Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BMW 320i 1996 или BMW 318ti 1998 върви повече

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: BMW 320i 1996 или BMW 318ti 1998 върви повече

Няма да изпадам в брътвежи дали БМВ е добра марка или не, собствениците на БМВ по принцип сте по- различни от другите хора .

По темата ще кажа само едно. Бензиновия атмосферен двигател е морална отживелица, куц е и харчи много. Не си причинявайте това.
    Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      на кола 98 година тия еърбеци я сработят я не...
      При мен сработи на БМВ 325ix 1988-ма година. А лично аз от изброените две бих избрал... 5-та серия, 1996, поне 525i, за предпочитане 540i
      “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
      Walter Rohrl
      GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Когато в темата останат само знаещи - трябва да се оттеглим . Ние които караме .
        Да оставя вас да си поспорите и да се самонадъхвате . Успех !
        Последно редактирано от bgbul; 27-01-10, 11:48.

Коментар

колега, стига бълва глупости!

Дизела не ставал са сп. шофиране... Виж спец. на 330д и 330и - дизела ускорява 0-100 малко по-бързо, а при доускоряване /например 60-100кмч на 5ск/ разликата е огромна в полза на дизела!
          За какво ми е да карам на високи обороти, като на 2000/мин дизела вече те лепи за седалката?

А за метана ще се направя, че не съм го прочел... Само едно "въпросче" какво се случва с багажника? Ако искам да се возя за 5лв/км, но в багажника да няма място за повече от портмоне, ще си взема електромобил или смарт... Не всички караме такси или разнасяме пици, та да си слагаме по 200кг метанови бутилки...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Спортно шофиране с цитираните двигатели е някакъв пълен мит.

Виждал съм в сервиза какви "тунинги" правят на окачването, за да може да носи целия скрап за метана - тук вече спортното става като на пикап спортното
            Пък тези двигатели + теглото на метановите бутилки + скапването на окачването = ????

Да не говорим за приключенията, който тази кола ти осигурява зимата... то си е толкова спортно, колкото да си караш жигула.
            Зима иде

Коментар

е да де - ВАЗ е дрифт идола за зимата пък и за лятото /да се изплюе някой на асфалта и вече си с вратите напред/
              Но БМВ с толкова "багаж" отзад ще е като кола със задно разположен двигател !
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А за метана ще се направя, че не съм го прочел... Само едно "въпросче" какво се случва с багажника? Ако искам да се возя за 5лв/км, но в багажника да няма място за повече от портмоне, ще си взема електромобил или смарт... Не всички караме такси или разнасяме пици, та да си слагаме по 200кг метанови бутилки...
                Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                Спортно шофиране с цитираните двигатели е някакъв пълен мит.

Виждал съм в сервиза какви "тунинги" правят на окачването, за да може да носи целия скрап за метана - тук вече спортното става като на пикап спортното
                Пък тези двигатели + теглото на метановите бутилки + скапването на окачването = ????

Да не говорим за приключенията, който тази кола ти осигурява зимата... то си е толкова спортно, колкото да си караш жигула.
                Интересно е да гледам как се напъва някой , който не е виждал това за което се напъва .....
                Казах ви , че ще е весело , ама чак толкова ........ мислех , че ще се веселите на мой гръб .... а то аз се веселя ....
                Продължавайте .
                за сведение :
                4 бутилки за метан побират 20 кг метан . Собствено тегло по 21 кг - общо 90 кг. С горивото стават 110 кг в багажника .
                Пълен резервоар е 65 литра - почти 60 кг.
                Разликата в килограма е 50 кг.
                Вие за тези 50 кг ли се напъвате толкова . Евала !
                Отстъпвам ви . Много е тежко на БМВ с 50 кила повече . Направо се задъхва и се замислям да го сменя ......в следващия живот !
                Наистина , когато някой пише неща които само е чувал ........ става весело .
                То за това е Форума - да си стоплим студените дни .
                Не се сърдете .
                И стига се напъвайте за 50 кг . От Русе до Пловдив за 20 лева .......... Нека ми е зле !
                ( Не съм такси , нито моя син . Не ползваме колите за разносна търговия . Просто си джиткаме с кеф - евтино и комфортно . )

Последно редактирано от bgbul; 27-01-10, 12:11.

Коментар

Аз не пиша тук, за да се веселя на нечий гръб, а за да предпазя колегата от грешка, за която ще съжалява.

Метан може да се сложи на всяка марка, не само на БМВ.

БМВ е марка, чиято най силна страна е... Маркетингът. Има едно БМВ и то е М3. Всичко останало е пълна пародия.
                  Това е моето мнение и моят опит с марката. Не задължавам никой с него.

А bgbul, не мога да те разбера защо приемаш всичко толкова лично. Това не е от полза никому, още по- малко на колегата, който трябва да взима решение.
                  Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                    Аз не пиша тук, за да се веселя на нечий гръб, а за да предпазя колегата от грешка, за която ще съжалява.

Метан може да се сложи на всяка марка, не само на БМВ.

БМВ е марка, чиято най силна страна е... Маркетингът. Има едно БМВ и то е М3. Всичко останало е пълна пародия.
                    Това е моето мнение и моят опит с марката. Не задължавам никой с него.

А bgbul, не мога да те разбера защо приемаш всичко толкова лично. Това не е от полза никому, още по- малко на колегата, който трябва да взима решение.
                    За това вече те признах !
                    Това е вярното ! Просто трябва израстване за да се осъзнае .
                    Нищо лично ( избивам комплекси .....) Просто споделям опит . И точно заради колегата пиша. Конкретни данни посочих - и за 318 и за 320 , а не за дизели.....
                    Не се обиждам , а си споря са спортуване . Надявам се да е така и отсреща .
                    Колкото повече колеги осъзнаят какво искат от нашия спор - толкова по-добре си е изпълнила ролята тази интересна тема .
                    Няма лоша марка - аз така мисля .
                    Има лоша поддръжка и небрежно шофиране . Това трябва да се знае ,
                    Когато обаче един колега пита за два бензинови модела да му се посочва ДИЗЕЛА ..... не е правилно .
                    И да вметна - поразпитайте за БМВ 330 или 530 дизелите .
                    Как са им главите ........ и кажете какво сте чули .
                    Последно редактирано от bgbul; 27-01-10, 12:34.

Коментар

Аз продавам надуваеми лодки - вече 2 пъти ми се случва да идват клиенти с "атомни бомби" /едното беше VV124 мерцедес, другото БМВ 5-ца/ в багажника и да се чудят къде да си натоварят покупката, която иначе се събира в Опел Корса...
                      Като са "само" 110кг "бомбите", защо кола с метан стои все едно има 3 човека на задната седалка?

Ще е интересно да оборудваме с метан едно BMW 320i 1996 и едно BMW 318ti 1998 и да тестваме кое /не/ върви повече
                      След това понеже са стари за таксита, може да ги пуснеме да разнасят пици...
                      Но по информация от достоверен източник, подръжката им ще излиза доста по-скъпо от на конкурентните по "бързина" Деу Нексия екс-такси

В интерес на истината, не препоръчвам да се взема дизелови БМВ-та от въпросните години 96-98.

Коментар

Аз продавам надуваеми лодки - вече 2 пъти ми се случва да идват клиенти с "атомни бомби" /едното беше VV124 мерцедес, другото БМВ 5-ца/ в багажника и да се чудят къде да си натоварят покупката, която иначе се събира в Опел Корса...
                        Като са "само" 110кг "бомбите", защо кола с метан стои все едно има 3 човека на задната седалка?

Ще е интересно да оборудваме с метан едно BMW 320i 1996 и едно BMW 318ti 1998 и да тестваме кое /не/ върви повече
                        След това понеже са стари за таксита, може да ги пуснеме да разнасят пици...
                        Но по информация от достоверен източник, подръжката им ще излиза доста по-скъпо от на конкурентните по "бързина" Деу Нексия екс-такси

В интерес на истината, не препоръчвам да се взема дизелови БМВ-та от въпросните години 96-98.
                        Там за където ти си тръгнал ....... някой хора от там се връщат......
                        И на мен ще ми е интересно , а и на други колеги . Давай смело и пиши как е .... може да ни хареса и да оборудваме и ние по едно БМВ с метан . Знам ли ?
                        А за твоя източник на информация ....... Забрави го ..............Довери ми се !
                        Винаги ми е било неприятно когато видя млади хора с предубеждения .
                        Неприятното идва от това , че вместо младите да сте отворени , откриватели и новатори - вие робувате на празните приказки на псевдоразбирачи . Защо ?
                        Реагирам така , защото имам синове на по 21 - 22 години . Много трудно е да ги отуча от "капаците на очите ". Многооооо
                        За това - вместо да вярвате на приказки на маса ..... мислете , учете и творете . Само така утре ще ви слушат с доверие , защото знаете и можете .
                        Казвам го с добри чувства ! Успех !
                        0897/967-811 - ела и виж !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Интересно е да гледам как се напъва някой , който не е виждал това за което се напъва .....

за сведение :
                          4 бутилки за метан побират 20 кг метан . Собствено тегло по 21 кг - общо 90 кг. С горивото стават 110 кг в багажника .
                          Пълен резервоар е 65 литра - почти 60 кг.
                          Разликата в килограма е 50 кг.
                          Вие за тези 50 кг ли се напъвате толкова . Евала !
                          Отстъпвам ви . Много е тежко на БМВ с 50 кила повече .

За някой анонимен който не чете , а пише и се прави на знаещ !Той ще се усети кой е и ще порасне .
                          Собствено тегло - означава теглото на бутилките .
                          Научете се да четете , преди да пишете и да отправяте укори ....! хи-хи-хи ( да те цитирам , колега )
                          Поне така правят истинските колеги .
                          Последно редактирано от bgbul; 28-01-10, 15:45.

Коментар

От: До: BMW 320i 1996 или BMW 318ti 1998 върви повече

Най-вече зависи от състоянието на 2 те коли но ако 320 е в добро състояние is няма шанс това е от мой личен опит и е лично мое мнение.А пък ако едно от двете е на газ .... няма шанс!

Коментар

От: BMW 320i 1996 или BMW 318ti 1998 върви повече

320i-това е машината.от личен опит смея да го твърдя...е,верно,че понякога гада ставаше неудържим.това го знае най-добре една разделителна манринела до нас.а и колкото невероятно да звучи,даваше по малък разход от 318
                              Христо - o887-o2 63 99

Коментар

От: До: BMW 320i 1996 или BMW 318ti 1998 върви повече

Първоначално публикуван от laary Преглед на мнение
                                Колега нищо лично, но ако сравниш накладките за BMW или някоя Италиянска пицария в една и съща година на поизводство на някоя свестна фирма производител ( Бендикс, Феродо или Текстар) разликата е 10 лева на мост! Така е с амартесьори,термостати и други ежедневни за БГ дупките консумативи. Ако си купиш седмични лагери за главините за Фиат,Ланчия и др. може и по 20 лева броя , но труда си го плащаш другия четвъртък ПАК. Не говоря просто така от 7 години карам ВМW , а от две се занимавам и с Ланчията на БАЛДЪЗАТА. Дано не се засягаш, но мисля че форума е за мнения от личен опит, иначе харесвам една марка от ФИАТ-ГРУП .........почва с FER и завършва на RARI.
                                Колега, това за седмичните лагери на фиат, алфа ланча се дължи единствено и само на некадърен монтаж. Имал съм някога взимане даване с италиански коли - Делта Интеграле (размазвачка на БМВта) и Дедра. Никога при никакви обстоятелства не се е повреждало нещо механично. Виж по тоците.. На последната съм направил лично 200 000 км с омраза (взех я без кеф) и тя е жива и здрава. Даже синът ми не може да я убие... Темпрата на баща ми също не си знае годините и километрите. Лагер съм сменял на един който редовно си ги сменяше... оказа се, че не знае как. Аз лично карам само японки и не мисля вече за италианки и германки... Частите са по-скъпи от германските, но пък се сменят пренебрежимо рядко.
                                Та обобщения добри/лоши, може да има само за руските коли - до една са ******.

П.С. Какво прави тази тема в "Автомобили 4х4"
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X