Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение по проходимост Фронтера vs. Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сравнение по проходимост Фронтера vs. Витара

До колко витарата (дълга база) е проходима спрямо един опел фронтера?
    Уточнявам - не става въпрос за комфорт, возия, разход на гориво, пространство в купето, нито за това, кой е по-добрия джип. Най-много ще ми помогнат колеги, който имат опит и са карали и двете машини.
    Относно проходимостта, интересно ми е кое къде (при какви условия) е по- в свои води.
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

До: сравнение по проходимост

ами проходимостта на Фронтерата си е като на Исузо Трупър щото ходовата част си е 1 към 1
    то Фронтерата си е Исузо де
    не съм карал Витара но се съмнявам да са се справили по-добре от Исузо
    BMW X6

Коментар

Зависи най вече от Гумите,от лифта,и от това кой ги кара

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
        До колко витарата (дълга база) е проходима спрямо един опел фронтера?
        Уточнявам - не става въпрос за комфорт, возия, разход на гориво, пространство в купето, нито за това, кой е по-добрия джип. Най-много ще ми помогнат колеги, който имат опит и са карали и двете машини.
        Относно проходимостта, интересно ми е кое къде (при какви условия) е по- в свои води.
        Аз имам Фронтера а брат ми Витара дълга. Карал съм фронтерата 4 години близо вече, а Витарата 2-3 месеца общо, като 3-4 пъти съм ходил на риба с нея. Витарата преди да и направим лек лифт http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8980
        беше по-зле от лада или москвич, опираше навсякъде, беше ниска и ставаше само за зимно каране. След лифта нещата добиха друг вид. Но въпреки това Фронтерата фабрично е по-висока и има по-добри ходове. За проходимост не мога да ти кажа. Витарата има много голям + че е автоматик и е истински кеф да я караш на бавни по баирите за разлика от фронтерата където съединителя му се разгонва фамилията. Обаче с Фронтерата имаш усещане за по-голяма сигурност. По-широко стъпва и носи много по-големи гуми без да се пипа нищо което обуслава по-висок клиренс и от там проходимост при минимално никакво тунинговане на 2-те. Витарата обаче е по-тясна и се вре по-лесно.... абе трябва да покараш и 2-те и да прецениш сам. Като добавиш и останалите фактори които си изключил ще вземеш фронтерата. Защото освен проходимост в гората трябва и да си седнал някъде и да не си биеш главата в колонката през 1 минута.
        no signature no problems

Коментар

До: Сравнение по проходимост Фронтера vs. Витара

Това вече го бяхме дъвкали.Освен ценово/донякъде/ други сравнения няма как да се правят.Ходове,доста по-големи гуми,височина т.е. нещата обуславящи по-добра проходимост са в полза на Фронтерата.Витарата може да я докараш до по-проходим вариант,но няма как да и тунинговаш вътрешния обем-тесен е салона и не ми е било удобно вътре/карах преди години няколко месеца КБ/.А ако ползваме единственото логично сравнение-защо да даваш допълнително пари,когато можеш за аналогична сума да вземеш направеното още в завода.А спрямо възрастта в която си купуваме колите,Витарата гние яко.

Коментар

По спомени маи не всички витари са на шаси(може и да греша),на мои познат баща му си взе витара дълга база,много запазена,не е пипано нищо по нея,ами по високо комби,няма тези ходове като на фронтерата и е много тясна вътре,ама много,но фронтерата къса база няма багажник,но вътрешно псостранство има да се гониш из вътре,особенно отзад е много широк и удобен джип,не е важна чак толкова проходимостта,комфорта също,не след 100 км да слизаш убит на пес,и за мен най-важният фактор гниенето,всичко друго се прави и лифтове и блокажи и мостове стига да искаш,ама с гниенето няма оправия,поне не качествена,всичко опира до компромиси

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
              По спомени маи не всички витари са на шаси(може и да греша)
              Грешиш.
              no signature no problems

Коментар

Двата автомобила са в различен клас и според мен не е удачно сравнението. Бих казал, че ако се сравняват всички плюсове и минуси, проходимостта може да е един от критериите.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                  Двата автомобила са в различен клас и според мен не е удачно сравнението. Бих казал, че ако се сравняват всички плюсове и минуси, проходимостта може да е един от критериите.
                  Това е ясно, автора на темата съвсем ясно е написал че иска сравнение само и единствено на проходимост. Какво значение има, че са от различен клас. А като размер и килограми са горе долу същите.
                  no signature no problems

Коментар

Базови модели без тунинг.Фронтерата е по-проходима.Видял съм го на разходки не веднъж.Витарата би трябвало поради по-леката си конструкция да е по-добра в пясък.

ПС:Темата е подходяща и за раздела с Витарите.Със сигурност ще науча нещо ново за Витара.
                    Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                    NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Аз Фронтера на състезание не съм видял..... А Витари има доста.Сами си правете изводите

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
                        Аз Фронтера на състезание не съм видял..... А Витари има доста.Сами си правете изводите
                        не си видял в България по обективни причини. В други страни има колкото щеш

LZ1RED

Коментар

Та даже и на Ладога тази година и на Дакар миналата. Ама сега знам че ще стане една....
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                            Та даже и на Ладога тази година и на Дакар миналата. Ама сега знам че ще стане една....
                            СЕФТЕ..........

Коментар

не се караите сега ще ида да я засиля фронтерата в едно дърво че за нищо не става

Колко са карали фронтери та разправят на ляво на дясно че не стават?покараите ги пък тогава даваите сравнения

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X