Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко ретро, или ЛР Дискавъри1. Има ли още дух в старите магарета?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малко ретро, или ЛР Дискавъри1. Има ли още дух в старите магарета?

Най-добре е да се търси кола след 96. След тогава са с R380 кутия и 24 шлица мостове. Това е най-добрата комплектация. Мотора дали е 200 или 300Тди няма голямо значение.
    Особенно препоръчителни са Класиците 300Тди(94-95г), които излизат рядко, но се случва. Те са и с Borg Warner раздатка, което за мен е най-доброто. Народа не прави особенна разлика между Класик с Vm или с 300Тди... А Класика е по-добър като купе и екстри от Диско (според мен).
    Наскоро се сдобих с такъв Класик за 5000лв и то с много части към него, че и хубави гуми беше...

А относно LT77, няма особенни поводи за притеснение, не са чак толкова чупливи. Разбира се R 380 e за предпочитане.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Колата, посочена от Руси като опция, е уникална. Вървят по около 5000-5500 лева и са по-добрия избор от Диско, като на 90% частите са същите. Т.е реално се купува Диско, но в по-луксозна опаковка за същите пари.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Тези са кът, в Бъгария излизат по една годишно.

Коментар

С моята, на Руси и твоята за последните 8 години аз знам за общо 10 или 11 на българския пазар. Ма като няма, както е писал Руси, правилното Диско е отличен избор.
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Брей, мед ми капе на сърцето за участието на старите кучета. Такива теми явно са станали кът. Само да добавя към писаното: Моето муле тази година навърши 10години при мен /общо навършени 25/. През годините много пари налях в него, но започнах поддръжката преди да ни приемат в ЕС. Преди 2 години му смених цялото купе /ръждив спомен от австрийския му произход/. Нямам забележки към ск.кутия и раздатка. Не съм го жалил, но съм карал с главата и съм си го правил навременно. Смятам, че ЛР от тези години /до1997/ е най-проходимото и икономично камионче в заводски вариант. Двигателят 200 тди е чук, а и 300 и ТД5, за бензиновите Руси и Тагата да кажат. Ползвал съм го за лов, за работа, като ежедневна кола, возил съм си 2 от децата и както казваше един мой приятел "не може в гората да караш така, а после по магистралата със 120" Има един недостатък-на много години е, но всички остаряваме. Гласувам за избора. Диското си е камион / рама и 2 твърди моста/ - не е като пикливите СУВ=чета с независимо оТкачване.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
              ...... Не съм го жалил, но съм карал с главата .......
              Цецо, пък аз помня един гьол на връх Средна гора, към метър и половина дълбок и 30 дълъг и ти там едно така внимателно караше..... Пък после в диф гарда имаше покълнало житце..... Ех спомени.... Колегата е решил, въпроса е кога ще тества Диско
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                С моята, на Руси и твоята за последните 8 години аз знам за общо 10 или 11 на българския пазар. Ма като няма, както е писал Руси, правилното Диско е отличен избор.
                Малко офф, но преди няколко години ходихме с колеги да гледаме един такъв във Враца - бензинов с ръчна кутия R380. Още го помня. За съжаление - брутално ръждясал.

Коментар

Няма да се намери неръждясал Ровър. Но те си гният по малко и на определени места. Има готови ламарини за кърпеж, който никога не е наложителен , зашото рамите не гният и държат купето.
                  Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Моето поредно Диско-2 е на 15 години и няма дори петно от ръжда по пода и шасито! Вчера сменихме задния семеринг на коляновия вал, защото ми писна да лекясвам паркингите поради досаден теч на масло, така че всички имахме време да го огледаме отдолу след 1 година каране в БГ. На ЛР Диско всичко може да се оправи на съответно поносима цена, но без ръждите, разбира се. По чифлиците на Централна и Южна Италия има такива коли, които са ползвани предимно в стопанството и са в невероятно запазено състояние. За съжаление, Италия не издава временни номера и превозът на кола до БГ практически е възможен с автовоз.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Valeridaha,
                      Реших да споделя защо харесвам ЛР Дискавъри 1 и защо съм избрал него за Офролд разходки.
                      1. Евтин
                      2. Евтина поддръжка
                      3. Добри двигатели
                      4. Цели мостове

Джип за който каквото и да ти се наложи да смениш след като си счупил при някоя разходка го има и цената му не е стряскащо висока. Моя опит сочи че не се чупят лесно когато се карат горе-долу разумно.
                      Поздрави и успех.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image-420dc09eb4ab883f35782610edc610cc5a798580fce39e85c8a6288faa06558e-V.jpg
Прегледи:2
Размер:189.7 КБ
ID:5704566

Коментар

Преди няколко дни даваха филма "Сблъсъка на Титаните" титани от типа старши участници и модератори оспамиха темата на колегата без грам насока по поисканата помощ и то при положение че са първи защитници да се чете преди да се пише! Колега машината не е лоша за риболов. От години исках автомобил с повишена проходимост за риболов. От 2 години имам Дискавъри 300D да има кусури разглобих го до ламарини заради течове в люковете и да не всичко е алуминий гние на кофти места. Теча в люковете се решава след оглед ако всичко е наред и няма поражения ги затваряш с 1/4 след контрата и се решава проблема мога да демонстрирам на потърпевши какъвто бях и аз! Проблем с проходимост се решава 80% с разум, а не тип "ааа глей кви скали дай да видим дали съм по корав от тях". Гоорим за фабрично обурудване. Та да се върнем на темата проблеми при гъбарство с Дискавъри 1 не мога да коментирам, но за риболов събира покъщнината и те закарва до всяка точка ВОДЕЩА СЕ ВОДОЕМ в България, стига да имаш гориво, гуми за кал и разум под шапката. Ако не съм сгрешил това искаше да чуеш като отговор.
                        Landrover Discovery 300TDI 1998

Коментар

valeridaha, от 2006-та година съм в този форум. Малко съм писал и много съм чел. От опита си за тези години тук съм разбрал, че от такива теми файда няма, защото всеки рекламира това, което кара. По всяка вероятност се колебаеш между две, най-много три марки. Поне за ЛР няколко човека (аз ще съм поредния), които ти предложиха да седнеш и да покараш. Сигуен съм, че и от другите марки ще се намерят хора, които ще ти дадат да покараш. Направи така и ще избереш своя джип. Аз поне така направих. И не съжалявам. Успех в избора!
                          Георги Танев (0+)
                          Land Rover Discovery 1 300 TDi
                          Land Rover Club Bulgaria
                          0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Малко ретро, или ЛР Дискавъри1. Има ли още дух в старите магарета?

Вчера минавайки през Ивайловград видях местния джиповиден автопарк.
                            Половината Ниви, Витари и разни други дребосъци, останалите Диско 1 и 2 кои тунинговани кои не толкова, разни фабрични деснячки и др. Вариации на темата Диско.
                            Що ли хората по онзи край с тези силно насечени терени, калища и язовири карат Диско?
                            П.п извадката е от около 10-12 автомобила видяни за 20 минути
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                              Вчера минавайки през Ивайловград видях местния джиповиден автопарк.
                              Половината Ниви, Витари и разни други дребосъци, останалите Диско 1 и 2 кои тунинговани кои не толкова, разни фабрични деснячки и др. Вариации на темата Диско.
                              Що ли хората по онзи край с тези силно насечени терени, калища и язовири карат Диско?
                              П.п извадката е от около 10-12 автомобила видяни за 20 минути
                              Гледах един филм по Дискавъри за Индия ,само Тата и слонове ,толкова много народ ги карат , сигурно са много яки !
                              Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                              New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от New hope Преглед на мнение
                                Гледах един филм по Дискавъри за Индия ,само Тата и слонове ,толкова много народ ги карат , сигурно са много яки !
                                Ами Тата и слонове имат - това карат! Като нямат Ленд Ровъри, пеша ли да ходят?
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X