Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къса срещу дълга база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Къса срещу дълга база

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    По темата, този уикенд се повозих в къса база (Тойота ЛК70), е нема да си купя къса база, САМО Дълга
    Е, аз па баш такова ще си купя.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
      Да-и аз се замислих кое е къса и кое-дълга база...Като спра моя патрул къса база до една Витара-дълга база не е много ясно кое е по-голямото возило...

По-нагледен пример от това за относителността на понятията къса и дълга база ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Относително си е, спор няма. Дори само като сложим един Ленд Крузър дълга база до един 4Рънър . Може би трябва да заменим "къса" и "дълга" с "колкото по-къса" и "колкото по-дълга" . Трябва да се отчита и че модела си е модел. Всичко казано за сравнението къса-дълга база важи за една къса и една дълга витара или един къс и един дълъг патрул, при сравнението витара-партул вече се намесват и други фактори, не само базата. Освен ширина/дължина може би трябва да се отчита и височина.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          ... може би трябва да се отчита и височина.

и тегло, а най-вече - и задкормилното устройство ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

според мен къса база в гората - дълга за дълги разстояния
            BMW X6

Коментар

Стефан е прав! По отношение на качествата на колата, важни са Отношенията а не реалните размери, но на състезанията - къса/дълга си ги мерят с метъра (ама колко бяха не си спомням).

Коментар

Стефан е прав! По отношение на качествата на колата, важни са Отношенията а не реалните размери.
                а какви трябва да са тези митични отношения
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  а какви трябва да са тези митични отношения
                  Няма мистика но не знам да има определени отношения. Производителите определят дълга/къса според броя на вратите
                  А поведението на пътя трябва да го обясни някои инжинер от автомобилният профил, но кокото е по-дълго междуосевото разстояние - толкова по-комфортна е возията и по-голяма курсовата устоичивост (по лесно се потдържа висока скорост), колкото е по-къса (квадратна) толкова по голяма е склоността задницата да се движи до теб, увеличава се склоността към подскачане (не случаино на УАЗ-ките им казва козли),но пък се вдига геометричната проходимост...
                  Въобще всичко е въпрос на ред компромиси защото каквото и да пипнеш, нещо се подобрява, друго се влошава...

Коментар

Няма мистика
                    е не ми разбивай детските илюзии сега - искам си мистиката

иначе това дето си го написал го четох в уики-то ама 100% има некои неща дето липсват като инфо там
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      е не ми разбивай детските илюзии сега - искам си мистиката

...
                      Няма, няма И за мен повечето неща са си Мистика, ама се правя (като децата) на разбирачи и повтарям като папагал какво съм чувал

Коментар

А защо искаш да има непременно задължителна граница?
                        L/B=1 е квадрат. Това е много маневрена кола, и много опасна на скорост на шосето. L/B=10 е много тумбест и бавен кораб. Като знаеш мястото през което трябва да минеш, и решаваш кое е дълго, кое късо за средата или релефа.
                        Не го бъркай с битовизмите, например 2113, срещу 2114. Че дългата Нива е по-дълга от късата е ясно, но колко е дългобазна изобщо, всъщност е друг въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          А защо искаш да има непременно задължителна граница?
                          Кой, аз.
                          Защото чета че късата база била по-проходима. И това редовно без условия. Като факт. Късите ставали за в гора, пък дългите не. Да не говорим че офроуда изобщо не е само в гората. Щото тва в гората е няква детска игра. Кални гуми с лебетка и си световен шампион.
                          В същото време, докато ги чета тия умозаключения за късите и дългите, гледам че там където карат извънземен офроуд, всичко живо разтяга базата до безобразие. Та питам се. питам и вас. Това къса или дълга база е след като между колелата има цели 116".
                          http://youtube.com/watch?v=VYtkSSzBMe0&feature=related
                          Последно редактирано от kinex; 08-07-08, 23:19. Причина: пг

Коментар

Разтоянието между двата моста на УАЗ-452 е с 3,5см.по-голямо от това на УАЗ-469.Ако дългата и късата база се измерва с растоянието между мостовете,нещата се размиват сериозно.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              ... тва в гората е няква детска игра. Кални гуми с лебетка и си световен шампион ...
                              Май е по-лесно да се каже, отколкото да се направи ...

А хората говорят за предимствата на късата база въз основа на опит от офроуд в нашите условия, което си е напълно нормално.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами ако и другите дето са влезли в гората са чували за кални гуми и лебедки кво ще стане?
                                Последния път честно казано не видях много деца. Чувал съм че преди време и едни други са имали ядове в тая детска градина. Вермахт ли, кви бяха.
                                Не разбрах тезата. За един профил на релефа 2 метра е дълга база и не минава. За друг 3 метра е къса, и пак не минава. Разгледай типичния за местността профил, и си избирай база. Ако толкова те интересува какво интуитивно разбира под това народа, отчети че обичайните цивилни автомобили са общо взето с еднакъв коловоз. Като фиксираш това, вярно ти остава само да пускаш рулетката между осите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X