Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW 320i 1996 или BMW 318ti 1998 върви повече

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: BMW 320i 1996 или BMW 318ti 1998 върви повече

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Тия BMW-та не са ми много ясни,ама все си мисля,че това "ti" е с различно купе-някаква къса двувратка май беше(след нЕкоя година ги кръстиха "compact"....май).
    Естествено е по-леката колица да върви повечко,от по-тежката,при съпоставима мощност.Но пък нЕкой казваше-"силата е нищо без контрол",та нормалната тройка,може да стои по-добре на пътя от късичката и некоя десета от секундата при ускорение,нЕма да е много важна...па макар и за състезателни цели.
    Ако става дума за тях, са ебаси грозните коли. Най-грозното нещо правено от БМВ някога. А че са леки, леки са, то май и нямат друго преимущество.

За това става дума:

Последно редактирано от Тихомир; 21-01-10, 18:35.

Коментар

Подобно е,ама на снимката е новия модел(Compact или нещо такова).
      Разликата е във фейса-старото е с предницата на Е 36.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Подобно е,ама на снимката е новия модел(Compact или нещо такова).
        Разликата е във фейса-старото е с предницата на Е 36.
        Дам разликата с Е36 е в това дет е по-късо,двувратка е (Като изключим Е36 Купе) и таблото е по-различно,лично според мен на компакта таблото е по-красиво,но и само това е по-хубаво от седана,все пак лично мнение,иначе са доста лекички и може би заради това са игриви със задната част на колата а и са си доста коне де,все пак 1,6л двигател със 101 к.с. на купе от 800 кила си е бая
        [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]
        [B][COLOR=Red][SIZE=4]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/SIZE][/COLOR][/B]
        [IMG]http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO/Icon%202.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от NiGhTy Преглед на мнение
          а и са си доста коне де,все пак 1,6л двигател със 101 к.с. на купе от 800 кила си е бая
          Не може да е чак 800 кила,но със сигурност е по-лекичко от седана.
          А и темата е за по-големия мотор със 115к.с.
          Тия модели са предшественици на сегашната първа серия на BMW.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не може да е чак 800 кила,но със сигурност е по-лекичко от седана.
            А и темата е за по-големия мотор със 115к.с.
            Тия модели са предшественици на сегашната първа серия на BMW.
            Знам че е за по-големия мотор,аз дадох само като пример този 1,6 че е 101 коня и за това купе си върви Като цяло поне според мен са много грозни,1-та е в пъти по-красива от тях,даже Е36 компакта е по-хубав от новия компакт Е46 поне според мен,това е само срам за бмв с тези си модели За разлика от компакта,купето вече е друго нещо
            [B][URL="http://metric.rodim.ru"][IMG]http://metric.rodim.ru/a1_a1_11_12_2008_2_1a.gif[/IMG][/URL][/B]

Коментар

Колега , и двата двигателя са добри , аз лично бих предпочел М44 мотора , струва ми се по-икономичен и елементарен от М52 , въпреки че редовият шестак го дават като най-сполучливия мотор на BMW ;ваноса е система свързана с газоразпределението и е с цел икономия ; по-важно е състоянието на всеки отделен автомобил , и според мен вземи колата която има ASC !
              Поздрави !

Коментар

Аз бих избрал 320,шестцилиндрувия двигател е много по добре балансиран и изтегля много още от ниските обороти.А разхода е почти същия като при 318.
                При равни други обстоятелства съм с две ръце за 320.За возията също искам да допълня,че е с пъти по добра от доста други марки.Носача например при Е36 е щамповка(плътно желязо) а при доста други марки голф и т.н е ламаринен..........

Коментар

Ако избора е м/у двата модела - значи за предпочитане е 320ката .
                  Освен това след 97 г започват да им слагат 8 аербега за безопасност .
                  320 като поддръжка е същата като 318 или 316 , но като вървеж е по-добра .( ако няма АЕРБЕЦИ и във предните врати - значи не е 98 г )
                  Единственото което се полъгват всички нови собственици на 320 ( и не само) е слагането на 17 цолови джанти и ниски гуми .
                  Това съчетано със спортното окачване на 320 не е добре . Возията става твърда и все едно нещо не е наред по колата .
                  Скоро след преминаване на еуфорията грешката е осъзната и се преминава на 16 цола ( дори нормално е 15) и нормална височина на гумите .
                  Ако се избира - добре е да се вземе БМВ със шпер диференциал. Предимствата няма да описвам.Но може да познаете дифа като легнете отдолу ( или вдигнете колата ) - отдолу на дифа има буква " S ".
                  Или като вдигнете задните гуми , завъртате едната гума - другата трябва да се върти в същата посока !!!
                  Ако това може да ви е полезно нещо .
                  Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                    И двете БМВта са с нови газови амортисьори по около 130-150 лв/бр. предните и по 65-70 лв/бр задните .
                    Накладки - 35-60 лв/комплект .
                    Смяна съединител - притискател , лагер и феродов - 200 -250 лв с труд в сервиза .
                    Цените са по-евтини от тези на ФОРД и Фолксваген .( според мен )
                    Километрите за профилактика м/у ремонтите са повече от други коли .
                    Всичко пиша само от личен опит .
                    Всеки си прави извода сам .
                    Май не си карал достатъчно други коли,че да говориш така,Имам Опел Вектра и за 4-те амортесиора маслени дадох 120лв в Евро 07 За газови искаха още по 10лв отгоре,Целия съединител (притискателен,феродов,всичкооо ми е 80лв) имам и бус VW Transporter амортесиорите са му по 50 лв бройката Не знам какво по-евтино видя в цените на бмв-то което всъщност е една от най-скъпите коли за подръжка,на е46-та за 2 амортесиора (предни) + маркучетата за спирачките ни взеха 650 лв Твърдо съм убеден,че на Форд,VW,Opel....подръжката е по-евтина от на BMW!
                    ( ако няма АЕРБЕЦИ и във предните врати - значи не е 98 г )
                    98 излиза Е46,поне аз доколокото знам само купе Е36 може да се намери 98,но не съм сигурен,може да има и седани

Коментар

на кола 98 година тия еърбеци я сработят я не...
                      На Реното ми си пишеше в книжката, че на 10 години трябва да се сменят възглавниците и пиропатроните на коланите... Затова и немалка част от 10-12 годишните коли ги бракуват или продават на символични цени...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Май не си карал достатъчно други коли,че да говориш така,Имам Опел Вектра и за 4-те амортесиора маслени дадох 120лв в Евро 07 За газови искаха още по 10лв отгоре,Целия съединител (пр...подръжката е по-евтина от на BMW!

98 излиза Е46,поне аз доколокото знам само купе Е36 може да се намери 98,но не съм сигурен,може да има и седани
                        Аз няма да коментирам Опел , Форд, Фауве и др. Просто имам свое виждане по темата , а тя е ...... прочетете
                        Темата е за БМВ !
                        Иначе за приказката :
                        Карал съм и поддържал с години - Фиат Дукато, Фолсваген голф 2 , Форд Сиера ,Ленд Ровър Диско и соц.возила .
                        Коментарите и изводите си съм ги направил по-горе в темата .
                        А за БМВ 318 , 98г - има и седан .
                        И ако е възможно ( ако не ви е трудно) - придържайте се към темата .
                        За опел си пуснете друга тема . Не съм карал и не го смятам за пропуск . Хубави коли .
                        Поздрави !
                        Последно редактирано от bgbul; 26-01-10, 15:51.

Коментар

Аз няма да коментирам Опел , Форд, Фауве и др. Просто имам свое виждане по темата , а тя е ...... прочетете
                          Темата е за БМВ !
                          Иначе за приказката :
                          Карал съм и поддържал с години - Фиат Дукато, Фолсваген голф 2 , Форд Сиера ,Ленд Ровър Диско и соц.возила .
                          Коментарите и изводите си съм ги направил по-горе в темата .
                          А за БМВ 318 , 98г - има и седан .
                          И ако е възможно ( ако не ви е трудно) - придържайте се към темата .
                          За опел си пуснете друга тема . Не съм карал и не го смятам за пропуск . Хубави коли .
                          Поздрави !
                          Колега нямам нищо против БМВ,нито пък съм любител на опел,карам Опел просто наследствено,иначе и аз съм почитател на БМВ и то доста голям,но да твърдите че обслужването му е евтино е просто безсмислено,спрямо италианските коли Фиат,Ланчия....може...или пък скандинавските там сааб дрън дрън...но спрямо немските е може би най-скъпо от всички за ремонт на ГНП на Е46 320д '98 година 700лв иначе общо взето са доста добри,а и по-новите ги правят икономични Е46-та дава по-малко разход от Мерцедес Ц220 цди,но определено обслужването му е по-скъпо,все пак това е моето мнение,всеки си има мнение и точно за това има толкова много марки,за да има човек избор А по темата 320-та е по-добре от конТакта според мен
                          Поздрави и нищо лично!

Коментар

Колега нямам нищо против БМВ,нито пък съм любител на опел,карам Опел просто наследствено,иначе и аз съм почитател на БМВ и то доста голям,но да твърдите че обслужването му е евтино е просто безсмислено,спрямо италианските коли Фиат,Ланчия....може...или пък скандинавските там сааб дрън дрън...но спрямо немските е може би най-скъпо от всички за ремонт на ГНП на Е46 320д '98 година 700лв иначе общо взето са доста добри,а и по-новите ги правят икономични Е46-та дава по-малко разход от Мерцедес Ц220 цди,но определено обслужването му е по-скъпо,все пак това е моето мнение,всеки си има мнение и точно за това има толкова много марки,за да има човек избор А по темата 320-та е по-добре от конТакта според мен
                            Поздрави и нищо лично!
                            Колега нищо лично, но ако сравниш накладките за BMW или някоя Италиянска пицария в една и съща година на поизводство на някоя свестна фирма производител ( Бендикс, Феродо или Текстар) разликата е 10 лева на мост! Така е с амартесьори,термостати и други ежедневни за БГ дупките консумативи. Ако си купиш седмични лагери за главините за Фиат,Ланчия и др. може и по 20 лева броя , но труда си го плащаш другия четвъртък ПАК. Не говоря просто така от 7 години карам ВМW , а от две се занимавам и с Ланчията на БАЛДЪЗАТА. Дано не се засягаш, но мисля че форума е за мнения от личен опит, иначе харесвам една марка от ФИАТ-ГРУП .........почва с FER и завършва на RARI.

Коментар

Поддръжката :
                              Километрите за профилактика м/у ремонтите са повече от други коли .
                              Всичко пиша само от личен опит .
                              Всеки си прави извода сам .
                              Това е от по-преден пост .
                              Запомни го . Това е основния девиз за икономично поддържане на една кола . Не цените и разликата от 5 лв на бройка .
                              Пиниза е , че от как карам БМВ забравих да ремонтирам коли .
                              Добре , че е Нивата та пак съм във форма . Но то е заради небрежното ми шофиране по камънаците , а не заради колата .
                              И само си бъбрим , нищо лошо . Всяка кола е хубава .

Коментар

Първоначално публикуван от laary Преглед на мнение
                                Колега нищо лично, но ако сравниш накладките за BMW или някоя Италиянска пицария в една и съща година на поизводство на някоя свестна фирма производител ( Бендикс, Феродо или Текстар) разликата е 10 лева на мост! Така е с амартесьори,термостати и други ежедневни за БГ дупките консумативи. Ако си купиш седмични лагери за главините за Фиат,Ланчия и др. може и по 20 лева броя , но труда си го плащаш другия четвъртък ПАК. Не говоря просто така от 7 години карам ВМW , а от две се занимавам и с Ланчията на БАЛДЪЗАТА. Дано не се засягаш, но мисля че форума е за мнения от личен опит, иначе харесвам една марка от ФИАТ-ГРУП .........почва с FER и завършва на RARI.
                                Няма за какво да се засягам,аз не ги харесвам тия италианските,е става въпрос за алфа,ланчия,фиат...бла бла кой ли не харесва Ферари,Ламбо....за БМВ-то нямам нищо против,не знам колко се чупи и колко не но при нас в Сливница поне почти няма дизелово БМВ на което да не му е отварян двг-ля може би просто така са уцелили хората не ги знам,комшията също шлайфа глава и т.н може и заради лошата нафта да е,но едва ли,предполагам щото са доста форсирани двигателите,1 приятел пък точно с Компакт само че 1,6и също сменя главата...не ги знам що за стока са....опелчето ни е дизел,взехме го на 90к километри,сега вече е на 320к и сме му сменявали само ремъци и масло,а преди няколко месеца и амортесиори,само това....нищо друго,пък не знам колко по-дълго е времето между обслужванията на бмв-то от на другите коли,масло си сменявам на 10к километра,а ангренажни ремъци на 40-50к не знам другите цени как са,щото колегата laary викаше нещо за термостати за вектрата в Евро07 биалетка + термостат е 12 лв пък вие си правете сметка скъпо ли е обслужването и А иначе кой за каквото има възможност,това ще кара,аз лично също се бях насочил към БМВ само че 320д Е46,но като че ли нещо ми размина и сега съм се насочил към Гранд Чероки 2,7.
                                Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X