Обява

Свий
Няма добавени обяви.

5-годишен Мерцедес или нов Captiva?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 5-годишен Мерцедес или нов Captiva?

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
    Да, вземи си Aygo или Yaris и не се занимавай с глупости.
    +10
    TLC 90 1KZ-TE 2000г.
    "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      Колега, аз по тези коли не си падам много, но понеже съм любознателен, моля те прати ми спецификациите на някой по бърз от ML 63!
      http://www.wkjeeps.com/wk_srt8.htm

Коментар

Колега, аз по тези коли не си падам много, но понеже съм любознателен, моля те прати ми спецификациите на някой по бърз от ML 63!
        cayenne turbo??
        И въобще какъв е смисъла от тези бързи сув? Просвета им е като на нормално кола за да могат да вдигат високи скорости, нямат понижаващи предавки, блокажи, това си е една кола 4х4 комби

Коментар

Смисъла според мен е да бъде различна,това е.....
          SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            +1
            Не само най бърз, но с чудесен звук, и най-вече неподражаем от другите конкуренти стил.
            Прикачени файлове
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=_LMBR5wnkhs
              Последно редактирано от miler; 22-01-08, 20:39.

Коментар

според мен мерцедеса почива на стари лаври и е силно прехвалено возило, показват го и проучванията за качество

Коментар

За мен беше истинска изненада да разбера, че еднин такъв реторичен въпрос, който колегата постави в началото, може да се превърне в разпалена дискусия за/против ML.
                  Знам че няма как повече от 2% от дискутиращите да знаят наистина за какво говорят. Не и докато мнението им се е изгражда по махленски седянки и сравнителни тестове в интернет пространството. Да отговоря криво-ляво на първоначалната дилема. Читав МL 270 CDI Final Edition, като нов го продавах за сумата от 37000 Евро до 42000 Евро с ДДС(ползва данъчен кредит) в зависимост от наличните екстри. Това беше преди около 2 години. Тогава, шефката продажби от София ми се обади с въпроса дали ще мога за около 3-4 месеца да продам 2-3 такива автомобила. След известно колебание се навих да ги взема на склад. Така и не стигнаха обаче до положение да стоят на склад- продадох ги преди да са дошли. След това, за около месец и половина общо в България продадохме около 120 такива машини, двайсетина от които тук във Варна! И тук става интересно: тези хора си взеха колите и изчезнаха в дън земя. Никой не идва в сервиза за ремонт. Идват през 20000 км за смяна на масло и филтри! И всичките( айде за по-реалистично 99%) щастливи и доволни от колите си. Няма повреди, няма рекламации, нищо. Всеки който си е купувал нова кола знае за какво говоря. Това лято което мина някои от тях с моя помощ препродадоха колите си на други хора и си купиха я новия МL, други пък GL. Цените им са около 30000 Евро на вторичния пазар. Сега си направете сметката с колко са се обезценили за 2 години( май не е 40-50% като някои корейски и некорейски марки ?!) И хората които ги купиха си ги карат и си свиркат. Случвало се е да има някой дребен датчик за смяна или други дреболии и глупости, но това наистина са глупости. Така че ако намериш точно такъв "Файнъл Едишън" за около тази сума зимай и бегай. Няма да съжалиш. Поемам лична отговорност за думите си. Ако излезе несполучлив, идваш при мен и го препродаваме без проблем. Това е за старите ML-и които някой каза че били "несполучливи", хората не ги харесвали или купували. Колкото до новия модел, навъртял съм на общо около 5-6 такива приблизително 20000 км( просто такава ми е работата) и смея да твърдя, че за мен лично по-универсален и добър СУВ няма. Но аз съм предубеден . Истината e МL 63 AMG обаче. Който го е карал ще ме разбере. Това е едно от АМГ-тата, което оползотворява в най-пълна степен мощността си. Щото е 4х4 . Тази кола ме плаши. Ако разполагах с неограничен финансов ресурс, точно нея бих си взел за мен. Ей така да си я връткам.
                  Поздрави,
                  Митко
                  Митко

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                    според мен мерцедеса почива на стари лаври и е силно прехвалено возило, показват го и проучванията за качество
                    Именно за това става въпрос, и според мен.Ако говорим за 190,123 и 124-ка и G класа, съм напълно съгласен, че става въпрос за едни от най-добрите автомобили на световно ниво(124-ранните модели, а и G класа), но ако погледнем техните наследници:С и Е класата("очилараката")пълен капут, както би казал немеца(в сравнение с предишните)да не коментираме недуразомението А класа.
                    След това Мерцедес държи високи цени на старо-еми как няма да държи като 190-ка 90г. е около 5000лв. оттам С-класа отива на около 8000лв.(аз не бих дал повече от 3000лв.за С , но мое мнение).
                    Хайде малко и за Шевролет(Деу(аз го пиша с главни букви))за ония ли колици става въпрос-дето изкараха по милион и + километри (а трябваше по милиард-за тия ПАРИ)като таксиметрови по София или аз не съм разбрал или за Хюндаите (пак по толкова), а в Щутгарт и Мюнхен и 190-ките са въртели такива километри, ама там , а не по "хубавите" улици в София.
                    Прохоримост-хайде да не сравняваме двата марки, защото една 190-ка ще ги направи и двете марки смешни, но това ли е политиката на Мерцедес:"вижте 190-ката и Г-класата и си купете МЛ", ако е това няма да се учудя, ако след 10г. прочета заглавие във вестник:"Тата купи Мерцедес"
                    Моето лично мнение по темата:карам Хюндай(Акцент)от 4г. навъртял съм му 60000км.(малко)разходите по-подръжка ми възлизат на "крупната" сума от 25лв.(двадест и пет лева)колата не седи в гараж и се кара предимно градско.Мой много добър приятел за същия период от време(и пробег)имаше разходи около 1500лв. на 190-ка.
                    В заключение-проста математика.За 45Квзимаш Каптива или МЛ.След 5г. можеш да продадеш Каптивата за около 15-20К, а Мерцедеса за около20 -25К-е като сложиш извън-гаранционния сервиз-къде ти е далаверата(за тоя Мерцедес спокойно може да си пропилял повече от 10К)
                    Dacia Duster 1.6 CSe 115 4x4

Коментар

Ти май мерцедес на по-малко от 10 години не си карал,имал или виждал при приятели.Казваш проста математика:еми за две години по моя мерцедес съм дал 200 лева за тампони+труд и два пъти по около сто лева за техническо облужване в балканстар.Маслото не го включвам в сметката щото всяка кола си иска масло.Е 400 лева за две години.Къде ги видя тея 10 хиляди за ремонти.Нали ако някой си вземе мерцедес,който е горе-долу с най-високи цени и нов и на старо и даде тези пари за ремонти няма повече да иска и да чуе за тази марка.Аз пък знам че повечето повтарят.
                      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Колеги МЛ до 5 г. или Каптива?
                        Ако на подателя на темата му трябва кола за престиж, но само за не-повече от година значи взема Каптива, а ако е за по-дълъг срок- Мерцедес. По различен начин ще го погледнат след 2 год. ако кара 7г. МЛ и по друг, ако кара 2г. Каптива, а и двете коли ще имат долу-горе равна цена. Но това, че новите Мерцедеси не се чупят и не висят по сервизите не е вярно. Нека подателя на темата се разходи до сервизите на Балканстар и види какво стълпотворение от гаранционни мерцедеси е вътре. Само, че не знам дали не е така и с Каптивата. А един колега от Ендурото знам, че си кара нова дизелова Каптива, ама нищо не споделя...
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

не бъркайте чисто нов МЛ с 5 годишен купен от "пазара"... във втория случай като нищо може да се дадат 10 бона за 2 години... Не че защитавам Каптивата, но новата кола си е нова...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                            Колеги МЛ до 5 г. или Каптива?
                            Ако на подателя на темата му трябва кола за престиж, но само за не-повече от година значи взема Каптива, а ако е за по-дълъг срок- Мерцедес. По различен начин ще го погледнат след 2 год. ако кара 7г. МЛ и по друг, ако кара 2г. Каптива, а и двете коли ще имат долу-горе равна цена. Но това, че новите Мерцедеси не се чупят и не висят по сервизите не е вярно. Нека подателя на темата се разходи до сервизите на Балканстар и види какво стълпотворение от гаранционни мерцедеси е вътре. Само, че не знам дали не е така и с Каптивата. А един колега от Ендурото знам, че си кара нова дизелова Каптива, ама нищо не споделя...
                            Първо е въпрос на гледна точка-един мерцедес на 5 години за мен е по-престижен от нова каптива.Но според мен.Ходил съм до сервиза на балканстар.Да,има мерцедеси,има и гаранционни,но нали не очакваш в сервиз на мерцедес да има тойоти и пежа?А и как ще различиш дали моя е там за годишна профилактика или за смяна на скоростти?За това си има статистики.Не може да кажеш че една марка се разваля защото сервиза е пълен.
                            В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

МЛ за 2003 , 2004 е последен в проучването на англичаните а за 2005 е подобрен, затова заема 155 място от 159 участника
                              В проучването са участвали 76, 000 собственици на автомобили и всички произведени са между 2002 и 2004. Мисля че това говори достатъчно за качеството на модела W163.
                              http://www.topgear.com/content/featu...ries/01/5.html

Коментар

малко офтопик, ама да ви кажа един познат се прибра от Драгоман с отворен гюрук при отрицателна Т, защото новичкото му SLK имало някакъв бъг и не искало да затвори гюрука
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X