари

Коментар

Верно, доста е видял този Голф, като гледам картинките. Ама все ми се щеше нещо по като джип, при наличието на два леки автомобила. Ако няма да е Гранд или Диско, поне Форестер, Териос, Спортидж, Рав4 или някоя Хонда (чувал съм че хич ги нямало извън асфалт). Идеата е да може да се кара с постоянно включено 4х4- за зимата де.

Коментар

Оффтопик: Абре Соти, кога ще му сложиш кобри на гоуфо?
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Верно, доста е видял този Голф, като гледам картинките. Ама все ми се щеше нещо по като джип, при наличието на два леки автомобила. Ако няма да е Гранд или Диско, поне Форестер, Териос, Спортидж, Рав4 или някоя Хонда (чувал съм че хич ги нямало извън асфалт). Идеата е да може да се кара с постоянно включено 4х4- за зимата де.
                    Не че много разбирам, но Опел Фронтера няма ли да ти свърши работа?

Коментар

Първоначално публикуван от Dusesun Преглед на мнение
                      Не че много разбирам, но Опел Фронтера няма ли да ти свърши работа?
                      М, това е като нивата бре....
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

И понеже никой от нашите и дума не каза за Диското,ако колегата е от София,му предлагам тест драйв(Диско300 ТДИ).Па ако реши,добре дошъл в ЛРЕ
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
                          Тоя Голф има много какво да се каже и разкаже за него Имам някоя и друга снимка,а и двама-трима разочаровани джипари
                          още един дето се съобразява с физиката
                          vikir .
                          Намери си един Форестър, за предпочитане по-стар и ще се приключи. В личен план не съм имал форестър, но човека с който обикаляме по баирите кара такова и го ползва именно по твойте предписания. Останалта част от хората ако не лангъркат някоя ксантия, карат субару. Тва са колите които се нужни за хора които не искат да газят в кал до главините, но обичат да са заложили на сигурно
                          Всичко друго е ненужен ангажимент и разправия .....

Коментар

За съжаление, не е измислен метод, да не се съобразяваш с физиката Освен, ако има някакъв магически....
                            Иначе съм сигурен, че Форестера ще върши работа. Миналата година бях намерил една връзка, та уредих доста хора да си купят нови Субарута от Истанбул. Имах възможност да покарам част от тях. Останах с противоречиви впечатления. За това аз не си купих Аутбак 2.5 автоматик например. Чудесен семеен автомобил е според мен и може почти всичко. Почти всичко, но нищо като хората- двигателя бръмчи силно, но динамиката е като на тир. Автоматичната трансмисия е примитивна. Сменя предавките малко преди критичните обороти. В резултат на това, колата се движи на тласъци и с голям вой, сравнително тромаво. Иначе има много добра видимост и е много стабилна. Почти същото важи и за Форестера, с тая разлика, че е още по-тромав (говоря за 2.0 автоматик). Но при него е простимо, предвид концепцията му. Аутбак 3.0 харчи ужасяващо много. Сега с новия дизелов мотор не знам как е.
                            А Ланд Ровер ми детска мечта. Още от както съм чел книжките на Джой Адъмсън.

Коментар

Мечтите трябва да се достигат в един момент. Мятай се на Диско 2 и стига си мислил че зимата мина.

Коментар

Ти явно искаш и да е автомат. Но ако Субитата са ти тромави, за Ланд Ровер направо незнам. Моя Аутбек е с ръчни скорости и няма нито един от проблемите, които сочиш. Карал съм малко и същия, но автомат. Последния ме дразни, но всъщност аз поначало недолюбвам автоматите. Освен това може да сменяш скоростите и ръчно, а тогава колата има доста по различно поведение. Но действително щом ще вземаш трета кола по-добре си е джип. Щом Ленда ти е мечта яхни се на един и поне го пробвай.
                                Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                                Opel Frontera V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X