Първоначално публикуван от go go go
Не съм карал Г500, но съм карал Г 400 цди и въпреки подобренията си остава морално остарял, та макар и класика. Но не това е големия проблем на съвременните Г-та, проблема всъщност е не особеното качество на марката в последните години.
Относно тойотата ако ще се кара предимно в българия двигателя е напълно достатъчен спорет мен, защото пътната мрежа е ужас и мощност е необходима при изпреварване на камиони или москвичи между два завоя, а тук е важно ускорението от 60-90 примерно. Нямам време да го проверя какво е на двата модела но мисля че е почти еднакво.
В заключение: за офф и двете коли стават. Тази тойота спечели миналия дакар и е новия автомобил на всякакви организации в страните от 3 свят, а мерцедеса се е доказал многократно все пак е военен автомобил. Блокажите нямат значение, проходимоста е еднаква, защото при тойотата те не са от такова голямо значение като при мерцедеса поради по късите ходове на Г-то.
Разхода на гориво при ТЛК е до 20 на 100 докато при мерцедеса не е под 25 на 100 градско. Извън града ТЛК 12-14 на 100 мерцедеса 17-18 на сто. Данните са от Мерцедес 500 СЕЛ защото не съм имал Г500.
Лично аз бих се спрял на ТЛК заради комфорта и по ниските експлотационн разходи, защото покупката на колата е най-ефтиното нещо от цялато шоу. А забравих остатъчната цена на ТЛК е мисля малко по-висока в проценти от на горецитирания мерцедес. И след всичко казано въпрос на страст, трябва да се копува това което ти е на сърцето на кой му дреме за разходи проходимост и т.н., всичко е субективно.
ха ха опасни сте ако тези хора четат ще разберат какво биха могли да си купят и защо не им е изгодно
Коментар