Обява

Свий
Няма добавени обяви.

автомобил за сняг и лоши пътища?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• автомобил за сняг и лоши пътища?

Доста се рових във форума, за да си отговоря на въпроса, кой Джип или автомобил (до 10000лв на старо) би бил най-пригоден за движение при зимни условия в България, и питам, тъи като открих твърде много съвсем различни алтернативи. В моя случай, става дума за 3-ти автомобил. Имам Лексус ИС и Тойота Ярис. И двата автомобила са меко казано непригодни за дълъг път по заснежени и заледени пътища. За това търся нещо допълнително което би ми свършило работа през зимата, тъй като ми се налага да пътувам доста. Би било добре да става за лек офроуд също. В диапазона до 10000 лв се чудя между твърде много варианти:
    Forester, Rav4, H-RV, C-RV, Vitara, Sportage, Чероки, освен това ако се спра на по стари коли, може да е Диско1, Гранд Чероки, Паджеро, Ланд круизър, Терано 2, Патрол, Рейндж Ровър и т.н.
    Обръщам се към вас за съвет, тъй като ми е трудно да направя правилен избор.

До: автомобил за сняг и лоши пътища?

Трябва да доуточниш още неща - защо тези, които имаш сега не стават според теб. Като пътуваш багаж ли караш, хора ли или сам? Лек офроуд за работа или за разходка
    Търсиш ли лукс и комфорт при тези пътувания, с каква скорост се движиш?

Ето една закачка - Audi quattro http://www.vbox7.com/play:adbf23e2

А иначе аз заложих на Subaru Outback която за мен е най-добрия компромис с универсално предназначение
    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Аз имам Sportage2.0 TDI 2000г. Доволен съм. За мен това е разумен компромис между возията на лек автомобил и достатъчни възможности за офф.

Коментар

Ами Лексуса е със задно предаване и е прекрасен автомобил, но определено не е за сняг и лед. А Ярисчето е малко автомобилче, пригодно главно за градски условия. По принцип се движа с голяма скорост- лексуса го позволява, ама в случая, е ясно че ще се примиря и с по-ниска скорост и с по-малък комфорт- това не е чак такъв проблем ако е само за зимните месеци. Що се отнася до Куатрото и Аутбака, до голяма степен се припокриват с Лексуса като качества (е разбира се по-добри са за зимата, ама все пак са си леки автомобили). Мислех си че като ще е 3-ти автомобил, може да е нещо малко по-офроуд. Но все пак да става например да отида от София до Бургас и да се върна за ден.

Коментар

Първоначално публикуван от vikir Преглед на мнение
          l............. например да отида от София до Бургас и да се върна за ден.
          e, той денят е 24часа и с жигула ще отидеш и ще се върнеш...

сега, ако търсиш бързо и комфортно пътуване в рамките, за които го взимаш с лека кола, и същевременно да може да караш и по гората..... 10 000 няма да ти стигнат

Коментар

Накрая всички си купуват тойота. Ама за 10к, може само някое равче свястно да се намери.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Е то това е ясно, че няма да е като с лека кола пътуването и че е трудна работа да се намери нещо читаво до 10000лв. За това е необходимо да се направи компромис. Просто питах кое возило би било най-подходящо...

Коментар

Рав4, Гранд...
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

А дали си се возил на джип, съответно карал? Защото от София до Бургас или ще свикнеш или ... ще ти прилошее. Примерите дето си дал сочат, че си за лека кола / освен ако не пътуваш по билото на Стара планина/, пък и сам си го допуснал като възможност във въпроса. Суби и куатрото са истински AWD с междуосев диф. Според мен е най-доброто, но трябва да пробваш различни варианти и сам да си прецениш. Един колан може да е много хубав, ама на теб да не ти е по мярка .
                  Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
                  Opel Frontera V6

Коментар

За тия изисквания трябва поне три пъти по голяма сума. Да не кажа и нов 4x4.

Коментар

Не сте прави, един 10-11 годишен Гранд, ще съчетае в себе си и комфорт при движение по пътя, и ще има достатъчно офф-възможности, и няма да е далеч от буджета 10 К лева..... Мога да продам и моя
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Прав си напълно за колана. Не не съм карал джип никога, макар да имам богат опит зад волана. Мисля си че, постоянното зацепено 4х4 или самовклиючващо се 4х4 е по-добър вариант от парт тайм, ако става дума за дълъг път при зимни условия. Иначе нов 4х4 хубаво, ама ще ми дойдат малко множко новите коли

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          Не сте прави, един 10-11 годишен Гранд, ще съчетае в себе си и комфорт при движение по пътя, и ще има достатъчно офф-възможности, и няма да е далеч от буджета 10 К лева..... Мога да продам и моя
                          Какъв Гранд за 10 К?

Коментар

ZJ, 1997 г, 4,0 л, газово с изпарител, бутилки за 100 кила газ, раздатка NP 242, комплектция TSI, което рече отвън е Laredo, вътре Limited/фул екстри, прясно боядисан, на 340 000 км, с леко потропващо окачване, с два комплекта гуми като летни са BFGoodrich M/T 31/10./15 на стоманени джанти, и зимни Lassa Compettus/или нещо от сорта/ 245/75?/15 на лети оригинални джанти.... Плюс 4 нови амортисьора и две нови пружини за 3,5" лифт, с дропа на раздатка и стаб щанга.

Цялото това нещо ще го дам за 11,5 К лева.....

Имаш ли интерес?
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ако няма да караш сериозно извън пътя едно quattro ще заспи. С едни прители с едно S4 редовно се качаваме по Витоша като навали сняг да ринем... На път quattro-то е много добро, комфорта също си е несравним с джип, а имат и екстри. Ако ти трябва за дълъг път една 100-ца от последните (водят ги А6) се вметва в тази цена, да не говорим, че и поддръжката е ниска.

ПП. Това е ако няма да се катериш сериозно извън пътя.
                              Последно редактирано от Георги-trimata; 02-12-08, 11:02. Причина: допълнение
                              Георги Гатев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X