Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилно заключение ли правя за НИВА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Правилно заключение ли правя за НИВА?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Ако шарнирите се поддържат и гресират изкарват значително повече. Не съм имал Фероса, но съм карал и няма прилика с Нивата. То и Нивата вдига 120 - особено ако гледаш температурата
    При японките основен проблем е ръждата. Ако няма корозия или е в приемливи граници хич не се замисляй.
    Оригиналните са с гресьорка.

Точно въпросната фероза, до колкото съм видял, няма проблеми с ръждата.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
      А Фронтера нарежда ли се в класацията? Какви са отзивите за опелчетата?
      За асфалт става.

ПП:Какви хора сте ?Човекът искаше да си купи НИВА,вие го разубеждавате.Все пак НИВА е добра руска машина която има своите + и -
      Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Нека някой с Фронтера си каже мнението, но моите впечатления са, че пак ще опреш до споменатия от колегата по-горе проблем, а именно, че читав екземпляр под 10 бона трудно, а по-евтиното ще ти излезе накрая пак толкова, като му сложиш обслужването... Все пак не носи 3.5 литра масло и не харчи 8/100.... Джипка е.
        За моя смешен Галопер се ръснах 2 бона докато го подкарам, при това чаркалъците му са евтини, шарнирът е 35 кинта например..., а го взех тънко... Гледам сега се продават по 8 бона такива дизели, от спънатите по 105 коня...А моят е ламя 3.0 бензин...
        Та не знам. Но Нивата е трошлива, да знаеш. И харчи, а ако й сложиш газ на късата база в багажника и куче не можеш качи, само котка или два папагала, тясно ще ти е.
        Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
          За асфалт става.

ПП:Какви хора сте ?Човекът искаше да си купи НИВА,вие го разубеждавате.Все пак НИВА е добра руска машина която има своите + и -
          Хихихи колега аз пък бих казал, че Нивата нито за асфалта става нито за гората. Но това не е обективно.
          А сега на въпроса на колегата. Да Фронтерата става много по-комфортна ергономична и удобна е от Нива. Но за 4-5000 лв. няма да е в добро състояние. Което важи за 95% от 4х4 возилата за тия пари.
          no signature no problems

Коментар

Нивата е подходяща, ако може да си я правиш сам. Не трябва да излизаш без инструменти а багажникът (особено с газ) е твърде малък - не че на Фероцата е голям
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Нивата е подходяща, ако може да си я правиш сам.
              Кратко, точно и ясно. Бих добавил още два предиката преди да стигнеш до заключението, че ти трябва ВАЗ. Те са да обичаш да правиш и да имаш мнооого време. Именно тези три фактора - да можеш, обичаш и имаш време да правиш са абсолютно необходими, за да бъде щастлив един собственик на ВАЗ.
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
              ВАЗ 2131

Коментар

Това че частите за Нива са евтини е вярно но бързо здават багажа ! Ако искаш да караш по безпроблемно Нива трябва да я подържаш с читави (не Руски) части. Моята Нива е на 13000 и проблеми не съм имал (сменил съм доста неща по нея но не защото са се счупили)
                Важното е да те кефи джипката Витара-Витара,Нива-Нива,Опел,Нисан ти ще си я караш

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                  ...ВАЗ...
                  Както и всички, завършващи на "АЗ".
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А относно до багажника на Нивата е доста по-голям от Витара, Фероза, и особено от Самурай.

Коментар

Първоначално публикуван от DELUX Преглед на мнение
                      А относно до багажника на Нивата е доста по-голям от Витара, Фероза, и особено от Самурай.
                      Аз имам Нива. След прочитане на горното, оставам дълбоко стъписан.

Коментар

Преди и аз исках да си купувам нива но видях как се случи това с очите си и то без да има голям зор , моментално се отказах и забравих за марката лада .

Коментар

Ще пробвам пак да кача снимката
                          Прикачени файлове

Коментар

Сещаш ли се колко преди това лагера е чегъртал и е плакал за смяна . Или пък е бил сменен, но със старата втулка .... За това не е виновна Нивата.
                            Последно редактирано от kuzdov; 29-07-08, 20:26.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Мойта Нива е на 5 години и 150 000км. Поне 100 000 са по черно.
                              Нивата е проклета рускиня. Като са млади са хубави и ти доставят кеф, после почват ядовете. Ти я ядосваш - тя те ядосва, ти я удряш - тя те зарязва или обратното... и така докато си намериш нещо по-младо.
                              Във всеки случай, ако ти трябва кола за чупене (демек, докато свикнеш с чукарите) - добър избор. Евтини части и поддръжка. За двама човека, евентуално и куче. (Ако седна на задната седалка, главата ми опира.)
                              Японките са хубави, ама поддръжката им е скъпичка... На германките - и издръжката и поддръжката. Верно, по-рядко те ядосват, ама качествено. Направо да ти се скъса сърцето, като погледнеш цената на чарколяците.
                              Вземи си някоя от последните карбураторни. Нещо не можах да им оценя инжекционите. И не забравяй, че това е лек автомобил с повишена проходимост, конструктивно смятан за до 30% "внедорожия".
                              Успех и късмет.
                              P.S. И гледай да не пие много...
                              P.P.S. Те, всичките рускини са проклети.. ама пък са дашни...
                              Последно редактирано от gadeff; 29-07-08, 20:34.
                              Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Благодаря за помощта на всички Вчера се сдобих с Фронтера
                                Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X