Обява

Свий
Няма добавени обяви.

автомобил за сняг и лоши пътища?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: автомобил за сняг и лоши пътища?

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Самото 200тди е по-надежно от 300тди... По-некапризно... По-лесно за ремонт в полеви условия...
    При скоростните кутии е обратно, R380 е определено по-добрата.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Един съвет от от човек,който преди две години беше пред същата дилема-какъв джип,коя марка?ЛЕНД РОВЪР-Диско,3.5i,бензин и няма връщане назад.Лесна поддръжка(сравнен с дизела),сигурно палене зимата(а ти ще го ползваш и през зимата),вози по-добре от лексуса (пробвай),проходим фабрично,обем-МАКС. за джип,мощност и звук-незабравими,харчи на газ(обикн.газова)-18 до 21 смесен разход с офф роуда(тежък),а на бензин-12 до 17.Ако веднъж се качиш за проба-ИЗГОРЯЛ си и вече си в отбора! Иначе всеки от изброените марки и модели ще изпълни твоите критерий,до пробата на ЛЕНДА.Най-добрия избор се прави със шестото чувство(щом те грабне колата),но след преглед и проба на машината.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        При скоростните кутии е обратно, R380 е определено по-добрата.
        Така е, няма пълно щастие

Коментар

Айде да взема и аз да се изявя като добър спамър веднъж: Защо не обмислите вариянта да размените лексуса (в чиито достойнства изобщо не се съмнявам) за едно достатъчно ново 3 литрово Subaru Outback или Audi allroad 2.7 T. Какво би ви липсвало в тях през лятото, което предоставя сегашната ви кола? А за това какво ще получите като предимства през зимата... списъка е дълъг, но изискан както се казва в един култов филм. Всъшност предимствата и през топлия сезон ще са доста... След това, когато имате една истинска лека кола за всякакви пътища и условия ще можете с чиста съвест да си купите и един истински джип... Само идейка
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

При това добра идейка.Даже бих казал отлична.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
              Айде да взема и аз да се изявя като добър спамър веднъж: Защо не обмислите вариянта да размените лексуса (в чиито достойнства изобщо не се съмнявам) за едно достатъчно ново 3 литрово Subaru Outback или Audi allroad 2.7 T. Какво би ви липсвало в тях през лятото, което предоставя сегашната ви кола? А за това какво ще получите като предимства през зимата... списъка е дълъг, но изискан както се казва в един култов филм. Всъшност предимствата и през топлия сезон ще са доста... След това, когато имате една истинска лека кола за всякакви пътища и условия ще можете с чиста съвест да си купите и един истински джип... Само идейка
              По горе обясних, защо не желая Аутбак или Олроуд. И Олроуд и Аутбак съм карал- и 3.0 и 2.5 литра. Дублират ми лексуса в 90% от случаите. Аутбак 2.5 гори 2 пъти повече от лексуса например, вози по-лошо и върви доста по зле. Трилитровия, гори 3 пъти повече от лексуса. При 50000км годишно, това не може да не е от значение. За съжаление не е измислен автомобил който да е добър във всичко, все още.
              За това реших да си търся Джип за 3-ти автомобил, та да мога да си го ползвам и за други цели. 3.5 литрово бензиново Диско, наистина е добра идея, но на практика почти не се предлагат такива.
              Чакам да видя сега, какво ще стане с Рейнж Ровъра. Както обясних, в конкретния случай е добро решение, защото ще си прибера пари от труден длъжник.

Коментар

А Паджеро?Има 3,5 208 коня.А е и достатъчно комфортно за дълъг път.Две на ръка е дали да е късо или дълго...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                  А Паджеро?Има 3,5 208 коня.А е и достатъчно комфортно за дълъг път.Две на ръка е дали да е късо или дълго...
                  Ми и бензиново Паджеро е трудно да се намери, а и е добре да е суперселект, като за дълъг път през зимата...

Коментар

Първоначално публикуван от vikir Преглед на мнение
                    Ми и бензиново Паджеро е трудно да се намери, а и е добре да е суперселект, като за дълъг път през зимата...
                    То 3,5 парт-тайм няма...
                    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

• До: автомобил за сняг и лоши пътища?

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                      То 3,5 парт-тайм няма...
                      Аха, не знаех... ако и волана му е от правилната страна, би било много удачно решение

Коментар

Е, аз затова отрано си признах, че само спамя Въпроса е добре поставен още в първия пост, ама аз нали да си кажа...
                        Наистина ли е толкова фрапантна разликата в разхода - 3 пъти ще рече, че ако аутбека (3.0) дава средно окло 12/100 лексуса трябва да харчи 4/100...
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                          Е, аз затова отрано си признах, че само спамя Въпроса е добре поставен още в първия пост, ама аз нали да си кажа...
                          Наистина ли е толкова фрапантна разликата в разхода - 3 пъти ще рече, че ако аутбека (3.0) дава средно окло 12/100 лексуса трябва да харчи 4/100...
                          Лексуса харчи около 5-6л/100км ако вземам София- Бургас за около 3.5 часа. Ситроен C5 2.0HDI гори още по малко. С Аутбак 2.5 автоматик, същото разстояние го взех с разход около 12/100. С 3.0 не съм карал на такова разстояние. Мой приятел има такъв- купи си го нов- твърди че харчи повече от 15/100, като го караш бързо, ама той го кара по 5-6000км на година. Моите впечатления са че колата би трябвало да е доста по-бърза и икономична с тези параметри.
                          Според мен, ако си купува човек Аутбак ( за който все пак твърдя, че е изключително добър автомобил), трябва да търси такъв с ръчни скорости (не съм сигурен, ама май имат и бавни), ако иска колата му да е пъргава и да не харчи ужасяващо много. Сега тоя новия дизелов боксер на субару, много го хвалят, ама го монтират само с 5 степенна ръчна скоростна кутия. 6 степенна има само за Форестър- много странно.

Коментар

[quote=vikir;549549]Лексуса харчи около 5-6л/100км
                            Според мен, ако си купува човек Аутбак ( за който все пак твърдя, че е изключително добър автомобил), трябва да търси такъв с ръчни скорости (не съм сигурен, ама май имат и бавни), ако иска колата му да е пъргава и да не харчи ужасяващо много.

Ами ръчката на скорости около и до 120 км/ч дава 7.5/100. При 160 км/ч борд компютър е 11/100. Колко е реално незнам.
                            Относно Рейнджа, ако го настъпваш 15/100 си ги гори. Градско гаранция толкова.
                            Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                            Opel Frontera V6

Коментар

Незнам колко ти дължи, но ако е около 15 000 лева примерно е добре. То зависи от състоянието на Рейнджа, прегледай го. Ако ти дължи над 20, дори 30, незнам, трябва да е много добро състоянието. Все пак аз бих го взел и дори продал ако не ми хареса. Та за това виж им пазарните цени, сметни си дължимата сум и прецени дали те устройва. Сигурен съм, че ще ти е добре зимата със хубави зимни гуми, но все пак няма смисъл да взимаш бракма, че и скъпа. Ако решиш друго, Диско 2 или Гранд са много приятни автомобили. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                                Незнам колко ти дължи, но ако е около 15 000 лева примерно е добре. То зависи от състоянието на Рейнджа, прегледай го. Ако ти дължи над 20, дори 30, незнам, трябва да е много добро състоянието. Все пак аз бих го взел и дори продал ако не ми хареса. Та за това виж им пазарните цени, сметни си дължимата сум и прецени дали те устройва. Сигурен съм, че ще ти е добре зимата със хубави зимни гуми, но все пак няма смисъл да взимаш бракма, че и скъпа. Ако решиш друго, Диско 2 или Гранд са много приятни автомобили. Успех.
                                е, той повече дължи, ама аз ще гледам да му го хвана за не повече от 12-13000 лв, иначе няма смисъл

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X