Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правилно заключение ли правя за НИВА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Правилно заключение ли правя за НИВА?

Здравейте, изчетох доста теми за сравнение на 4х4 МПС. Извода който успях да си направя е, че Лада Нива би ми свършила не лоша работа. Въпроса ми е дали правя правилното заключение?
    Имам онроуд кола.
    За офроуд МПС използвам нещо като Крос Астра. Астрата не ме е оставяла до момента, проблема, е че се усеща липсата на 4х4 при по тежки условия и особено на сняг, където на практика е непроходима.
    Офроуд карам сравнително малко, но немога да кажа точни километри годишно.
    Нива къса база, освен че е доста по-висока и проходима, предполагам е и по-издръжлива.
    Какъв е съвета ви? Благодаря за всяко мнение!
    Светът на Владо

До: Правилно заключение ли правя за НИВА?

Ми то така се започва (аз така започнах - Субару, БМВ 4х4, Нива, УАЗ, УАЗ, Тойота...) така че защо не
    Но може и направо на Тойота/Нисан да отидеш, ще си спестиш време и пари

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Ми то така се започва (аз така започнах - Субару, БМВ 4х4, Нива, УАЗ, УАЗ, Тойота...) така че защо не
      По-скоро искам нещо което няма да го натоварвам прекалено много, поне в началото. А после като се запаля съвсем и счупя 1-вото 4х4 ще мисля за нещо по-сериозно
      Коя година производство е приемлива? От коя година назад се счита возилото да е на преклонна възраст?
      Светът на Владо

Коментар

+1
        и гуми трябват, и гуми!
        Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
          По-скоро искам нещо което няма да го натоварвам прекалено много, поне в началото. А после като се запаля съвсем и счупя 1-вото 4х4 ще мисля за нещо по-сериозно
          Коя година производство е приемлива? От коя година назад се счита возилото да е на преклонна възраст?
          Ти май хич не си чел из форума?
          Нива-та е Уникална с цената си НОВА, втората ръка са на много близка до новата цена
          Колата е стара - когато ти се стори такава, за мен всяка която не излиза сега от магазина ми е стара - зависи от състоянието!!!!
          Сериозно обмисли, щом ще инвестираш, да си вземеш например Тойота ЛК 70 или нисан У60, могат да се намерят добри екземпляри на близки пари (до тези на Нива-та) и ще си караш с кеф, но естествено - това е въпрос на вкус, така че гледай КОНКРЕТНИ автомобили и който ти "легне на сърцето" Този е твоя
          Успех
          П.С.
          За втора ръка кола, смятай още толкова пари за докарване до желаното състояние (не се шегувам, споделям опит), отстраняване на възникнали дефекти, смяна всички консумативи и после Гуми, лебедка, окачване, брони, крикове, въжета............................. и др.

Коментар

Въпреки, че е дърво, Нивата съвсем не е лишена от достойнства. Проходимостта и е сериозна, евтина, макар и непрекъсната поддръжка, Full Time, къса и лека. Аз лично бих се ориентирал към японка, но Нивата също може да ти достави неописуемо удоволствие, ако работи
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

... може и направо на Тойота/Нисан да отидеш, ще си спестиш време и пари
              Има нещо такова ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

А защо не пробваш с една Витара, много добро съотношение: здравина, евтини части, лесно и се прави лифт, добра проходимост. Ако си някъде по черноморието на 8,9,10 август да те поканя на Сузуки срещата, която ще е между Лозенец и Китен и да ти дам да тестваш моя звяр
                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                  Има нещо такова ...
                  Има, разбира се
                  Но японското ми възпитание ме спира да кажа, какво мисля за хита от Тольяти.

Коментар

Колегата Yan продава Фероза: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=36224
                    Офертата добра ли? Заслужава ли си Ферозата на пръв поглед?
                    Светът на Владо

Коментар

И аз я гледах тая оферта, но ме спира това, че Ферозите са с две врати. Ако я сравняваш с двуврата Нива, според мен Ферозата е далеч по-добрия избор. Как стои въпроса с поддръжката, обаче, си нямам идея. Най-добре питай в подфорума на Дайхатцу. Иначе, конкретната Фероза според мен си заслужава не само на пръв поглед.
                      Vitara 2.0 V6
                      Honda CRV (Gen 1)
                      Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                      ВАЗ 2131

Коментар

Верно е.
                        Ама някак не е интересно да гледаш филма като знаеш края.
                        А след края има и неизлъчвани кадри. Аз за това след Тойотата си купих джип. Та сега не мога да обясня каква марка е.

По темата, има тук един участник (Транспортер), който си продаде Нивата и си купи Паджеро-2 2.5тд.
                        Та той вика -Не мога да разбера какви са тези хора които си купуват Нива при положение че за същите пари има Паджеро. Парите са 5000лв.

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
                          Колегата Yan продава Фероза: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=36224
                          Офертата добра ли? Заслужава ли си Ферозата на пръв поглед?
                          Ферозата е добра. Лично съм я виждал и оглеждал. Направена е на пружини отзад, което е още по-добре.

Частите са малко проблемни и скъпи, но пък се троши на порядъци по-малко от Нивата. Ходовата част е здрава, поне по мойте разбирания и за тая джипка. Мога със сигурност да двърдя че предницата е по-здрава от тая на витара.

Мойта е на 90000 и отпред няма луфтове никакви. Самите маншони на шарнирите вече започват да се напукват, а нямат капка луфт.

Нов шарнир струва 100лв. И са 4. Но най-често се скапват долните. Ако не са в отчайващо състояние се рециклират успешно и изкарват дълго. По спомен - по 40лв на шарнир.

Вози малко твърдо.

Двигателчето ме кефи. Кара се и с над 120. Все пак набира малко бавно.

Ако има друго - питай.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако шарнирите се поддържат и гресират изкарват значително повече. Не съм имал Фероса, но съм карал и няма прилика с Нивата. То и Нивата вдига 120 - особено ако гледаш температурата
                            При японките основен проблем е ръждата. Ако няма корозия или е в приемливи граници хич не се замисляй.

Коментар

А Фронтера нарежда ли се в класацията? Какви са отзивите за опелчетата?
                              Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X