Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение по проходимост Фронтера vs. Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сравнение по проходимост Фронтера vs. Витара

Един приятел има ГОЛФ 3-ка и аз с фронтерата не ми пука на Джулай морнинга се набутах дирекно до морето с фронтерата ама оня идиот да вземе с голфа да влезе зад мене и естествено закъса. Ма то такова закъсване сефте виждам , 7 или 8 човека се пробвахме да и вдигнем предницата ама не помръдваше . Дойде някакъв пич със витара , гледам я правил офроудка , гуми , амортисьори , височина , и влезе в пясъка да вади голфа , ама какво стана ? Мъчи се мъчи се и се чу едно ПАТ и предните колела спряха да се въртят ( май счупи диференцял ) , както и да е изкарахме го него с бутане , а колкото до голфа си изкарах фронтерата и назадна го изкарах все едно не беше закъсал въобще , верно малко позамириса съеденителя ама изкарахме голфа с лекота . Не знам реално погледнато кое е по проходимо ама правената витара и се разказа играта , а с мойта фронтера дето няма нито спецялни гуми нищо особенно си го изкарах

Коментар

Първоначално публикуван от CuBG Преглед на мнение
      Един приятел има ГОЛФ 3-ка и аз с фронтерата не ми пука на Джулай морнинга се набутах дирекно до морето с фронтерата ама оня идиот да вземе с голфа да влезе зад мене и естествено закъса. Ма то такова закъсване сефте виждам , 7 или 8 човека се пробвахме да и вдигнем предницата ама не помръдваше . Дойде някакъв пич със витара , гледам я правил офроудка , гуми , амортисьори , височина , и влезе в пясъка да вади голфа , ама какво стана ? Мъчи се мъчи се и се чу едно ПАТ и предните колела спряха да се въртят ( май счупи диференцял ) , както и да е изкарахме го него с бутане , а колкото до голфа си изкарах фронтерата и назадна го изкарах все едно не беше закъсал въобще , верно малко позамириса съеденителя ама изкарахме голфа с лекота . Не знам реално погледнато кое е по проходимо ама правената витара и се разказа играта , а с мойта фронтера дето няма нито спецялни гуми нищо особенно си го изкарах
      Това правените да са по-НЕнадеждни от заводските е много често срещана болест и не показва нищо.
      Аз комплексна оценка за проходимост не мога да дам.
      Фронтерата е по-голяма Витара.
      По-лесно "обкрачва" препядствията заради размерите си и по-лесно затъва заради теглото си.

Коментар

Тя защото не е била Бургаска Витара, нашите Витари нямат проблеми нито с пясъци, нито с кал.Ако закъсаме имаме лебедки.Ако и лебедката не помогне се обаждаме...на Джамбазов
        А да спорим кое е по проходимо...празни "електронни" приказки Идвате на едно гости в Странджа планина и направо тестваме.Тогава ще се види кое от къде минава, всичко останало е "чесане на пръстите"

ПС.
        Тъкмо започва да се закалва хубаво...засърбяха ме гумите
        Ако има желаещи в неделя може да се поразходим ?
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

от проходимост до дърпане на затънал автомобил /мъртва тежест/ разликата е огромна...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            от проходимост до дърпане на затънал автомобил /мъртва тежест/ разликата е огромна...
            Иска си динамично въже, я сега си признайте кой открадна въжето на Добри от морската Сузуки среща, като издърпах Джорджо когато се окантари ?

Коментар

До колкото разбрах, витарата е по-добра за големи наклони, тесни горски пътища и кал, която е за "прелитане (по-лека и по-малко потъва), докато Фронтерата е по-добра за по-каменисти и неравни терени.
              Отворих темата защото имам пътуване из страната за обиколка на крепостите (http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=34909). Имам варианта да взема фронтерата на един приятел и да отидем с нея или да си карам мойта витарка. Тъй като комфорта и обема на купето на витарата ме устройват идеално, а и разхода в лв. на двете коли е горе-долу еднакъв, по-скоро ме интересуваше кое от 2-те ще ме отведе по-близо до крепостта. И тъй, като колега от форума разполага със списък с над 1000 крепости унас и околовръст, подготвям се ...
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Здравей Юпи
                С една добре подготвена Витара ще стигнеш навсякъде
                Я кажи кога ще обикаляш ?

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                  Здравей Юпи
                  С една добре подготвена Витара ще стигнеш навсякъде
                  Я кажи кога ще обикаляш ?
                  A с една добре подготвена Фронтера още по-далеч.
                  Това изказване е култово признавам те.
                  no signature no problems

Коментар

Гласим я или за коледната ваканция, или за иполетта или за ноември, но тъй като крепостите са над 1000 ( и аз се облещих като го разбрах това), така че може би ще е всичките пъти помалко, а пролетната и зимната ваканции - повечко.
                    Засега витарата води като избор по 2 причини
                    1 - като си взимам лебедки и т.н. подобрения, че си е на мойта кола и
                    2 - по-тясна е и ще се провира по-лесно по горските гъсталаци и баири, а както знаем, повечето крепости са на такива места.
                    Фронтерата води с комфорта и каменистия терен, но пък .. по-широчка и все пак не е моя (което може и да се промени някой ден)
                    0888 315 794
                    LZ1UPI
                    A1 (Rh+)

Коментар

Тц тц тц, еййй кой какво прави ама все така извъртате нещата че Витарите ви в устата.Витарите това, витарите онова, направо надушвам световна конспирация срещу любимата марка

Коментар

Пиши своевременно като решиш и ако съм свободен може да се включа.
                        А чуждия джип...си е чужд.Все трябва да го пазиш и да го мислиш, лично на мен не би ми било спокойно.

Коментар

Един приятел има Фронтера, а аз съм с дълга Витара. Това лято мислихме да ги тестваме в Родопите точно по тази категория - проходимост, но той катастрофира на връщане от морето и вече 3 месеца не може да си вземе колата от сервиза. Удари се в един спрял Голф 2 на един завой и така си потроши "якият" джип че застрахователя направо искаше да го пише пълна щета - счупи кормилна рейка, огъна шенкел и помля съответно калници и разни престилки. Трябва да кажа че колата не изглеждаше много зле външно, но пораженията вътре бяха сериозни. Приятелят ми и досега не може да повярва че този внушително изглеждащ джип пострада така сериозно от удар със 50-60 км/ч във лек автомобил, който на всичкото отгоре и не пострада особено. За мен извода от тази случка е че Фронтерите са доста по-нежни от това как изглеждат, иначе за проходимоста мисля че нямаше да има особена разлика - мойта е с лифт и най-вероятно щяхме да се движим в пакет.
                          Honda XL600LM, 1987
                          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Колега,до 40 км/ч при челен удър оставаш жив,всичко се поема от колата,над тази скорост можеш да се броиш или труп или късметлия,удър в спрял предмед си е сериозно препрятсвие,а тясната витара,при тази ситуация какво ли щеше да стане?
                            Мисля че няма да се отървеш само с тези неща

Поздрави

Коментар

Удърът в нещо потрошва всяка машина, а и това въобще не е по темата.
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                Имам варианта да взема фронтерата на един приятел и да отидем с нея или да си карам мойта витарка.
                                Така поставен въпросът придобива съвсем различен смисъл. Независимо от останалите им качества, обикновено по-проходимата машина е тази, за която по-малко ти пука . Дори един храст край пътя променя нещата драстично... Остава да прецениш дали по-лесно би прежалил твоята или взетата на заем .
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X