Обява

Свий
Няма добавени обяви.

СТАРА ФРОНТЕРА ИЛИ НОВА ДАЧИЯ ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: СТАРА ФРОНТЕРА ИЛИ НОВА ДАЧИЯ ???

Още при сравнение м/у леки коли Дачията дава фира.Здравина на окачването,материали на производство,обработка на купето(Пежо,Фронтера).А за сравнение с Фронтера която върви по лоши настилки доста добре-за мен не е удачно.А нашите пътища май са много по-подходящи за Фронтери и нейните събратя,отколкото за лек автомобил.За 13-14000 лв. ще се вземе лек автомобил от мастита марка,който и без гаранциите ще зарови не една дачия.Комфорта не го слагам даже,но за лек автомобил той е основен приоритет.Както и да я гледаш за мен не е изгодна Дачията-нова,стара-все тая.

Коментар

ами те и за турските рена разправяха, че са дръгели и щели да се разпаднат по дупките... ама аз на моето за 5 години нищо не смених по окачването и като го продадох си беше перфектно - в 2 сервиза я гледаха и една забележка не намериха /освен спирачни дискове и накладки за смяна, ама "дисковете можели да изкарат още 1 година"/...
      Сега съм с пасат 1 година по-нов от реното и на по-малко км /купен от 1-ви собственик в Мюнхен, колега на брат ми/ Излезе ми на цена колкото чисто новото рено без ДДС-то... - за 6 месеца каране смених и 2-та маншона на полуоските - първо едната... след 3 месеца другата... във фаровете и стоповете постоянно има конденз... харчи 2/100 повече от реното... Не съм убеден, че за следващите 5 години експлоатация ще има по-малко ремонти...
      Единственото "предимство" е по-добрия комфорт, кожения салон и "гъзогрейките" /както им казва Стефан/...

Не че защитавам Логана, ама няма нищо общо с дачията, която знаем...
      А дефекти може да даде всяка нова кола в момента - просто технологиите са доста по-сложни и дребен пропуск може да доведе и до основен ремонт... Аз знам случай с 6-месечно БМВ 525д, което от маслена магистрала с шупла дава фира при 200кмч на аутобана...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
        Поводите да задам въпроса са много.Истината е че аз смятам че е по-добре 10 годишната фронтера,и че ще надживее нова Дачия.
        А какво мисли бплшинството?
        Никаква Дачия.Не съм чул някой да се хвали от тази трансформация уж на Рено.Виж ако беше Шкода /на Фолксваген/
        А що се отнася до Фронтера-винаги ми е харесвал дизайна и но съм си патил много от нейната посесетрима Калибра 4х4.Доколкото зная и Фронтерата е със същото силово предаване и същите проблеми-а бе с една дума "менте"на Исузу.В крайна сметка избрах Паджеро.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
          Пежото е иранско - надали е по-добро като изпълнение...
          Skoda, едно-друго. Чешки са си поне тия, дето ги продават тука. Иначе и те имат заводи 'нам-каде-си.

Например фабията си е чисто поло, ама едно към едно. Само дето е по-евтина.

Единствената причина румънските боклуци да се продават е ниската им цена.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

гледал съм на автовози нови дачии.че те се клатят кат патки.още не стъпили на нашите пътища.

Коментар

аз пари за боклуци като дачията нямам
              след 10 години ще има 20 годишни фронтери но не и 10 годишни дачий
              BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                Особено Логан са я направили добре. В момента даже се чака за да ти я доставят.
                Ако скокнеш до Ромъния не чакаш и излиза 3000 лв. по-евтино

Коментар

Това Датчията нещо за возене ли беше?

Коментар

имам приятел чех,него съм питал за октавия,извиняваите,4е се отклонявам от темата просто правя сравнение,та тои ми каза,4е е фолцваген друг път,не били много качетвени,даже никак,подобно е и с дачията,реното и без друго е евтино,но евтино рено,звучи смешно,гласувах за фронтерата.

Коментар

Сложи volkswagen и skoda от един и същи клас една до друга и гледай!

Окачване, двигатели и т.н. са ЕДНИ И СЪЩИ. Поне при Fabia и Polo. Ама Polo-то е с 2-3 хилядарки отгоре.

Та не знам къде е разликата...

А разкликата между дачия и рено, и шкода са огромни! Също съм го виждал с очите си. Пък и имам познати таксиджии.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гласувах за Фронтера макар че няма база за сравнение едното е жалко подобие на лека кола а другото си е джип а например мога да дам една добра идея като например субаро легаси 2в1 за 12-15к има навън в швеицария наприемр 7-8 годишни субарота с фул екстри който са толкова желязни че надали някоя датчия е толкова здрава и красива. А и виж колко ще ти струва смяната на кунсомативите и самите те. Днес случаино на една бензиностанция чух един човечец с логан да се оплаква че за самата смяна на свещите са му зели 40лв за труд е баси и кефа аз за 4лв щях да му ги сменя ама после гаранцията... Да ви питам дали ромънските цигани могат да правят коли?? Чисто каруци си сглобяват и ако още си се чудиш ще ти кажа че в белите европеиски държави дачии не карат защо ли?? но парите са си твои а мнението лично мое

Коментар

Разликата изпъква след 5-6 и нагоре години и съответния пробег.
                          Разлика в качество на материали и сглобка.

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                            Разликата изпъква след 5-6 и нагоре години и съответния пробег.
                            Разлика в качество на материали и сглобка.
                            Това като отговор на кое? На мен ли?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Това като отговор на кое? На мен ли?

Да. Извинявай - постинга ми наистина бе неясен.

Коментар

Еми за това не знам.

Имам преки наблюдения върху 5 фабии. една от най-старите, три междинки, и една от новите.

Оплаквания от некачествени материали за сега няма. Най-старата е 6 годишна на 90 000. Обаче стоеше в гараж. Продаде се без да и се сменя нищо, освен нормалните текущи неща всяка година.

Най-новата е много нова, за да се каже нещо, но поне по интериора на пръв поглед всичко е по-добре, от колкото при старите. Дразни ме че и е прекалено мек съединителя. Направо не се усеща.

Мойта е на 3г. и 30000. Също не съм забелязал нещо да и е кофти.
                                Единствено при много студено време като напръскат с гадостите по улиците, тампоните на стабилизиращата щанга скърцат. Явно гумата е по-дървена. Луфтове няма никъде. Гараж не е виждала през живота си. Ще я търкалям още една година, да се амортизира (фирмена е), и ще я сменям. Не защото не ме кефи, а защото вече имам дете, а се гласим за още едно. Ще ми отеснее. (а и ще взема комби, за да си изтегля и ДДС-то).

Говорил съм и с много таксиджии, които карат същото. Единственото им оплакване е че вози малко по твърдо, но все пак е малка кола. Познат таксиджия освен 2 тампона, като изключим щатните накладки и тем подобни, и кормилни накрайници, за 120000 нищо друго не и е сменял.

Чувал съм че бързо износват спирачни дискове (на мойта вече са износени със 0.7-0.8мм, а напролет ще сменям накладки), но това е малко субективно.

Виждал съм Рена и Дачии на същите километри. Пак таксита. Еми на нищо не приличат. Дачията, в която се возих, има чувството че ще се разпадне.

Та... на това базирам твърденията си. Но не претендирам 100% сигурност все пак.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X