Обява

Свий
Няма добавени обяви.

5-годишен Мерцедес или нов Captiva?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 5-годишен Мерцедес или нов Captiva?

заслужава си за 40-50 хиляди да се купи употребявана кола само от реномиран дилър или от първи собственик... е, който иска може да го разбере и по трудният начин... [/quote]

Точно така - но според мен от собственик е най добре.
    only 4 x 4,sim AWD

Коментар

хмм, аз точно обратното съм чувал за този двигател и 12-13 000 лева за акциз на кола струваща 30-35k лева не ми се връзва.
      Явно двамата сме чували различни версий, лошото е че само сме чували. А що се отнася до двигателите явно двамата харесваме различни такива, защото аз съм способен да платя такъв акциз за кола струваща 20К.
      Аз спецялно никога няма да си купя кола за такива пари от България, защото колкото и банално да звучи да попаднеш на различна от такава за каквато говори Тедо е почти невъзможно!
      99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
      It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Витарата според мен е по-доброто предложение.Психологически момент е да дадеш 50 х.лв за кола на която найлоните не се свалят в момента.Аз съм виждал Витара на ,абе много нова в сервиза без предница,но си я правиха и някой ще си мисли,че кара нова кола.В мобилето гледах наскоро такава на 8 х.км рентакарска на изгодна цена.Най вероятно е била със сериозна аркада.Наскоро се паркирах в МФ понеже карам коли от там да гледам върнати XC90 и 70 но всички налични си бяха така да го кажа експлоатирани без финес.Все пак се убедих,че е по добре да вземеш кола от дилър-върната отколкото от матрапази дет ги пазарят от бабите и дядите в Европата.

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
          Колега аз не говоря за екстри а за ЛУКС, за качествени приятни на допир материали, а не от евтината пластмаса от която е изработено таблото на Каптивата, която за мен не е никакъв Шевролет, а едно просто и некачествено Део. А що се отнася за 400 ЦДИ и акциза, за теб може да не си заслужава, но за мен си заслужава, защото по хубав двигател от този..... здраве му кажи.
          +1

Коментар

Здравей, имам много пресни впечатления от Каптива и те са, че не става за нищо първо не е джип, второ на едно място превъртяха гумите( предно предаване) и светнаха точно 3 лампички които не спряха да светят до края на пътуването след няколко рестарта тоя проблем дилърите се опитали да го оправят но все не успявали, материалите са съвсем малко по-качествени от на фиат пунто да речем. Общо взето не е доволен човека. Според мен едно Паджеро с фейслифта от последните преди най-новото 3.2 дизел ще ти върши с пъти по добра работа и ще ти излезе около 40к със всички екстри на малко километри. Това е лично мнение

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
              Колега аз не говоря за екстри а за ЛУКС, за качествени приятни на допир материали, а не от евтината пластмаса от която е изработено таблото на Каптивата, която за мен не е никакъв Шевролет, а едно просто и некачествено Део. А що се отнася за 400 ЦДИ и акциза, за теб може да не си заслужава, но за мен си заслужава, защото по хубав двигател от този..... здраве му кажи.
              явно несъм се изразил правилно, никъде не сравнявам МЛ с Каптива за лукс, поста ми беше насочен към това че ти каза че тези за 30-35к лева за без екстри ...

А 400 двигателя - защо го свалиха от производство а продължава да се продава 320?? и да се слага на толкова много коли?? Че даже и на Г класата го смениха с 320??

Коментар

Мой познат 2004 г. си купи чисто нов МЛ 400 ЦДИ за 98 000 евро. В гаранционния срок 2 /два/ пъти му сменяха кутия севън Г-троник и според Балаканстар вината била негова- карал бързо. Човека е 1955 набор, много спокойно кара, не ходи в горите и МЛ му трябва за престиж. Миналата 2007 г. през лятото като говорих с него МЛ беше на около 50 000 км. Сменили му рейка и той си я платил уж на по-ниска цена без документ, тъй като гаранцията не я покривала заради лошите пътища. Сподели, че поне 20 пъти колата е карана на сервиз до лятото на 2007 г. когато говорихме. В повечето случаи проблеми с електрониката. Каза че разбрал цената на екстрите, когато взели да отказват и бил необходим сервиз...
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  Мой познат 2004 г. си купи чисто нов МЛ 400 ЦДИ за 98 000 евро. В гаранционния срок 2 /два/ пъти му сменяха кутия севън Г-троник и според Балаканстар вината била негова- карал бързо. Човека е 1955 набор, много спокойно кара, не ходи в горите и МЛ му трябва за престиж. Миналата 2007 г. през лятото като говорих с него МЛ беше на около 50 000 км. Сменили му рейка и той си я платил уж на по-ниска цена без документ, тъй като гаранцията не я покривала заради лошите пътища. Сподели, че поне 20 пъти колата е карана на сервиз до лятото на 2007 г. когато говорихме. В повечето случаи проблеми с електрониката. Каза че разбрал цената на екстрите, когато взели да отказват и бил необходим сервиз...
                  на стария мЛ май няма новата 7 скоростна кутия,а иначе този МЛ сега струва 25-30к евро

Коментар

Идеята на БМВ и Мерцедес е да "респектираш" хората наоколо. Обикновените хорица, тези с ниски финансови възможности, ще се "респектират" и от нова Каптива. А тези с високи доходи ще се смеят на великото 5-6 годишно мерцедесче и ще те подканят да го смениш с нещо по-ново. Смешен оксиморон е това да караш нещо престижно втора ръка. А и в един момент ще откриеш, че се е получило така, че си купил кола да поддържаш, а не кола да караш.

Суетата настрани, с Каптивата получаваш гаранция, кола, която не отстъпва на МЛ-а с нищо съществено. Знаеш, че при проблем я носиш в бокса и ти я оправят. А с МЛ-а ще има да вадиш пачки кеш всеки няколко месеца, ако караш много километри. Освен това новата кола се усеща, че е нова - знаеш й състоянието и не се чудиш колко ще струва следващата ти повреда.
                    Vitara 2.0 V6
                    Honda CRV (Gen 1)
                    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                    ВАЗ 2131

Коментар

Ако някой те подканя да смениш пет годишен МЛ с нова Каптива, да знаеш че не ти е приятел. И хич не ти мисли доброто.

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                        Суетата настрани, с Каптивата получаваш гаранция, кола, която не отстъпва на МЛ-а с нищо съществено. Знаеш, че при проблем я носиш в бокса и ти я оправят. А с МЛ-а ще има да вадиш пачки кеш всеки няколко месеца, ако караш много километри. Освен това новата кола се усеща, че е нова - знаеш й състоянието и не се чудиш колко ще струва следващата ти повреда.
                        Голяма глупост колега, голяма глупост. Даже не искам да се аргументирам, толкова е нелепо това което си написал...
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ако мислиш, че е глупост, купи си МЛ да ме опровергаеш ... Прочети малко отзиви тука:

http://www.mercedes-benz-usa.com/ml_class.php

и тука:

http://carsurvey.org/modelyear_Merce...lass_2001.html

и тука:

http://carsurvey.org/modelyear_Merce...lass_2002.html

И се запитай накрая защо индекса, който дават английските застрахователи за вероятност от повреда на прехваления Мерцедес е по-лош от на масови марки като Тойота, Хонда, Пежо, Форд и други. Това е твърда статистика, зад която хората си слагат парите, а не голи приказки и възприятия.

И накрая не разбрах какво толкова има МЛ-а, което Каптивата няма. Дай някакъв пример и те моля да не е някоя абсурдна екстра като 5 програми на шофьорската седалка за масаж на 3-ти прешлен .
                          Vitara 2.0 V6
                          Honda CRV (Gen 1)
                          ВАЗ 2131

Коментар

Какво да чета? За един модел който не понасям и поради това няма как да бъда обвинен в предубеждение към него. Най-лошия Мерцедес за всички времена. И какво - на светлинни години от това недуразумение. Ако ти като седнеш вътре не можеш да направиш разлика в материали направени за Мерцедес и такива направени за Деу значи спокойно можеш да се гъзарееш с "Армани" от Илиянци за 3 лева... Даже звука с който се затваря врата при Мерцедеса е породист а при Каптивата тенекиен. Пипни таблото, натисни копчетата. За ергономика няма да говорим изобщо. Не си дорасъл. И какво има Мерцедеса - система 4Х4. Какво има Каптивата? Предно предаване на практика. Е, какво да им сравнявам? Гамата двигатели? Типовете трансмисии? Или какво? Не напразно едното е премиум сегмент а другото ерзац. Не напразно колега едното струва едни пари а другото други. Защото ако струваха еднакви в ново състояние тогава можеше да ги сравняваш. Същия спор имах преди няколко години пак за Мерцедес и за новата тогава Тойота Авенсис. Е какво стана старите Е-класи все са си популярни и се движат а някой скоро виждал ли е Авенсис от първата генерация (не говорим за новите)? Не. И що? Щот измряха от естествена смърт за около 5 години... Толкоз.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

...5 програми на шофьорската седалка за масаж на 3-ти прешлен
                              Еми точно това! На теб ти се види смешно ама хората който копуват такива коли ги копуват или защото е МЕРЦЕДЕС, а не скапано деу /даже няма да го пиша с главни букви щото не заслужава/, или заради тези масажи на 3-ти, 5-ти и прочие прешлени. С каквито и да е статиски неможеш да ме убедиш, че каптивата е по качествена от Мерцедеса!

ПП: Само който не е имал /имал, не направил едно кръкче с на комшията пред блока/ Мерцедес незнае за какво говорим
                              99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                              It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

С каквито и да е статиски неможеш да ме убедиш, че каптивата е по качествена от Мерцедеса!
                                Е, дойдохме си на думата. Суетата си е суета и никаква математика не може да я победи. Виж, ако ей така както си стоя и отпивам от биричката си и някой дух случайно изскочи и ме пита "МЛ или Каптива", бих си избрал мерка. Обаче, да платя разликата в реалния живот между двете, не. Та между дърт мерк и нова Каптива, съм за корейското чудо. Не помните ли как преди 10-12 години Самсунг беше като Беко или Нео, а сега си е марка отвсякъде. Ами това става сега и с корейските коли, както се е случило преди много време с японците. Обаче, някои го отчитаме и се възползваме.
                                Ако ти като седнеш вътре не можеш да направиш разлика в материали направени за Мерцедес и такива направени за Деу значи спокойно можеш да се гъзарееш с "Армани" от Илиянци за 3 лева...
                                Да разбирам ли, че ти предпочиташ марково бельо втора употреба пред нови слипове "Армани" за 3 лева?

П.С. Всичко горе е просто личното ми мнение, без да твърдя, че е обективно.
                                Vitara 2.0 V6
                                Honda CRV (Gen 1)
                                ВАЗ 2131

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X