Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро, Патрол или Фероза?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро, Патрол или Фероза?

здравейте,
    един малко тъп въпрос ама надявам се ще ми простите

трябва ми 4х4, бюджетът е ограничен - да кажем около 4к лв и се колебая между тези марки
    ще се ползва за товарно магаре

пажерото всички ли са с междуосев блокаж?

кое михте препоръчали?
    всякакви съвети са добре дошли

благодаря предварително
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

До: пажеро, патрол или фероца?

За тези пари няма значение. Избери по-малко изгнилото.
    no signature no problems

Коментар

то ясно че няма да е кой знае какво, но и за моите цели повече не трябва
      въпросът е кое то трите може да се товари повече и повече заводски "екстри"
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Патола е най-здрав и масивен. Обаче за тия пари май само някой гнилоч можеш да намериш.

Паджерото е средна хубост между двете други. По-трудно се преправят разни неща. Такива работи. За тия пари трудно ще намериш читаво.

Ферозата е малка и лекичка. И поради лекотата си дори в заводско изпълнение има прилична проходимост. Не знам какво имаш в предвид под "товарен кон". Ферозата си е само за развлечение. Разхода и за джипка е малък. Почти като на кола. За тия пари и с малко късмет може да се намери в прилично състояние. Като ходиш да гледаш евентуално, гледай най-вече шасито да не е изгнило. Други по-специфични слаби места няма. И все пак като собственик на такова съм малко или много пристрастен, макар да се стремя към някаква обективност. Има 2 вида - фулл тайм без бавни, с централен диференциал, и парт-тайм с бавни и без централен диференциал. Гладай да е парт тайма с бавни, щото двигателчето не е от най-силните. Има с ЛСД или нормален диференциал отзад. ЛСД-то, особено ако е в ред е за предпочитане. Някой части са трудни за намиране.

А, и какво разбираш под "заводски екстри"?

Ако има нещо друго - питай.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

имам вила и освен да може да стигне до там, трябва да се носят материали - това е идеята на товарното магаре
          та предвид че няма да се ползва повече от два-три дена месечно по-голяма инвестиция ми се вижда неразумна
          заводски "екстри" за мен са блокажи (колкото повече толкова повече ), твърд мост и липса на електроника

паджерото съм чувал че гниело много отзад има ли нещо вярно?

Коментар

Ако нямаш ремарке- забрави да пренесеш нещо по-сериозно с Ферозата. Багажника е мизерно малък, дори и при спуснати задни седалки. Можеш да си поставиш и текезесарски такъв на покрива де При така бюджетно поставен въпроса бих те посъветвал да вземеш Фероза- макар и най-лошия вариант от трите, се предполага, че за тези пари ще е в доста по-прилично състояние от Патрол или Паджеро
            2015 KTM EXC 450 six days Argentina
            Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

За "работен кон" ти препорачвам NISSAN .ако те интересува мога да те насоча кам един такав "кон" .Patrol y160 3.3тд далга база,като агрегати е ок,но е поизгнил.Цената му е под 4к лева.0887224208 Владо
              "Не мога да разбера как живеят спокойно хората които изобщо нямат никакъв джип..."
              Кольо.

Коментар

Пич, така както си я намислил няма да стане. Освен ако не стане някое чудо.
                Приготви си още толкова да я вкараш в пътя.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                  И на мене така ми се струва. Паджеро и Нисан за около 4,000 трябва да са някакви изгнили гробници ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    И на мене така ми се струва. Паджеро и Нисан за около 4,000 трябва да са някакви изгнили гробници ...
                    Ако случайно не са изгнили ще прави мотор, трансмисия, силово предаване, окачване и други такива приятни забавления.
                    Абе може и аз да не съм прав, щото на "отворените" колите им излизат без пари и ме е срам да кажа колко съм дал.
                    Последно редактирано от Аndro 160; 26-06-08, 09:03.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                      Първоначално публикуван от Andro_Pajero
                      Напълно съм съгласен с Андрей и Чавдар. Въобще какъв джип обсъждаме за 4.000лв? То е ясно, че не ти се дават пари, но ако държиш да изгубиш и тези 4.000лв., избора е твой. Нека бъдем сериозни, за 4.000лв. не можеш и читав УАЗ да купиш вече. Дето руската техника се води все още най-евтината и всичко й е "за 5лв.".

За тези пари няма Патрул или Паджеро, по които проблемите да не започнат още от момента в който го подкараш от двора на продавача, или очакваш, че някой тук ще те успокои с друго? Честно казано удивлявам се всеки път като чета тема, в която автора иска да чуе само едни определени отговори. Та... И тук далеч не става дума просто за проблеми с ламарината. Патрула със сигурност ще кипва на всеки светофар, каквото и да му е налял продавача и както и 'твърдо да е зацепил' виското. За Паджерото нямам представа, но едва ли ще е много по-различно. И двете ще се разпадат в задната си част. Ферозата пък (моля, да не се обиждат собствениците) й е присъща странна екзотика в цените на някои части - за това, което тя може да отдава. Направо ще се облещиш, като разбереш, че с тези 4.000лв. ще си купиш точно 3 бензинови помпи и ще ти останат за малко бира и картофки за финала на Евро 2008. Е, с малко калчища можеш да минеш и по-евтино...

Ами периода след покупката? Това масла, някой друг ремък, тампон, семеринг, накладка, амортисьор... За гуми няма да говоря, щото за товарене не ти трябват...

Съвет от мен - купи си добре изкърпен Опел Кадет комби.

Успех в избора и покупката!

Коментар

До: пажеро, патрол или фероза?

Присъединявам се към казаното до тук от Андро, Чавдар и Яро. Смятам че за тези пари само ще се вкараш в приключения. Или ако твърдо си решил да не даваш повече (за покупката де, защото иначе ще даваш задължително) по добре си вземи една бордова УАЗ-ка или "буханка". Има много прилични на близки до тези пари. Хем е по-непретенциозна и наистина работен кон, хем с пъти по-евтина поддръжка. А като сложиш и някой блокаж (цената на които също е несравнима с тези за другите машини) става малък танк. За два-три дена месечно мисля е повече от добър избор.
                        LZ1GYY
                        0898 436 956

Коментар

ама момчета
                          това не ми е първата кола
                          нито тази дето карам сега е евтина
                          ако това има някаква значение разбира се

та не очаквам да чуя, че примерно патрол за 4к е сипваш и караш
                          просто питах коя от трите е удачен избор
                          забравете парите

ПП това за хлопела ще го прескоча

Коментар

Патрул или Паджеро за тези пари наистина е абсурд. Фероза в относително прилично състояние(но пак със забележки) не е невъзможно да се намери за подобни суми. Как ще се пренасят товари с нея, обаче не мога да си представя. От трите изброени като товарно муле е най-удачен Патрула, но ще трябват поне двойно пари, за да си струва покупката.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Така по може да си говориме.
                              Най "работни" са Тойота и Патрул на ресори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X