Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко ретро, или ЛР Дискавъри1. Има ли още дух в старите магарета?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малко ретро, или ЛР Дискавъри1. Има ли още дух в старите магарета?

Ми, честно казано и Алфата си има положителни страни. Понеже и аз сега карам една такава. Не можах да видя свестен Патрул в моя потенциален ценови обхват. От една страна. От друга ще трябва да возя и семейството, а късите Патрули са си почти двуместни повечето. Дългите са прекалено дълги и не се срещат често. Иначе, както вече написах имам чудесни спомени от Патрула, като се изключи малко поведението му на сняг и заледено ( за това обаче и ние сме били виновни сигурно). Наистина на луда глава сме го пробвали доста екстремно и се е представял невероятно. Нямам намерение да подлагам потенциалното си Диско на такива изтезания в никакъв случай! Иначе ясно е, че има по- добри машини. Имам и приятел с ЛК. Ама....То и ферарита има и поршета...Май няма да са в този живот тези неща...За това и започнах да се интересувам и образовам, та когато дойде момента да съм си на ясно с нещата и да не се чудя и плаша. Принципно не съм от хората, които чупят автомобилите. Отнасям се към тях с разбиране и ги усещам някак, без да съм технически специалист.

Коментар

Най - големия плюс на старото магаре е че всичко от най - малката бурма до едрогабаритните части може да се купи ново с качество от посредствено
      до такова което няма чупене. Така че гледай купето да е здраво ( те гният от вътре навън защото течат от тук там). Другото в дългосрочен план е поправимо, стига човек да има желание и време.
      Land Rover Discovery
      Където е текло пак ще тече ...

Коментар

И аз съм за Патрул!
        Гори два пъти повече от Ровъра, не върви, гние яко. За сметка на това по проходимост отстъпва значително и покрай него ще се запознеш с колеги като Търтея, дето нищо не разбират освен от работа с клавиатура.
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Тъй, прекомерната активност прикрива купища комплекси и най-вече необразованост в дадена тема
          Напълно типично за всичко виртуално напоследък.
          Янко - звънни като си харесаш нещо да го гледаме заедно и обсъждаме стратегии
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
            И аз съм за Патрул!
            Гори два пъти повече от Ровъра, не върви, гние яко. За сметка на това по проходимост отстъпва значително и покрай него ще се запознеш с колеги като Търтея, дето нищо не разбират освен от работа с клавиатура.
            Освен че е вярно е, и добре казано.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Патрула има убийствено здрави мостове и раздатка-такива като тунинговите за Диско.И до там.Най-разпространените 6 цилиндрови редови дизели на Патрол са на светлинни години назад по надеждност,икономичност и мощност/пъргавост спрямо тези на Диско.Другите мотори на Патрол не ги познавам.Скоростните кутии и на двата камиона са с идентична здравина.А по-икономичен голям джип от Диско1(в този клас) няма.Също и с по-евтина поддръжка и ремонт пак няма.И поддръжката на УАЗ вече стана по-скъпа...Имал съм само 1 Диско1,но познавам много.
              Това са моите 5 стотинки по темата.
              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

И аз съм за Патрул!
                Руси, къ па не се сещам за едно Диско у шампионата, а скапани Патрули - дал Господ ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре ти се сътезавал с мен и когато карах Ровър и след това. Спомени имаш ли?

Коментар

Чавдаре ти се сътезавал с мен и когато карах Ровър и след това. Спомени имаш ли?
                    Че вече ме гони склерозата - гони ме, ама още не е чак толкова. Все пак обърни внимание, че аз питам конкретно за Диско (за което става въпрос в темата), а не за Рейндж Ровър или Дифендър. Нито ти, нито Виктор избрахте Диско, нали? Пък всичко що е Ленд Ровър да се слага в един кюп с определение: гори малко, върви много, много проходимо .... За здраво не говоря, щото ми се мотаят едни спомени за едни асистенции, дето ката нощ сменяха разни дифове и т.н.

Както и да е. Големи хора сме и не ни отива да изпадаме във фенщина. Далеч съм от мисълта да агитирам човека да си вземе Патрул. Едно, че вече не знам дали са останали читави екземпляри, а и това си е камион с парт-тайм, който не е задължително да допадне или да върши работа всекиму. Ако е дълъг - ще е с размери на автобус, с всички произтичащи от това проблеми. Ако е къс - ще му е малък багажникът, особено, ако трябва да вози повече от 2 души. Не е и от най-комфортните. Да си взима каквото му е по душа и каквото намери в добро състояние, че с коли на по 20 години ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам дали е склероза, по-скоро не си забелязал, че Диско, Рейндж и Дифендър са с еднаква (на 90%) механика, като Диското е с най-здравата. Разликата е в двигателите - Дискавъри 1 е с 200 или 300тди. Неубиваеми и икономични двигатели. От това следва, че Диското е с най-слабия двигател и най здравата трансмисия. Мисля, че ще прави по-малко дертове от някой Нисан. Разбира се зависи от конкретните екземпляри.
                      В тази тема си говорим за Ровъри. Що намесвате Нисан? Имате за продаване ли?
                      И Чавдаре на Нисан фандък не съм пускал в състезане. Веднъж ме би Тенев с един Нисан , но с много части от Ровър по него...

Коментар

Не са на 20 години колите..на 30 ще са скоро..Избора вече трябва да се свежда до "най-запазен и жив" екземпляр..Ние си коментираме, коментираме една и друга марка, но неусетно стана 2016 година и повечето от тези машини вече са в Небесния Надин.. А в уравнението има още една компонента, която прави избора още по-труден- да е евтин..трудно ще е..Нека се избира между марки, където има по-голямо предлагане, така шанса да се попадне на нещо извънреанимационно е по-голям. Успех !
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Какъв точно е проблема всеки да кара каквото си иска?
                          Едни обичат руси, други черни, трети къдрави... някои дори са обратни... Техен си избор. Някои дори харесват Диското - ми всеки има право на лош вкус!
                          Ма някой да ми дава наклон на... избора и да ми обяснява, че неговият избор е по-добър от моят???
                          Щот той бил форумен гуру?

Поредната оцапана тема с философии.
                          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                            Не са на 20 години колите..на 30 ще са скоро..Избора вече трябва да се свежда до "най-запазен и жив" екземпляр...
                            Най-старите са на 25, най-"пресните" са на 18...

Хем съм се интересувал от модела, хем не бях чувал например за това:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:crossroad.jpg
Прегледи:1
Размер:34.9 КБ
ID:5704213
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              Най-старите са на 25, най-"пресните" са на 18...
                              Не говоря за Дискавъри 1 конкретно, а за джиповете от тези времена по принцип !
                              Последно редактирано от sonda; 28-02-16, 18:19.
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Мисля, че за поставените цели добре си избрал марката и модела. Гледай да е нов внос от Италия, защото рядко имат ръжди отдолу. Ако няма следи от удари по коша, я закарай в сервиза на Д.Игнатов в Горубляне, за да я огледа професионално.
                                dignatov , Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две
                                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X