Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко ретро, или ЛР Дискавъри1. Има ли още дух в старите магарета?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Малко ретро, или ЛР Дискавъри1. Има ли още дух в старите магарета?

Винаги съм подценявал Диското, но е един изключително практичен семеен джип. В този ценови клас на практика няма конкуренция - единствено може би Терано. Само да беше с 50 см по-дълъг курника...

Нека колегите, които разбират повече от офроуд, да ги плюят колкото искат - това държи цената им ниска и мен ме устройва напълно.

Коментар

Диаско, Рейнж....всичко що е Ровър минеш ли го на по-големи и агресивни гуми от предписаните, ще береш ядове. Приготви си резервни дифове, карета, полуоски. От опита ми да вкарам един проект с два завиващи моста, 3,5 литров мотор и бутонки в траяла .....резултат: около 4-5 дифа /изронени зъби на корона и пиньон, както и потрошена касета/ , карета - две кофи, полуоски - отрязани като на струг.....трагедия, забравих и една раздатка. Единственото решение е решението на Младен -Ашкрофт. Скъпо и неоправдано. Ако е джип за риба и леки разходки Диското е прекрасно - голямо и удобно. Това е от личен опит, не защото съм чул или видял.
      0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Малко доста извратихте темата на човека с карета, полуоски, блокажи, Ашкрофт, Патроли и прочие.

Човека иска да си вземе бюджетен джип за из природата и се е огледал в Дискавъри, прекрасно.

Преди 13+ години и аз имах Дифендър 110, с Мишелин XZL 7.50/16 (така си излезе от магазина) и нищо друго по него освен печка. И така обиколих България на длъж и на шир (с бая балкан в това число) N на брой пъти, та и на много места и наоколо, по Балканския полуостров. След това разбрах, че е трябвало да имам и лебедка, лифт, шнорхел, по-големи гуми и т.н., щото иначе това е нямало как да го правя...

Така, че единственото решение НЕ е на Младен (големи уважения към него и късият му Дифендър) , хайде моля. Да не напомням за Човека Дрехарски, който отиде до Монголия с Астра комби 1.6д, както каза човек от форума, той не е знаел, че не може.

Коментар

Виж, карам това което е написано в подписа.
          Кара се всеки ден, на 23 години е.
          Имам опит в експлоатация и поддръжка на Диско 1, това ми е второ. Третото 4x4 пак ще е LR.
          Ако искаш пиши, звънни, кажи ... да се видим на по кафе, торта, бира, мръвка и да си говорим както трябва.
          Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
          LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
          Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
            Виж, карам това което е написано в подписа.
            Кара се всеки ден, на 23 години е.
            Имам опит в експлоатация и поддръжка на Диско 1, това ми е второ. Третото 4x4 пак ще е LR.
            Ако искаш пиши, звънни, кажи ... да се видим на по кафе, торта, бира, мръвка и да си говорим както трябва.
            Тази машина от аватара ти същата ли е като тази Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00329.JPG
Прегледи:1
Размер:54.4 КБ
ID:5704227
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Мисля че е същата модификация.
              Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
              Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Подкрепям за Д1 не зашото е най добрия джип, а защото темата е "да си купя ли Д1, или да".
                Ще си позволя и да кажа на какво да се обърне внимание, тоест слаби места, които или не могат да се ремонтират надеждно, или са скъпи за ремонт!
                Основното е ръжда по купето - тук битува мнението, че Д1 е "алуминиево" и не гние. Донякъде вярно - алуминиеви са външните панели и капаци. Скелета е стоманен и си гние като за световно ... може да си го гледаш отвън, че е слънчак, но на места които не се виждат да е пълен гнилоч!
                Силово предаване - да се гледа всичко по веригата от скорости, до диференциали, като да се обърне особенно внимание на раздатката.
                ДВГ - по принцип надежден, но най често го предават възли от периферията, предвид възраста.
                Салон - много слаби пластмаси, тапицерии и седалки.
                Люкове - колкото по малко, толкова по малко вероятно да тече.
                И, както Цецо по горе отбеляза, тоя модел го има и с електронно упрабление на гор. система, което според мен съсипва идеята за надеждна машина, тоест да се избягва.
                Последно редактирано от Аndro 160; 29-02-16, 08:07.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  И, както Цецо по горе отбеляза, тоя модел го има и с електронно упрабление на гор. система, което според мен съсипва идеята за надеждна машина, тоест да се избягва.
                  Ще внеса малко разяснение - системата е Бош и работи много добре, в момента карам такова. По-здрава е от алтернативите. Когато започне да прави проблеми (а тя ще започне) смяната с механична помпа Бош е доста лесно. С електронна помпа са основно автоматите след 94 година.

Коментар

Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
                    Тази машина от аватара ти същата ли е като тази [ATTACH=CONFIG]854134[/ATTACH]
                    Не е точно. Дискавъри-то от снимката е от тъй наречените Camel Trophy replica. Отличават се по няколко основни външни белези от тези, автентичните коли, които са участвали в Camel Trophy емисиите, като например - участващите автмобили са имали клетка, багажника е захванат през тавана за тази клетка, а не за водобраните, както е на снимката, нямали са заводските air-backs като и някои други неща които са били стандартни в оборудването.

Коментар

Яро , отдавна беше , но доколкото си спомням човека каза че тази машина е участвала в Кемъл Трофи с германски екипаж .
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Знам че линковете са забранени но цената не го прави продаваем у нас, и е само за пример. http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/de...3&pageNumber=1

Отделно от тези, е имало и цивилна версия с име Кемъл Трофи, която включва определена комплектация и ниво на оборудване, подобно на версиите Ескуайър, Сънсийкър и още няколко подобни.

А за електрониката по 300Tdi, лошо не съм казал, надеждна е системата на Бош, но все някога някой датчик или кабел си заминава, и си трябват малко повече знания от нивото за обикновенно тракторен дизел. Също и имобилайзерите по тия мотори, мисля че нямат смисъл вече, а на тоя с електрониката, имобилайзера може да минава през компа и да се премахва по-трудно.

Между другото, доколкото съм се интересувал, мотора е съвместна разработка с голяма Австрийска фирма специализирана в проектирането на дизели и с добри традиции - https://de.m.wikipedia.org/wiki/AVL_List Те са едни от пионерите в разработването на високооборотни дизели с директно впръскване, за употреба в автомобили.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

На колегата, задал въпроса в първото мнение ще предложа да си избере някой от вече предложили услугите си като собственици на Диско и просто да види на място, да пробва и да поговори с хора които реално карат този автомобил( плюсовете са много при правилния избор на запазен екземпляр - здрав, практичен автомобил с евтини резервни части и отлична проходимост и живучест във стоков вид). И да не обръща внимание на фенове на други марки, които всъщност карат нещо различно и си чешат тук езиците с глупости и спам, без дори да имат и малко опит със въпросния автомобил.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                            ....

Между другото, доколкото съм се интересувал, мотора е съвместна разработка с голяма Австрийска фирма специализирана в проектирането на дизели и с добри традиции - https://de.m.wikipedia.org/wiki/AVL_List Те са едни от пионерите в разработването на високооборотни дизели с директно впръскване, за употреба в автомобили.
                            На мен ми прилича на 2.5 д на Транзит-а, дето му викаха "акула - та". Само дето е с чугунена глава. Много здраво желязо - още ги карат - ламарини няма, ама ДВГ не умира.
                            Последно редактирано от Аndro 160; 29-02-16, 18:02.

Коментар

Огромни благодарности на всички, които се включват с опита и добрите си съвети. Проучвайки нещата се замислих над следното например: Коробкапередач LT77 изначально зарекомендоваласебя не лучшим образом. У нее часто выходила из строя вторая передача и разбивало шлицевое соединение вала, входящего в РК. В свое время Land Rover провел акцию по замене 77-й коробки на 380-ю всего за $1000,и очень многие такой возможностью воспользовались. С R380 практически все проблемы были сняты. Правда, иногда пристарте с места (особенно у машин сбензиновым двигателем) срезало первичныйвал, но это происходило просто от неумения плавно трогаться. До колкото разбрах, тази скоростна кутия се е монтирала до 1995-96 г. Тоест обхваща моделите с двигателя 200Д, който сам по себе си не е лош. И дали това има връзка със следното например....*********....И дали един такъв случай означава, че би могло да се закупи такъв проблемен екземпляр за подобна пазарна сума, при положение, че са налице добър двигател и най-вече неръждиво купе, и в последствие да се инвестира в поставянето на по-добри елементи на трансмисията. Разбирам, че това зависи в най-голяма степен от конкретния случай, но все пак...?
                              Последно редактирано от Чавдар (V93); 29-02-16, 21:40.

Коментар

Не пускай линкове. И този ще го изтрият. Такива са правилата.Много стар и подозрително евтин екземпляр.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X