Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо hummer H1 не става за offroad?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо hummer H1 не става за offroad?

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
    тои е голям и тежък,мощен и корав.. тои може сам да си прави път..през дръвчетата
    Да бе да. Ти пробвал ли си?
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Разстоянието между дърветата е важно още преди проектирането. Когато се прави ТТЗ. Така че това което ще произвеждат, да може да маневрира в гората. Без да му правят просеки, и прочее инженерни дейности, които създават какъв да е, но ПЪТ!
      Колко пъти да пиша едно и също, а? Ставате за резил.

Мирише ми на нова тема "Защо Виетнамката не става за офроуд?"
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Мирише ми на нова тема "Защо Виетнамката не става за офроуд?"
        Ми не става...Става само за евакуатор на ,,Ладога''-та
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Чета и се шашкам ,нали всички сте джипари.Не помните ли екипажа от канадци които участваха преди три години в състезанието в кариерата на Челопеч.Май само колегата от Годеч е бил там.Аз стартирах точно преди въпросния Хамър и се надявах на водното препятствие което се минаваше на лебедка ,да ни помогне щото нямахме такава.Е ние минахме малко по встрани а Хамара остана във водата.Не знам дали могат да плуват но този ден състезанието приключи заради ваденето на Хамара.

Коментар

По принцип имаш право, но в случая съм убеден (и едва ли ти не го знаеш), че изобщо не е в това въпроса. Или бъркам....?
            Както и да е, не ми се обяснява. Аз когато бях по-фен на въпросната играчка си намирах къде да чета за нея. Сега да кажем, че не ми е приоритетна тема. Просто като видя какви глупости се пишат ме хваща яд и се потдавам на изкушението да подхвана...
            Не съм сигурен че те разбрах за въпроса. Иначе - аз лично Хъмър не бих пипнал от пет метра с лайняна пръчка, но не понеже не става за офроуд (ако не става за офроуд), а по редица други причини.
            Не мога да се съглася обаче като почне да се закопава дадена машина на базата на слухове, на грешни впечатления, на фактологически грешки, и най-вече - на базата на това че не отговаря на градските легенди които някой преди това е пуснал за него.
            Това е все едно да си поканен някъде, и да са те насадили че си висок три метра, и после всеки да те псува за това че всъщност си метър и осемдесет.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              да..но не с хамър..а с по опасен дзвер !. разшифрова се "Завод за Автомобилни Зверове" )) ама 4-то дръвче му се опъна - оставих там предната броня
              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
              Honda Shadow VLX 600 - 1999
              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
              Влади

Коментар

Около Ладога Виетнамката няма проблеми, дърветата по нашите мерки, там са нарядко. Северната блатна гора е много тъжно нещо. На останалото казват подлесок, молодняк, или нещо с три букви, и като се видят в чудо, карат направо през него. Щурманите го мразят искрено и лично. Понякога.
                УАЗа е смятан не за тая гора, там колоната няма проблеми. Голям е колкото е голям, и е с четири триъгълни врати заради европейския ТВД, освен снега и блатата. Аз изобщо не съм чувал за друг джип, който работи от полюс до полюс, и на всички континенти. Безсмислено е да го сравнявате с каквото и да е, освен като еталон.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                  Чета и се шашкам ,нали всички сте джипари ...
                  Е точно тия, дето са джипари, би трябвало да са наясно, че НЕ може въз основа на това, че един конкретен джип бил закъсал в някаква конкретна ситуация, да се теглят генерални изводи, че някоя марка и модел "не става".

Един Хъмър бил закъсал някъде. Е и?!? А пък един Патрул затънал в блато, през което Самурай минал като само сгъвал тревите. А пък една УАЗ-ка не могла да качи едно мижаво баирче, което преди нея го качили всичките "паркетници". А пък ...

Някой да е виждал джип, който никога и никъде не закъсва? Аз още не съм!
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Е другите проектирани по нейно време не могат ли ? Там джипчета ландровъри стари тойоти ала бала ? С подобни размери ?
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не ги знам какво могат - не го правят. Във влажен климат, ровърите изобщо ще имат ресурс година. ТЛК-70 е свален от производство преди години. Рекламни легенди и сини габарити - бол, а УАЗа е един. И си стои. И където и пеш няма да минеш, и на конвейера.
                      Японския военен джип, тъкмо заради тяхната си пък гора, и техните пропасти, изобщо е с два завиващи моста. Иначе явно няма да има никаква проходимост. Само че е ембаргов, не го продават и на американците)

Коментар

Кой по-точно работи на всички континенти? Освен може би Тойота, определено не и УАЗ. Все още не съм чувал за Уаз в Африка и Сверна Америка.

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Първоначално публикуван от lcr
                        тои е голям и тежък,мощен и корав.. тои може сам да си прави път..през дръвчетата
                        На едно съзтезание на Бухово преди 2-3 години видях как Семко повали дузина дръвчета надолу по един баят склон за да слезе до контролата. Бях съдия. След което качвайки се обратно ги сгъна обратно като колчета за ски слалом...

Дали няма да го направи същото и с Хамъра?...

Коментар

...ТЛК-70 е свален от производство преди години. Рекламни легенди и сини габарити - бол, а УАЗа е един....
                          Ровърите не ги коментирам, щото ти по дефолт ги знаеш най.
                          Но и в останалото си в грешка. Уаз вече не се прави, за разлика от 7-ма серия на Тойота, която се радва и днес на крепко здраве и внимание в магазините за нови коли. И е същата тази Тойота с 1HZ както през 90-те години.

Коментар

... ТЛК-70 е свален от производство преди години ...
                            Домашното!!!

http://www.toyota.com.au/landcruiser-70-series/range
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

По тази тема просто не мога да не пусна този клип.
                              Много е показателен.
                              Мога да добавя и този, но тук е Н2.
                              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Роувърите в Западна Африка живеят тежък живот в много влажен климат плюс изпаренията от Атлантическия океан, които са много богати на соли. Сложи и два дъждовни сезона на година. Един такъв дъжд тук е природно бедствие. Относителната влажност на въздуха рядко е под 80%. После идва Харматан- облаците прах от Сахара, тъкмо сега започва между другото.
                                Ползват ги за какво ли не, влючително за евакуатори. Как ги подържат "мургавите" им шофьори е отделна тема, но ако са сменили маслото в края на 80-те се счита за нормално. Не преувеличавам.
                                Изобщо страните от бившата Британска империя не могат да се похвалят с умерен климат, но Роувърите не искат да умират, а средната им възраст е около 30 и нагоре години.
                                Всички сме гледали комичните (според нас) снимки на Ленд Роувър-и или ТЛК претоварени до границата на фантазията, но това там е ежедневие и въпрос на оцеляване.
                                Хамъри там няма, УАЗ-ове също.
                                Егати баналната тема "Хамър и останалите vs УАЗ", върти се от първите дни на този форум.
                                There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                                No wahalla.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X