Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение по проходимост Фронтера vs. Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сравнение по проходимост Фронтера vs. Витара

И двете са достатъчно надрани, а и ремонтите ще са за моя сметка и по ходова част и т.н. (ако се налагат след пътуванията), така че дали ще ремонтирам витара или фронтера - все тая. (или пък не???)
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

И ако Фронтерата е след тунинг от типа ВаниоМОТОРС.....Малииии..
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от biboqn; 07-10-08, 15:15.

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
        И ако Фронтерата е след тунинг от типа ВаниоМОТОРС.....Малииии..
        Това някой Шуменски тунинг маняк ли е?

Щото аз съм виждал из нета и не лошо тунинговани такива.
        Прикачени файлове
        no signature no problems

Коментар

Снимах я на паркинга на Техномаркет Варна. Каква красавица, а?
          Последно редактирано от biboqn; 07-10-08, 15:29.

Коментар

Тава не е фронтера бре момчета, това си е Jиep модел Raидer. , а само част от лепенките са на опел .
            Виж, веригата е ясна - да се връзва вола дето ще тегли
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Видях темата и реших да драсна.
              Колегата има Фронтера а аз Витара. Не са лифтирани. Грубо с педя премерих клиренса и се оказа един и същ. Той с 31 10.5 15. Аз с 215/75 15, а по книга 230 мм срещу 200 мм. Незнам!
              Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
                Видях темата и реших да драсна.
                Колегата има Фронтера а аз Витара. Не са лифтирани. Грубо с педя премерих клиренса и се оказа един и същ. Той с 31 10.5 15. Аз с 215/75 15, а по книга 230 мм срещу 200 мм. Незнам!
                Е ти си го написал той с 31" а стандартно е с 215/65/15. Разликата даже е повече от 30 мм.
                no signature no problems

Коментар

Ъъъ... Как точно го мерите клиренса с педя? Обикновено най-ниската част на кола с поне един цял мост е дифа на него. Т.е. там е малко трудно за бъркане с ръка. И той зависи единстено от размера на гумите и размера на дифа. Разстоянието от земята до праговете е друго нещо (също така не маловажно). Напълно е възможно с или без лифт кола с по-малък клиренс да е с по-голяма височина до праговете, околкото тази с по-голям клиренс... За това има значение колко е вдигната къщичката от моста. Примерно, ако са с еднакви гуми, не лифтван УАЗ с редукторни мостове е с по-голям клиренс, отколкото лифтван с обикновени, но с по-малка височина на праговете.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                    По спомени маи не всички витари са на шаси(може и да греша),...
                    Не грешиш! Последния, т.е. актуалния в момента модел е без рама. И ако аз плащам - ще предпочета предишния модел.

А за комфорт - най-добре е по е по хубав асфалт!
                    Последно редактирано от Жоро; 29-10-08, 21:17.
                    По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Тя работата е ясна.Неправилно зададен от автора на темата въпрос,който може да отключи вечните спорове.Всеки си мисли че джипа му е номер 1.

Аз мога да отговоря на въпроса обаче.Необходима ми е само информация за размера на гумите и джантите,за модела на гумите,за дължината на купетата(къси бази,дълги бази),за вида на двигателите(бензин,дизел) за кубатурата им,както и конските сили.Трябва ми инфо за вида на диференциалите,задни и предни,вида на хъбовете,годините на производство на джипките.

С тази информация ,ще мога до 70% точност да ти кажа коя от двете джипки ще те отведе по-близо да заветния хълм.

ПС:Извън темата;-).С моята обикновена Фронтера съм готов да се надджипвам с същата по вид нетунингована Витара.Желателно е да има жури,разбирай сеирджий,дървени въглища,хладилни чанти,пържоли и какво ли не още.
                      Последно редактирано от adwokat; 29-10-08, 22:19.
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
                        Не грешиш! Последния, т.е. актуалния в момента модел е без рама. И ако аз плащам - ще предпочета предишния модел.

А за комфорт - най-добре е по е по хубав асфалт!

Абе аз винаги съм се чудил - с какво сърце ще изкараш такова чисто ново джипче на оффроуд, да го накаляш, намацаш и т.н. Дал си маса пари и да го върнеш надрано. Не знам, аз не бих го направил. Можеби има някаква "златна" възраст, дето хем е здрав джипа, хем не ти е жал да го правиш на нищо.

Коментар

Към автора.

Ние тук се скъсахме да пишем и да мислим,кое е по-подходящо,а ти се изкефи на разходката и всички"писатели" и "мислители" по темата чакаме да чуем и видим резултата от джипката.Коя избра,доволен лиси,от кое не си доволен и т.н...
                          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                            Към автора.

Ние тук се скъсахме да пишем и да мислим,кое е по-подходящо,а ти се изкефи на разходката и всички"писатели" и "мислители" по темата чакаме да чуем и видим резултата от джипката.Коя избра,доволен лиси,от кое не си доволен и т.н...
                            Да де и после ще дойде следващия и ще е обиден, че никой нищо не отговаря.
                            Те половината теми в които някой пита нещо са такива. Получава каквото търси и до там.
                            no signature no problems

Коментар

0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                Гласим я или за коледната ваканция, или за пролетта или за ноември .....
                                Извинявайте за това, че още не сме тръгнали и нямам резултат, но съм писал и по-горе кога смятам да пътуваме. Най-вероятно ще карам с витарата, защото опела влезе в сервиз за смяна на заден диф и ако не го оправят до тогава ... ако пък е готов, може да пътуваме заедно и тогава да дам съвсем точно сравнение - кой на кои терени е по-в свои води.
                                Мерси на всички за съветите и мненията, обещавам да пиша като има резултат.
                                0888 315 794
                                LZ1UPI
                                A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X