Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За жената - Корса ,Поло или Пунто?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За жената - Корса ,Поло или Пунто?

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
    В момента в който жена ми каза че отива да си купи личен автомобил и си представих че ще вози детето в някакъв "Дамски"автомобил,звъннах на всичките ми приятели и намерих Мерцедес 190.Съпругата,каза че и е голям,но като седна вътре,уж само да пробвала,всички деттски..."дамски"колички отидоха в съзнанието и на заден план.Съветвам за жени и деца,големи и сигурни автомобили8.Вярно ,че сега с джипа е като"луд с картечница",но поне всички и правят път.Успех с избора.Когато някой си избира кола,нека потърси в интернет и краштест за съответното возило,защото,за мен например на първо място е сигурността,после качеството,след него дизайна и на последно 4-то място е разхода.
    Колегата се е изразил невероятно Не виждам какво да добавя в повече.... освен, че и аз постъпих точно така и сега на двора имам и ВИТАРА...
    И жена ми си я хареса много... а беше гледала коли по салоните..
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Абе и аз съм на мнение че голямата кола е много по-добре от малката, пък дори и за жена.

Аз като се ожених наскоро тръгнах да си търся кола. Ама мойта, нали вече ми е жена, вика: "И аз идвам да избирам". Като тръгнахме по салоните - ми показа всички малки автомобили, които карат приятелките и. Фиеста като на сестра и, корса като на приятелката и Галя, Ибица, 206 ... Абе само малките гледаше и упорито искаше да е малка кола, щото и тя щяла да я кара.

Но само като се качи и повози в една Лагуна, мнението и се промени. Тая кола била много широка, удобна, таблото и седалките били със много приятна тапицерия, екстри ... Така и купихме Лагуна. А като тръгнахме за морето и багажника побра всичките и лиготии - вече нищо на света не може да я накара да хареса малка кола. Сега като се качва по малките коли на приятелките си, само се цупи

iva_kx
      , Сивика е приятен автомобил. Здрава ходова част, издръжлив и икономичен двигател, който спокойно вдига 6-7000 оборота. Без най-мощните версии, двигателите от 92-99 г. понасят обикновена АГУ. Отвътре са сравнително широки за класа си. А най-хубавото е че точно да Сивика части има доста

Само няколко съвета от мен:

- гледай да не е 1,3 - не че му има нещо, ама 1,5 е по-мощен, а не гори много повече
      - Ако не се правиш на рейсърка, гледай да е с нормално окачване, а не със спортно. Много ниско идва спортното за нашите дупки, иначе колата е много стабилна с него.
      - Много тийнейджъри ги карат и често се срещат издухани, удряни или неподдържани екземпляри. Това не ги прави лоши автомобили, само трябва да се внимава с избора.
      - Ако търсиш хетчбек - багажникът им е много малък, ако сложиш АГУ, оставаш без такъв. За сметка на това има версии седан и купе с много приличен багажник
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Kолега,ако може и аз да те посъветвам,остави жена ти сама да избере,хем няма да има подмятания"аз казах ли ти..." и т.н.,хем каквото си избере да и легне на сърцето.Щото и аз бях взел на моята бивша една Корса та после имахме и Нисан Навара,успех с избора,не е лесно.

Коментар

Аз пък като фен, собственик и член на Мерцедес Клуба ще зложа на ПУНТО МК1 и то не за друго а защото втората кола е такава и като я взимах бях със свито сърчице точно от такива разбирачи дето били чували че фиат били пръчки и тояги. От тогава до днес има нямя 2г и половина само я карам и сменям масло и филтри ( и 1 термостат и 4 свещи) - това е.

Пунтото лично за мен е и с най-голямото вътрешно пространство, при условия че съм 95 килца не изпитвам неудобство в него.

Но все пак да не забравяме, че жена и кола се взимат на късмет
          • Toyota Hilux DLX, 05.2007 • MB E 320 CDI, 05.2007 • Mazda 3 BL 08.2011 • Punto 1,2 SPI 10.1998 •

Коментар

Първоначално публикуван от KPAHK Преглед на мнение
            Аз пък като фен, собственик и член на Мерцедес Клуба ще зложа на ПУНТО МК1 и то не за друго а защото втората кола е такава и като я взимах бях със свито сърчице точно от такива разбирачи дето били чували че фиат били пръчки и тояги. От тогава до днес има нямя 2г и половина само я карам и сменям масло и филтри ( и 1 термостат и 4 свещи) - това е.

Пунтото лично за мен е и с най-голямото вътрешно пространство, при условия че съм 95 килца не изпитвам неудобство в него.

Но все пак да не забравяме, че жена и кола се взимат на късмет
            Стискай палци "момента" да не е скоро. Във фирмата до скоро бяхме само с Пунто. Дълго време разсъждавах върху въпроса дали да не пусна тема във форума със Заглавие "Най калпавия автомобил който сте карали" и да започна с въпросните Фиати.... Нема по-голяма кочина в световен мащаб, няма по-неудобна кола на света, няма по трошащя се идиотщина, измислена от болен мозък в натрезво състояние.

Истината за тези безумни кретенизми наречени фиат пунто е, че започне ли да се троши, го прави качественно. Например 6 месеца нищо и после за седмица - две - дебитомер, турбина, ск. кутия, окачване......

Спирам да пиша, че се разтреперих от възмущение

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
              .....

Истината за тези безумни кретенизми наречени фиат пунто е, че започне ли да се троши, го прави качественно. Например 6 месеца нищо и после за седмица - две - дебитомер, турбина, ск. кутия, окачване......

Спирам да пиша, че се разтреперих от възмущение
              айде първо да уточним за кое пунто говорим!!!

аз говоря за МК1 - 1994-1998

Второ турбина предполагам знаеш кое е Пунтото с турбина(ако говорим за бензин) - ГТ

Трето знаеш ли кой си купува и кара ГТ - Всякакви келеши които им правят още по всякакви СЕЛКООП ТУНИНГИ и стрелката не излиза от червеното

Така че всичко опира до там как е каран и как е поддържан един автомобил. И това че някой се е пре*бал да си купи кочина щото е гледал да спести парички не означава, че всички от модела са като неговата. Лошото на Българина е, че все гледа да си купи нещо на далаверка, а после олеле-мале що стана

И за да не остана погрешно разбран ще уточня - Пунтото няма нищо общо с нормален автомобил (визирам Мерцедес-а, щото освен пунтото съм имал само такива), но определено е доста повече от глупостите дето му се преписват

Хайде със здраве
              • Toyota Hilux DLX, 05.2007 • MB E 320 CDI, 05.2007 • Mazda 3 BL 08.2011 • Punto 1,2 SPI 10.1998 •

Коментар

градски, имаме в къщи и Поло и Корса. Полото е с 1.6 мотор, а Корсата е 1.2. Като разход полото е малко по-лакомо, но пък върви доста по различно от корсата. По отношение на подръжката частите на корсата са почти два пъти по-евтини от на полото. Гледай корсата да не е 1.0 12V. За градско и двете са супер, така, че каквото си решиш. Подкрепям изцяло и менията на колегите за Клио, стига да уцелиш на читаво. Успех при търсенето. Поздрави!
                Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Все тая - Поло, Корса, Пунто - като започнат да се избират тия коли , все едно по 10 г. ще ги карате.

Така или иначе в София ще стане на нищо за 1-2 години

п.п Всички се трошат

Коментар

Първоначално публикуван от KPAHK Преглед на мнение
                    айде първо да уточним за кое пунто говорим!!!

аз говоря за МК1 - 1994-1998

Второ турбина предполагам знаеш кое е Пунтото с турбина(ако говорим за бензин) - ГТ

Трето знаеш ли кой си купува и кара ГТ - Всякакви келеши които им правят още по всякакви СЕЛКООП ТУНИНГИ и стрелката не излиза от червеното

Така че всичко опира до там как е каран и как е поддържан един автомобил. И това че някой се е пре*бал да си купи кочина щото е гледал да спести парички не означава, че всички от модела са като неговата. Лошото на Българина е, че все гледа да си купи нещо на далаверка, а после олеле-мале що стана

И за да не остана погрешно разбран ще уточня - Пунтото няма нищо общо с нормален автомобил (визирам Мерцедес-а, щото освен пунтото съм имал само такива), но определено е доста повече от глупостите дето му се преписват

Хайде със здраве
                    Ами да, като цяло си прав. Може би моите наблюдения на база 12 броя автомобили с марката Пунто, не са достатъчни. От тези 12 разбира се няма нито една бензинова с турбо мотор. Имахме 10 JTD от 90 до 100 к.с. и два бензинови. Едното 1,2 16v а другото 1,2 8v. Специално за 8v мога само да кажа, че на 36 000 км от отдушниците на картерните газове шурна масло товсякъде + всички гарнитури се разтекоха. Не ми обяснявайте само, че това е въпрос на каране и потдръжка. За служебни коли съм имал Субару, Хонда, Ситроен, Чероки, Тойота 100, Събърбан и т.н. Обикновенно ги разкарвахме на около 200 000 км/ и нито една от изброените марки никога не е жалена и винаги е карана на мръсна газ... и нито една от тях никога не е била в подобно безпомощно състояние дори и на тези километри...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                      В момента в който жена ми каза че отива да си купи личен автомобил и си представих че ще вози детето в някакъв "Дамски"автомобил,звъннах на всичките ми приятели и намерих Мерцедес 190.Съпругата,каза че и е голям,но като седна вътре,уж само да пробвала,всички деттски..."дамски"колички отидоха в съзнанието и на заден план.Съветвам за жени и деца,големи и сигурни автомобили8.Вярно ,че сега с джипа е като"луд с картечница",но поне всички и правят път.Успех с избора.Когато някой си избира кола,нека потърси в интернет и краштест за съответното возило,защото,за мен например на първо място е сигурността,после качеството,след него дизайна и на последно 4-то място е разхода.
                      Ужасно си прав! Само преди седмица счетоводителката на детската градина на децата ми беше пометена на кръстовище на Ботевградско. Тук в града! на 50м. от дома й. Не искам да пускам снимка, но уверявам ви Полото с което беше тя беше сгънато като кутия от бира. Вярно колата беше по-стара година, но... За съжаление жената почина на място. А ударът беше перпендикулярно от ДЯСНО, т.е. от другата страна. Дясната врата беше отишла някъде към лоста за скоростите... Не искам да си мисля ако удара е бил отляво...дори и наполовина по-слаб... Другата кола, мисля, че беше Тойота Авенсис, само беше потрошила брони и фарове, но като цяло от там назад - непокътната... Съжалявам, че разводнявам темата, но в днешно време е добре да мислим как да се чувстваме по-защитени когато излизаме на пътя.
                      ...
                      От трите изброени аз бих избрал Полото, но всичко е до късмет и МНОГО ПРОФЕСИОНАЛЕН ОГЛЕД НА КОЛАТА. Иначе за всяка ще намериш някой да ти я похвали (и да оплюе другите ) Помисли кой би ти я потдържал като я купиш и го вземете да я изберете заедно.
                      Успех!
                      LZ1GYY
                      0898 436 956

Коментар

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение
                        Иначе за всяка ще намериш някой да ти я похвали (и да оплюе другите )
                        Успех!
                        Сега ще ги оплюя всичките!
                        Имам предвид, че целият коментиран клас коли са най-ниският сегмент от производството на всеки един от производителите. За съжаление и по отношение на безопасност, а и като качество на изработката изцяло и по възли.
                        Затова може би трябва да се заложи на марка, която традиционно е с качество над другите, за да може да се очаква, че и най-ниският и клас е пропорционално малко над останалите.

Коментар

Jeep
                          BMW X6

Коментар

Фиат Пунто 1,2 60коня с климатик. 2000г
                            Предимства:
                            съвременен дизайн / всички фирми изкопираха стоповете от него / , модерни фарове , отлична возия за класа си, евтина поддръжка , евтини части и консумативи - има ги на всякъде ,а по скъпите работи се намират и по моргите. Този мотор -1,2 , се слага вече на три поколения Пунто - доказана икономичност и здравина.
                            Има бутон за допълнително олекотяване на волана- при включено положение въртиш с един пръст- много удобно при паркиране и все още не се среща при никоя друга марка.
                            Мое мнение:
                            За малка кола - само бензин- никакви нафтови тресачки и бучалници!
                            Купих такава преди няколко месеца на жена ми - за града е безценна!
                            Успех в избора

Ето и няколко снимчици
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от Ba4e Mite; 13-11-08, 19:34.
                            ________________________________________________________________________________________
                            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

винаги съм считал че за жена е най-подходяща nissan micra (розова ) но и mitsubishi colt е пак добър вариант според мен
                              Suzuki Jimny; +4'' Black Raptor / Pro comp; Maxxis Bighorn 30/9.5R15; 9500lbs Winch
                              Георги Кандиларов 0889/705-106

Коментар

Първоначално публикуван от MMB Преглед на мнение
                                винаги съм считал че за жена е най-подходяща nissan micra (розова ) но и mitsubishi colt е пак добър вариант според мен
                                Ами кой ще им купува частите и консумативите и на какви цени а?
                                ________________________________________________________________________________________
                                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X